Tarla parası alabilecek kişiler çiftçilerdir. Çiftçiler bu parayı alabilmek için tarım il ve ilçe müdürlüklerine başvurabilir. İlk olarak çiftçi kayıt işlemleri tamamlanır. Tarım il ve ilçe müdürlükleri tarafından verilen form doldurulmalıdır.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen destekleme ödemelerinde aracılık hizmeti sunmaktadır. Daha önce Bankamız şubeleri aracılığıyla hesaptan yapılan destekleme ödemeleri, üreticilerimize ait hesaplara bağlı Başak Kart ile gerçekleştirilmektedir.
· Fındık Alan Bazlı Desteklemesi: 2023 üretim yılında Çiftçi Kayıt Sistemi ve Fındık Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilere dekara 170 TL destek ödemesi yapılır.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, ödemelerin 24 Şubat 2023 günü yapılmaya başlandığını belirterek şöyle konuştu: "2 milyon 520 bin 567 çiftçimize 11 kalemde destekleme ödemesini bugün gerçekleştiriyoruz.
Kuru soğan, yaş çay ve zeytinde dekara 63 lira mazot ve 21 lira gübre olmak üzere 84 lira, yem bitkilerinde dekara 94 lira mazot ve 21 liralık gübre desteği ile 115 lira destek ödemesi yapılacak. Nadasa bırakılan tarım arazileri için 38 lira mazot desteği verilecek.
İlgili 27 soru bulundu
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile açıklanan tarım desteklerinin çiftçilere ödemesi 2023 yılı bütçesinden yapılacak. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 75 lirası mazot, 46 lirası gübre olmak üzere 121 lira destek sağlanacak.
Çiftçi kayıt sistemine kayıt olunmalıdır. Bakanlık tarafından belirlenen tarihte dilekçe ile başvurmak gerekmektedir. Dilekçenin Tarım İl / İlçe Müdürlükleri'ne teslim edilmesi gerekiyor. Müdürlükçe yapılan inceleme nihayetinde başvurunuz onaylanırsa tarımsal destek ödemesi almaya hak kazanıyorsunuz.
Mazot ve gübre desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerimiz; Üretim yılında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt olmaları gerekmektedir. Mazot ve gübre desteğinden yararlanmak istemeyen çiftçiler 30/12/2022 tarihine kadar İl/İlçe Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.
Bakanlığımız tarafından, hububat üretiminin teşvik edilmesi amacıyla 2023 yılında; ÇKS'ye kayıtlı buğday ve arpa üreticilerine, kayıtlı üretim miktarı kadar tüm kesimlere (TMO veya piyasa aktörlerine) yapılan satışlar için ton başına Buğdayda 1.000 TL, Arpada ise 500 TL ilave hububat üretim primi desteği verilecektir.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı "Hububat üreticilerimize 2023 üretim yılına ait ve 2024 yılında ödenecek 11,5 milyar TL tutarındaki mazot ve gübre desteği öne çekilerek, Ziraat Bankası finansmanıyla 2023 yılı Ekim ayında başlamak üzere, mazot ve gübre alımında kullanılmak üzere Ziraat Bankası kartlarına ...
Ödeme almayı bekleyen binlerce çiftçinin beklediği ödemeler hesaplara yatırıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 237 milyon 819 bin lira tarımsal destekleme ödemesinin dün çiftçilerin hesaplarına aktarıldığını açıkladı.
Bu kapsamda kilogram başına buğdaya 100 kuruş, arpa, çavdar, tritikale, yulafa 50 kuruş, aspire 55 kuruş, çeltiğe 10 kuruş, dane mısıra 3 kuruş, dane zeytine 15 kuruş, kolzaya (kanola) 100 kuruş, kuru fasulye, mercimek, nohuda 50 kuruş, kütlü pamuğa 160 kuruş, soyaya 60 kuruş, yağlık ayçiçeğine 100 kuruş, yaş çaya 30 ...
Çiftçilere bu yıl için ödenecek tarımsal destekler belli oldu. Peki, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 103 lirası mazot, 46 lirası gübre olmak üzere 149 lira destek sağlanacak.
ÇKS başvurularının e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmesi için kimlik bilgileri ve şifresiyle sisteme giriş yapan çiftçi, e-Devlet Kapısı'ndaki arama kısmına "ÇKS" yazıp, daha sonra "ÇKS Kayıt Yenileme Başvurusu" hizmetini seçecek.
Çiftçilerin Ziraat Bankası internet bankacılığı/mobil uygulama üzerinden online ya da ilgili şubeye şahsen başvuruda bulunarak tanımlama yaptırması gerekiyor. Böylece buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik üreticilerinin mazot ve gübre desteğinden yaklaşık 6 ay önce yararlanması mümkün olacak.
ÇİFTÇİ DESTEK ÖDEMESİ NASIL SORGULANIR? Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan vatandaşlar e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle 2021 Çiftçi Destek Ödemesi sorgulaması yapabilir.
Dünya ortalama buğday verimi dekara 327 kilogramı bulmaktadır. Gelişmiş ülkelerde buğday verimi dekar başına 500 kilogramın altında değil. 2006 yılında 16 milyon 510 bin ton olan ekmeklik buğday üretimi 18 milyon 500 bin tona, 3 milyon 500 bin olan makarnalık buğday üretimi ise 4 milyon 100 bin tona çıktı.
Resmi Gazete'de yayınlanan 2023 Yılı Tarımsal Destekleme Kararnamesi'ne göre; 2023 üretim yılı desteklerinde geçen yıla göre gübre desteğinde hiçbir artış yapılmadı. 2022 yılında olduğu gibi 2023'te de arpa, buğday, çavdar tritikale ve yulafta dekar başına 46 lira gübre desteği ödenecek.
Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Desteği Başvuru Süreçleri
2-Mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak istediğine dair Başvuru Dilekçesini belirlenen süreler içerisinde Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olduğu İl/İlçe Müdürlüklerimize vermek zorundadırlar.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada, “Hububat üreticilerimize 2023 üretim yılına ait ve 2024 yılında ödenecek 11,5 milyar TL tutarındaki mazot ve gübre desteği öne çekilerek, Ziraat Bankası finansmanıyla 2023 yılı Ekim ayında başlamak üzere, mazot ve gübre alımında kullanılmak üzere Ziraat Bankası ...
Hayırlı ve bereketli olsun" dedi. TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ SORGULAMA NASIL YAPILIR? Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan vatandaşlar e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle 2022 Çiftçi Destek Ödemesi sorgulaması yapabilir.
Çiftçimiz, e-Devlet Kapısına kendi kimlik bilgileri ve şifresi ile giriş yapar. Hizmeti kullanabilmek için arama kısmına 'ÇKS' yazılır. Çiftçi Kayıt Sistemi Kayıt Yenileme Başvurusu (Gerçek Kişi/Tüzel Kişi) hizmeti seçilir. Açılan ekranda ilk başvuruyu yapmak için 'Yeni Başvuru' butonuna tıklanır.
Tarımsal destek ödemeleri T.C. kimlik numarasının son hanesi 6-8 ve VKN numarası 1-3-5-6-7-8-9 olanların ödemeleri 27 Ocak Cuma günü saat 18.00'dan sonra hesaplara yatırılacak. T.C. kimlik numarası sonu 0-2-4 ile VKN numarası 0-2-4 olanların ödemesi ise 3 Şubat 2023 tarihinde yatırılacak.
İlk başvuru tarihi 1 Eylül 2022'de başlamış olup, 2 Ocak 2023 tarihinde sona erecektir. Bu tarihten sonra çiftçilerimizin sadece yeni sahibi oldukları arazileri veya yeni kiraladıkları arazileri kayıt yaptırabilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri