Yapılandıran borçlar, yapılan tercihe göre peşin veya aylık dönemlerle azami 48 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor. Yapılandırılan borçların peşin ödenmesi için tanınan süre ise bugün dolacak. Taksitle ödemeyi tercih edenlerin, birinci ve ikinci taksit ödemelerini yapması gerekiyor.
Yapılandırma Kanunu kapsamında yapılandıran borçlar, yapılan tercihe göre peşin veya taksitler halinde ödenebilecektir. Peşin ödeme seçeneğini tercih edenlerin 31 Temmuz 2023 tarihine kadar borçlarının tamamını ödemeleri gerekmektedir.
Yapılandırılan borçların tamamının peşin olarak ödenmesinin tercih edilmesi halinde, katsayı uygulanmadan ve peşin ödeme indiriminden yararlanmak suretiyle 31 Temmuz 2023 tarihine kadar ödemenin yapılması gerekmektedir. Borcun tamamının ödenmesi durumunda yapılandırma yani borç dosyası kapatılmış olacaktır.
Yapılandırılan idari para cezalarının tamamı; ilk taksit ödeme süresi içinde peşin olarak ödenirse ceza aslından %25 indirim yapılacaktır.
Bilindiği üzere, 12.03.2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan, 7440 sayılı Kanun uyarınca yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksitinin ödeme süresi 26.05.2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31.07.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.
İlgili 28 soru bulundu
Eğer bu ilk iki taksit belirlenen süre içerisinde ödenmezse veya sonraki taksitlerden en az dört tanesi bir takvim yılı içinde süresinde veya eksik ödenirse, yapılandırma fırsatı kaybedilmektedir.
Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıranların, uygulamadan yararlanabilmesi için ilk ve ikinci taksit tutarlarını 31 Temmuz'a kadar ödemesi gerekiyor. Yapılandırılan borçların peşin ödenmesi için tanınan süre ise 31 Temmuz Pazartesi günü dolacak.
İnternet Vergi Dairesi üzerinden Ödeme
Açılan sayfada ödemek istediğimiz yapılandırmayı bulup yanındaki öde butonuna tıklıyoruz. Ödeme butonuna tıkladığımızda defaten (peşin) ya da taksitle ödeme seçeneği çıkacaktır. Hangi şekilde ödenmek isteniyorsa o seçeneğe tıklanarak devam edilir.
31 Mayıs 2023: Yapılandırmadan faydalanmak için son başvuru tarihi. 30 Haziran 2023: Taksitlendirme başvurusunda bulunanlar için ilk taksitini ödemesi için son tarih. 31 Kasım 2023: İlk taksitin ödenmesinden sonra asıl alacağa ilişkin kalan borç en fazla aylık dönemler halinde 6 eşit taksite bölünecektir.
5- Yapılandırma talebinden caymak veya vazgeçmek mümkündür. Konuyla ilgili taksitlendirme yapan kuruma dilekçeyle başvurup, bu irade beyanı gerçekleştirilebilir.
Ödenecek vergilerin ilk taksitini 31/7/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil), diğer taksitlerini ise bu tarihi takip eden aylık dönemler hâlinde (kanunda belirtilen katsayı ilavesiyle) 48 eşit taksitte ödemeleri gerekiyor. Peşin ödemelerde %10 indirim imkânı da bulunuyor.
İkişer ay şeklinde yapılacak olan taksitler 6,9,12 ve 18 taksit olarak değişkenlik gösterir. Azami ödeme şekli 36 taksittir.
Taksitle ödeme seçilmesi durumunda özellikle ilk iki taksitin zamanında ödenmesi çok önemli. Bunlar zamanında ödenmezse veya kalan taksitlerden; bir takvim yılında en az 4 taksit, süresinde ödenmez veya eksik ödenirse yapılandırma hakkı kaybediliyor.
daha az taksit olmak üzere, süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde, ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarının son taksiti izleyen ayın sonuna kadar, gecikme zammı ile birlikte ödenmesi halinde yapılandırma bozulmayacaktır.
Yapılandırmada kalan vade, ödenmiş borcun hesaplamasında dikkate alınan unsurlar arasındadır. Kredi kartı borcu yapılandırma işlemi için bankalar ile görüşüp talep oluşturulabilirsin. Kredi kartı borçları en fazla 12 ay vade ile yapılandırılmaktadır.
Ayrıca, anlaşmalı bankaların şubelerinden veya mobil uygulamalarından da gerçekleştirilebiliyor. Yapılandıran borçlar, tercihe göre peşin veya 48 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor. 2022 yılına ait gelir vergisinin ikinci taksit ödeme süresi de 31 Temmuz'da dolacak.
İlk iki taksitin süresinde tam ödenmemesi ya da süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen diğer taksitlerin belirtilen şekilde de ödenmemesi veya bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi hâlinde bu Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilir3.
Borçlular taksit ödemelerini on-line olarak bankalar vasıtasıyla ve internet bankacılığı ile ödeyebilecekleri gibi SGK internet sitesinden “e-SGK-İşveren-Kart ile Prim Ödeme” menüleri aracılığıyla kredi kartı ile de ödeyebileceklerdir.
Matrah veya vergi artırımı sonucunda tahakkuk eden vergilerin tamamının ilk taksit ödeme süresi içerisinde peşin olarak ödenmesi hâlinde, bu vergilerden (damga vergisi hariç) %10 indirim yapılacak ve katsayı uygulanmayacaktır. Devam eden İncelemeler yedi iş günü içinde sonuçlandırılamaması hâlinde inceleme duracak!
Öte yandan, hasılat esaslı vergilendirme usulüne tabi mükelleflerin de 7440 sayılı Kanunun 6'ncı maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi hükmünden faydalanması mümkün olup, bu kapsamdaki makine, teçhizat ve demirbaşlar için tespit edilecek KDV dâhil hasılat için %1,5 oranı uygulanarak ödenecek KDV tutarı belirlenecektir ...
Yapılandırdığım Borcu Nasıl Ödeyebilirim? Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında 2.00 - 23.45 saatleri arasında anlaşmalı banka/kredi kartlarıyla vergi borcu ödemeleri gerçekleştirilebilmektedir.
Defaten Ödeme Daha önce taksitle ödemek üzere yapılandırma başvurusunda bulunduğunuz borçlarınızı taksit taksit ödemek zorunda değilsiniz. Dilerseniz def'aten ödeme yöntemi ile toplu ödeme yaparak borcunuzu kapatabilirsiniz. Bu durumda belirli bir oranda indirim de uygulanmaktadır.
SGK kapsamında yapılandırılan borçlar ve sigorta primi borçlarının son ödeme tarihi 3 Ağustos olarak belirlendi. Ödemelerin bugün 23:59'a kadar yapılması gerekiyor. Yapılandırma Kanunu kapsamındaki vergi borçlarının peşin 1'inci ve 2'inci taksitlerinin ödemeleri için ise son gün yarın.
Yapılandırılan borçlar, tercihe göre peşin veya taksitler halinde ödenebilecek. Resmi Gazete'de dün çıkan kararla ilk taksit ödeme süresi de uzatıldı ve 31 Temmuz 2023 oldu.
Tüm vergi ödemelerinizi Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın banka kartları ile İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi veya mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden ya da bu bankalarla birlikte Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri