Denizde veya havuza gireceğiniz zamanlarda tampon kullanmanız sizler içim hem eğlenceli hem de sağlıklı olacaktır. İlk olarak tampon kullanımı dışarıdan da belli olmadığı ve asla dışarıya sızıntı yapmadığı için görüntü olarak da herhangi bir problem yaşamazsınız.
Tamponlar, denize veya havuza girerken kullanılabilecek en uygun hijyen ürünüdür. Suya girmeden önce vajinaya tampon yerleştirilmeli, çıkarma ipinin mayoya gizlendiğinden emin olunmalıdır.
Tampon herhangi bir sızma yapmadığı için gönül rahatlığı ile denize veya havuza girebilirsiniz.
Ancak tampon kullanılmasa da mutlaka havuz/deniz pedi kullanılması gerekmektedir. Aksi halde havuza girilmemelidir. Çünkü havuz pedi kullanmadan havuzun içerisinde yüzerken ilk etapta su basıncı ile kan su ile karışmasa da kanama devam ettiği için kısa sürede kan havuzda/denizde su ile karışır.
Tamponu, baş ve orta parmağınızla ucundan tutarak rahat hissettiğiniz bir pozisyondayken yerleştirmeniz gerekir. Aplikatörü, parmaklarınız vücudunuza değene kadar vajina girişinden içeri itmelisiniz. Değiştirme aşamasında kolaylık sağlaması için tutma ipinin dışarıda kaldığından emin olmalısınız.
İlgili 41 soru bulundu
Bu önlemlerden en önemlisi tamponu 4-8 saatten daha fazla vajinada tutmamaktır. İdeal olan hijyenik ped yerine tampon tercih etmemek, çok gerekli olmadıkça kullanmamak ve kullanıldığında en fazla 6 saat vajinada tutmaktır.
Vajinal tampon uygulaması tuvalete gidilmesine engel midir? Hayır değildir. Vajinaya yerleştirilen tampon idrar çıkış deliğini ve anüsü etkilememektedir. Bu nedenle vajinada bulunan tampon tuvalate gidilmesine engel değildir.
İbrahim Sözen, "Adetliyken denize girmek mümkündür. Bunun istisnası adetin en yoğun geldiği 1. veya 2. gün olabilir. Bu günlerde denize girmek sakıncalı olabilir. Adetin diğer günlerinde ise, cinsel olarak aktif olmuş kadınlar vajen içine tampon yerleştirmek suretiyle denize girebilirler" dedi.
Denizde veya havuza gireceğiniz zamanlarda tampon kullanmanız sizler içim hem eğlenceli hem de sağlıklı olacaktır. İlk olarak tampon kullanımı dışarıdan da belli olmadığı ve asla dışarıya sızıntı yapmadığı için görüntü olarak da herhangi bir problem yaşamazsınız.
Genellikle adetin ilk 2 gününden sonra tamponla denize girmek sorun teşkil etmez. Peki adetliyken tamponsuz denize girilir mi? Adetliyken tamponsuz denize girmek her şeyden önce sağlık açısından olumsuz bir davranıştır.
Ancak, tamponlarda bazen sızıntılar yaşanabiliyor. Özellikle içinizde unuttuğunuz zamanlarda dolan tamponlar, iç çamaşırlarınızın kan olmasına sebebiyet veriyor. Böyle bir durumla karşılaşmak istemiyorsanız ped kullanımını tercih edebilirsiniz.
Küçük , orta ve büyük boylar. Kadının doğum yapıp-yapmamış olması ve adet kanamasının miktarına göre farklı tampon boyutları tercih edilmelidir. Örneğin doğum yapmamış ve adet kanaması az olan bir kadın küçük boy tampon tercih ederken, doğum yapmış ve adet kanaması fazla olan kadınlar büyük boy vajinal tampon edebilir.
Ancak, tampon takmak ya da çıkarmak, acı verici bir deneyim değildir. Bununla birlikte, hangi tamponun sizin için daha iyi olduğunu belirleyebilmeniz için, farklı markaların tamponlarını denemek iyi olabilir. Bununla birlikte, vajina kuruluğu varsa ya da adet kanı azsa, tampon takmak biraz daha zor olabilir.
Rahatlikla kullanabilirsiniz yalniz denizden ciktiktan sonra cok beklemeden degistirmenizi tavsiye ederim.
Doğru yerleştirilmiş tampon, vajinada olduğu için suya girildiğinde suyun emilmesini engeller ve suyun içeri girmesini önler. Aynı zamanda kanamayı da bloke eder. Deniz veya havuzda rahatlıkla zaman geçirilir. Ama tamponu suya girmeden hemen önce veya hemen sonra değişmesinin önemli olduğunu da hatırlatmak gerekir.
DENİZE GİRMEYİ UNUT!
Tampon bu konuda sana fazlasıyla yardımcı olur. Eğer görüntü açısından senin için bir sorun yoksa pedle de denize girebilirsin. Islak mayoyla oturmadıkça ve denizden sonra kuruluğuna ve hijyenine (Denizden çıktıktan sonra tamponunu ve pedini mutlaka değiştirmelisin) dikkat etmen şartıyla tabii.
Örneğin; düzenli olarak ped kullanan biriyseniz denize ya da havuza girmeniz doğru olmaz çünkü pamuklu bir yapıya sahip olan ped, suyla temasa geçince şişer ve kötü bir görünüm yaratır. Ayrıca oldukça sağlıksız bir koşul oluşturur.
Bu yüzden Türkiye'nin regl külodu markası Peddon, regl dönemindeyken de denize güvenle girmek isteyen kadınlar için Pedkini regl mayosunu tasarladı. Pedkini regl mayosu yapısı gereği kanı sızdırmadan ve bulaştırmadan içine hapsettiği için regl döneminde denize girmek isteyen kadınlarda güvenle kullanılabilir.
Adetliyken denize girmek mümkündür. Yüzerek adetten "kesilmezsiniz”, "kanınız pıhtılaşmaz” ya da karnınız ağrımaz.
REGL İKEN DENİZE GİRİLİR Mİ? Adetliyken denize girmek mümkün. Yüzmek adetin kesilmesine neden olmaz. Ancak regl döneminde denize girmek için tampon kullanılması gerekir.
Adet dönemi içerisinde limon tüketilmesi ve sirke içilmesi kanın hızlı vücuttan atılmasını ve regl döneminin erken bitmesini sağlamaktadır. Doğal bitki çayları arasında yer alan adaçayı ve rezene çayı regl döneminin hızlı gelmesini ve erken bitmesini sağlayan içecekler arasındadır.
Menstrüasyonu başlar başlamaz durdurmak için herhangi bir ilaç veya hap adeti engellemez. Adet başlamadan önce durdurmak için hormonal doğum kontrolü alabilir veya dönemlerinizi hafifletmek için başka ilaçlar alabilirsiniz. Regl Dönemi Erken Bitmesi İçin Ne Yapılmalı? Regl başladıktan sonra durdurmak mümkün değildir.
Adet dönemi içinde tampon kullanımı konusunda bakirelerin de büyük soru işaretleri oluyor. Ancak bakire olan kişilerde bu ürünlerin kullanılması pek de önerilmiyor. Bunun sebebi ise kızlık zarının hassas olmasa da tampon kullanımına bağlı olarak yırtılma olasılığının olmasıdır.
Haliyle tamponun ipi koptuğunda veya tampon ileriye gittiğinde, tamponu içeriden çıkartmak için vajina kaslarını gevşetmenin yollarını aramalısınız. Kendinizi rahat bırakarak, kasık bölgesine sıcak uygulama yaparak veya banyo yaparken, içeriye kaçan tamponu elinizle rahatça çıkarabilirsiniz.
Tamponların kullanımı, sağlık açısından herhangi bir sorun yaratmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri