Tarhana Katığı Karışık Baharatı 100 Gr Paket ürünü içerisinde; zerdeçal, zencefil, yenibahar, to biber, karabiber, tarçın, leblebi tozu, poy, kişniş, karanfil, nane bulunmaktadır.
Çiğ köfte,dolma,tarhana,çorba ve yemeklerde kullanabileceğiniz bu karışık baharatın içerisinde; Kekik, kimyon, pul biber, toz biber, nane, çemen ve sumak bulunmaktadır.
Tencerenize yağınızı koyun salçayı da ekleyip kavurun. Toz tarhanayı da baharatlarla birlikte katıp kavurun 1 dk. Sonra üzerine suyunuzu ekleyin ve aralıklı olarak karıştırın altını tutmasın pütür pütür olmasın. Tuzunu de ekleyin kaynadıktan sonra 3 -4 dk daha karıştırın tamamdır.
Baharat haline gelen tarhana otunu salatalarda, turşu yapımında, çorbalarda ve yemeklerde kullanıp yemeklerinizi lezzetlendirebilirsiniz. Bitki çayı olarak tükettiğinizde ise midenizdeki rahatsızlıkları yok edebilirsiniz. Şifalarından faydalanmanın başka bir yolu da tarhana otu ile kür hazırlamaktır.
İlgili 42 soru bulundu
Tarhana Katığı Karışık Baharatı 100 Gr Paket ürünü içerisinde; zerdeçal, zencefil, yenibahar, to biber, karabiber, tarçın, leblebi tozu, poy, kişniş, karanfil, nane bulunmaktadır.
Baharat çeşidi ve miktarı isteğe bağlı olarak değişir. Tarhana nın içine hangi baharatlar konur? Nane, kekik, karabiber, pul biber, kimyon, çörek otu...
Yıllarca sadece Safranbolu'da yetiştiği bilinen safran, artık farklı projelerle birçok ilde yetiştiriliyor.
Mesir macunu, 41 çeşit baharat ve şifalı ottan oluşan bir macun çeşididir. İlk olarak 1522 yılında Yavuz Sultan Selim'in eşi Ayşe Hafsa Sultan hastalanınca dönemin ünlü ve başarılı hekimi Merkez Efendi tarafından kullanıldığı söylenmektedir.
Beş baharat tozu, kahverengi bir toz olarak gösterilen öğütülmüş baharatların bir karışımıdır. Bu baharatlar genellikle tarçın, karanfil, yıldız anason, Szechuan karabiberi ve rezene tohumu veya zencefil içerir.
Hemen tarhana eklenir ve kaynayana kadar karıştırılır. Kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır ve beş dakika kadar pişirilir. İlave olarak isterseniz acı pul biber ve kekik yakarak üzerine de koyabilirsiniz. Çorbamız hazır.
Tarhana yapımında esas malzeme tahıldır. Bu 'un' veya 'buğday kırması' (göce) veya 'irmik' veya bunların 'karışımı' yaş-kuru maya kullanılır. Yoğurt, süt, şıra, maya, biber, tuz, kuru soğan, domates, meyve, sebze, baklagil, baharat ve otların (dereotu, fesleğen, nane, sakız-karanfil, tarhana otu, vb.)
*İçindekiler: Kişniş, Kimyon, Tarçın, Karabiber, Karanfil.
Zerdeçal ve Kişniş
Dünyada birçok baharat çeşitleri bulunur. Bu baharatlar arasında zerdeçal yerini almaktadır. Zerdeçal sarımsı, parlak, sarı renkli bir Hint baharatıdır ve kuzey ve güney Hindistan'da kullanılır.
Açıklama. Karabiber, kimyon, tarçın, kişniş ve yenibahar karışımından elde edilen burçak beş türlü köfte baharatı Burçak beş türlü köfte baharatı özellikle çiğköfte, köfte ve dolmalarda kullanılır.
Avrupa ülkelerine de Hindistan ve Seylan gibi ülkelerden getirilen baharatlar ilaç ve merhem yapımında kullanılırdı. O yıllarda bilinen ilk baharat az bulunduğu için çok pahalıya satılan Hint karabiberiydi ve birşeyin pahalı olduğunu belirtmek için ''hint karabiberi'' gibi denilirdi.
Mesir macununun az bilinen faydaları arasında cinsel gücü arttırdığı yer almaktadır. Mesir macunu hem kadınlarda hem de erkeklerde cinsel güce güç katmaktadır. Bunun dışında birden fazla sorunu iyileştirici özelliğe sahiptir.
Karabiber, kırmızı biber, kimyon, kişniş, vanilya ve yenibahar bu listede bulunmaktadır. Tohumdan Elde Edilen Baharatlar: Çemen otu, çörek otu, hardal, kakule, susam, bitkinin tohumundan elde edilir ve mutfakta yer alır.
Nane: En yüksek antioksidan gücüne sahip bir baharattır. Hazımsızlığın, mide bulantısının ve midedeki gazın azalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda stres giderici özelliği de vardır. Tarçın: Tarçının, yemek yedikten sonra kan akışına giren glikoz seviyesini düşürdüğü, sindirim enzimlerini artırır.
Hasadı gerçekleştirilen safran çiçeği özenle toplanıyor, birbirinden ayrılan kırmızı çiçeğin kilosu 60 bin liraya, sarı çiçeğin kilosu ise 15 bin liradan satılıyor.
Osmanlı Baharatı 1 Kg Pkt ürünü içerisinde; isot, sarımsak, kimyon, karabiber, kekik, sumak, tatlı toz biber, nane, süt tozu bulunmaktadır.
Tarhananın kıvamını bulması için hamurunu hazırladıktan sonra mutlaka bir süre bekletmeli, hemen kurutma işlemine başlamamalısınız. Ortalama 2 ila 7 gün arasında bekletiliyor olsa da tarhanada ekşimsi bir lezzet yakalamayı seviyorsanız bekletme süresini kontrollü bir şekilde daha da uzatabilirsiniz.
Öncelikle domates, biber, soğan, taze nane ve maydanoz yıkanarak ince ince doğranır. Ardından 1 litre su doğranmış malzemelerin üzerine eklenir. Malzemeler güzelce yumuşayıp ezilecek kıvama gelene kadar pişirilir. Daha sonra haşlanmış nohut eklenir ve blender ile ezilir.
Yapılışı : Kırmızı biber, yeşil biber, domates ve soğanı iri parçalar halinde tencereye doğrayın. Üzerine haşlanmış nohut ve tarhana otunu koyun. 1 su bardağı su ekleyip ocağa alın. Kapağını kapatıp 30 dakika kadar pişirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri