Öncelikle tarçın çayını kök ya da toz tarçınla yapmak mümkündür. Toz tarçın ile yapılan tarçın çayı, kaynatılmış yaklaşık 2 su bardağı suyun içerisine 1 tatlı kaşığı kadar toz tarçın eklenip 10 dakika bekletilerek elde edilir. 10 dakikanın sonunda tarçın çayını süzerek içebilirsiniz.
Kabuk ya da toz tarçın kaynamış sıcak su içerisinde 15-20 dakika kadar bekletilir. Ilıdıktan sonra tüketilmesi önerilen tarçınlı su, günlük 1-1.5 litre kadar tüketilebilir.
Tarçın çayının hem insan metabolizmasının düzenlenmesi hem de soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı enfeksiyon riskinin azaltılması açısından oldukça faydalı olduğu söylenebilir. Tarçın çayı tüketiminden kısa bir süre sonra kan dolaşımını hızlandırır. Sakinleştirici etkisi vardır. Mide bulantısını azaltır.
Çubuk tarçını aromasının gitmemesi için 1 kez kullanmak en iyisidir fakat 2-3 kez de kullanabilirsiniz. Aynı zamanda tarçın tüketmek enfeksiyonları tedavi etmeye yardımcı olur.
Bir fincanın içerisine 1 çay kaşığı toz tarçın ya da 2 adet kabuk tarçın ekleyin. (Yalnızca biri seçilmelidir.) Kaynayan suyu, tarçının üzerine ekleyin. 10 dakika demlenmeye bırakın.
İlgili 23 soru bulundu
Kaynatmadan da tarçınlı su yapabilmek mümkündür. Daha pratik bir tarif olarak 1 litre suyun içine 1 tatlı kaşığı tarçın atarak karıştırıp tüketebilirsiniz. Ya da 1 litre ılık suyun içine 2-3 adet çubuk tarçın atıp bekletebilir, gün içerisinde tüketebilirsiniz.
Toz tarçın diyet listesinde olan yemeklere 1 çay kaşığını geçmeyecek şekilde kullanılabilir. Tarçının günlük kullanımında çok bir sorun olmasa da özellikle toz tarçının günde 1 çay kaşığı tüketmek yeterli olacaktır.
Bir su bardağı suyu bir cezveye ya da küçük bir tencereye dökün ve içine tarçını da ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın, bir kenarda ılınmaya bırakın. Ilıdıktan sonra karışımı tüketebilirsiniz. Bu karışımı sabah aç karnına ya da akşam yatmadan önce bir bardak olmak üzere için.
Suyun içine eklenen tarçın miktarı da önemlidir. Ortalama olarak bir su bardağı suya bir adet çubuk tarçın ya da bir çay kaşığı toz tarçın eklenir.
1 bardak suyu cezvede kaynatın. İçine 1 adet çubuk tarçın atıp 5 dk boyunca kısık ateşte kaynatın. Ilıyınca süzüp akşam yemeklerinden 2 saat sonra için.
En fazla 15 gün içilmesi tavsiye edilen tarçınlı su kürünün uygulanması ile olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz.
Toz tarçın günde yarım çay kaşığını geçmeyecek şekilde tüketilmesi daha uygundur. Ayıca direk olarak kullanmak yerine yemek ya da tatlıların içerisinde kullanımı tercih edilmelidir.
Herhangi bir alerjen etkiye sahip olmayan çayın etkisini arttırmak için genellikle aç karnına kahvaltıdan ve yemeklerden öne içilmesi önerilir. İştahı baskılayıcı polifenol içeren tarçın çayı aç karnına tüketildiğinde kilo vermeye de yardımcı olur.
Tarçın toz olarak tüketilecekse, günde yarım çay kaşığını geçmemelidir. Ayrıca direkt tüketmek yerine yemeklerin içerisinde kullanılmalıdır. Tarçın kek, kurabiye gibi hamur işlerine ve yemeklere eklenerek tüketilebilir.
Ödem atmak için tarçınlı su tüketmek isterseniz bunu toz ya da çubuk tarçınla yapabilirsiniz. Tarçınlı su iki şekilde yapılabilir. Bunlardan birincisi bir litre içme suyuna 1-2 adet çubuk tarçın atarak gün içinde soğuk olarak tüketilebilir.
Tarçın çayı, aşırı kullanılmadığı sürece bir yan etkiye neden olmaz. Fakat aşırı tüketilmesi halinde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu yüzden mutlaka ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.
Antioksidanın yanı sıra C vitamini zengini olan limonlu tarçınlı su, bağışıklığı güçlendiriyor, enfeksiyon hastalıklarından koruyor. Soğuk algınlığı, boğaz enfeksiyonu gibi hastalıklarda boğaz yumuşatıcı olarak kullanılıyor. Limon ve tarçının birleşimi idrar söktürücü bir etkiye sahiptir.
Tarçınlı su düzenli tüketildiğinde yağ yakmayı kolaylaştırır. Ayrıca yağların kiloya dönüşmesini de önler. Vücuttaki insülin direncini arttıran tarçınlı su, diyabet hastalarına da önerilmektedir. Metabolizmayı hızlandırır.
Tarçınlı su kaynatmadan içilir mi? Kaynatmadan da tarçınlı su yapabilmek mümkündür. Daha pratik bir tarif olarak 1 litre suyun içine 1 tatlı kaşığı tarçın atarak karıştırıp tüketebilirsiniz. Ya da 1 litre ılık suyun içine 2-3 adet çubuk tarçın atıp bekletebilir, gün içerisinde tüketebilirsiniz.
Sadece sabah aç karnına değil yemeklerden sonra içilen bir su bardağı tarçınlı su karın ağrılarını hafifletir. Kan şekerini dengeler: Şeker hastaları için tarçınlı su tam bir antidiyabetiktir. Öğünlerden hemen sonra içilen tarçınlı su pankreasın yorulmasını önler, kan şekerinin de dengede kalmasını sağlar.
Tarçınlı yoğurdun faydaları
Metabolizmayı hızlandırır. Hafızayı ve zeka gelişimini destekler. Sindirimi rahatlatır. Kilo vermeye yardımcı olur.
Bir fincan içine tarçını ekleyin. Kaynayan suyu yavaşça tarçın üzerine akıtın. 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra demlenen çayı tatlandırmak için bal eklemesi yapabilirsiniz.
Toz tarçının günde en fazla bir çay kaşığı (2,3 gram) tüketileceği düşünülürse, bu miktar yaklaşık olarak sadece 5,6 kaloriye tekabül ediyor.
Karın bölgesindeki yağlardan kurtulmak için tarçın oldukça etkilidir. Tarçının içerisindeki enzimler, karın bölgesindeki kan damarlarını uyararak özellikle karın zayıflaması ve göbek eritme sürecini hızlandırmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri