Kimlik Numarası, şirket ise Vergi Numarası da sunulmalıdır. Kira kontratı veya Tapu Belgesi aslı ve fotokopisi ile sunulmalıdır.
Tapu, kira kontratı gibi mülkiyete ait bir belge. İskan raporu. DASK poliçesi. Onaylı elektrik projesi.
Sayacın fotoğrafı ya da eski bir elektrik faturası da yeterlidir. Abonelik işlemini hangi kanaldan yapacağınızı seçin. Abone olmak istediğiniz tüketim yerinde aktif bir abonelik yok ise Online İşlemler Merkezinden kolaylıkla abone olmak için tıklayınız.
Kullanılan elektriğin, tüketenden başkasının ismi ile aboneliğinin bulunması halinde elektrik aboneliğinin tüketen kişinin üzerine alınması gerekir. Ayrıca bir tüketiciye ait elektrik aboneliğinin, bir başkasına devredilmesi işlemi ile aynıdır.
29 Temmuz 2008 tarih 26948 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5784 Sayılı Kanun ile ruhsatı bulunan, ancak gerekli koşulları yerine getirmediği için "iskân" yani oturma izni bulunmayan binalara elektrik, su, telefon gibi aboneliklerin yapılabiliyor.
İlgili 27 soru bulundu
Dava konusu bağımsız bölümün bulunduğu binanın yapı kullanma izin belgesinin bulunmadığı hususunda taraflar arasında bir ihtilaf bulunmamaktadır.Bilindiği üzere, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 30 ve 31. madde hükümlerine göre, yapı kullanma izin belgesi (iskan) bulunmayan yerlerde abonelik tesisi mümkün değildir.
ABONE OLABİLECEKLER
1) 31.12.2021 tarihinden önce yapılan yapılarda abonelik için İSKAN aranmayacaktır, RUHSAT var ise bu binalar elektrik abonesi olabilecektir. RUHSAT olmayıp sadece tapu varsa belediyeden 31.12.2021 tarihi öncesi yapıldığını gösteren bir yazı alınırsa elektrik abonesi olunabilir.
Taşınacağınız konut için elektrik aboneliği başvurusu yapmadan önce bilmeniz gereken birkaç önemli konu bulunuyor. Bu konulardan en önemlisi ise başvurunun kimin tarafından yapılacağı. Ev sahibi ya da kiracı olma durumu fark etmeksizin başvurunun konutta ikamet edecek kişi tarafından yapılması gerekiyor.
Açtırılacak su aboneliği kesinlikle suya kullanacak kişinin (daire sahibi ya da kiracı) üzerine olmalıdır. Su abonelik açtırma işlemi için kira sözleşmesi şart mı? Kira sözleşmesi şart değildir. Ancak kira sözleşmesi yoksa tapu kaydı, ikametgah ya da lojman tahsis belgesi olması gerekir.
e-Devlet Kapısı ile 81 ilimizde bulunan 21 elektrik görevli tedarik şirketlerinin serbest olmayan tüketiciler ile son kaynak tedariki kapsamındaki tüketicilere sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Kira kontratı yok ise kira kontratından dolayı mal sahibi ile aralarında çıkabilecek her türlü sorumluluğun kendisine ait olduğuna dair yazılı beyan ile birlikte ikametgah senedi Güvence bedeli ve damga vergisi tahsil edilir. Enerji kesik ise açma bedeli tahsil edilir.
Evine, işyerine elektrik, su ve doğalgaz ve telekom gibi abonelikleri başlatmak isteyenlere başvurularını e-Devlet üzerinden yapma imkanı getiriliyor. Vatandaşlar, kurumların e-devlet sayfasında bu hizmetlerini aktif etmelerinin ardından başvuru yapabilecek.
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
Yeni Abonelik İçin Gerekli Belgeler
kimlik belgesi. mülkiyet belgesi (tapu, kira sözleşmesi vs.) sayaç veya tesisat numarası (eski bir fatura örneği)
Abone adına vekil ya da yetkili işlem yapacaksa, içinde elektrik işlemleri yapabileceğine dair ifade bulunması şartıyla noter onaylı vekaletnamenin aslı/ıslak imzalı yetki belgesi ile başvuru yapılabilir.
Kira kontrattı ve evlilik cüzdanı ile gelmesi şartıyla müracaat eden kişi adına abonelik sözleşmesi yapılabilir.
Sıfır daire elektrik aboneliği ücreti 2024 yılı için damga, bağlama ve kesme bedelleri dahil ortalama 644.5 TL'dir. 27 Ağustos 2021 tarihinde yayınlandı.
Elektrik abonelik ücreti EPDK tarafından belirlenir. Bu ücret de her yıl için ilgili kurum tarafından güncellenmektedir. 2024 yılı için belirlenen abonelik ücreti KW başına 136 lira 20 kuruştur. Bu ücret baz alındığında ortalama bir mesken için yeni abone olacak kişiden 644,5 TL abonelik ücreti talep edilecektir.
Yeni taşınan kişiler internetten tüm aboneliklerini eski evlerinden yeni evlerine taşıyabilmektedir. Taşınma sürecinde önümüze çıkan pek çok işlem ve koşturma arasında bazı işlemlerin online olarak yapılabilmesi kişiler için büyük kurtarıcı ve zamandan tasarruf olması açısından oldukça avantajlıdır.
E-DEVLET ELEKTRİK ABONELİĞİ NASIL YAPILIR? E-devlet adresi üzerinden TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek açılan sayfaya bulunduğunuz bölgenin elektrik şirketi ismini yazarak Bireysel Abonelik Başvurusu bölümüne ardından " Yeni Başvuru" kutucuğuna tıklamanız gerekiyor.
Bir yapı için henüz iskan belgesi alınmamış ise, resmi kayıtlarda bu yapı inşaat olarak gözükür. Henüz iskan belgesi olmadığı için, binaya elektrik ve su gibi mesken abonelikleri alınamaz, ancak şantiye abonelikleri alınabilir. Bu durum, konut sahiplerinin faturasına ek maliyetlerin yansımasına sebebiyet verir.
3194 sayılı İmar Kanununun geçici 11. maddesine göre kaçak yapılara veya iskansız yapılara su aboneliği verilmesi mümkündür.
İskanı olmayan bir eve doğalgaz aboneliği verilmiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri