Tatlılar, yapıldıkları malzemelere göre üç gruba ayrılır. 1- Sütlü tatlılar 2- Şerbetli Tatlılar 3- Çikolatalı Tatlılar.
Türk Mutfağının Tüm Dünya Mutfaklarını Unutturacak Kadar Nefis 41 Şahane Tatlısı Türk mutfağı... Mis gibi ana yemeklerinden zeytinyağlılarına, mezelerinden şerbetli ya da sütlü tatlılarına, her köşesi hala keşfedilmeyi bekleyen lezzet hazineleriyle dolu, her köşesi damakta uzun süre iz bırakacak kadar iddialı ve nefis!
Tabii ki Türkiye denince ilk akla gelen tatlı baklava. Anlatmaya gerek bile yok. Baklavanın Osmanlı İmparatorluğu'nun hüküm sürdüğü coğrafyanın genelinde zevke tüketildiğini de hatırlatalım. İngiliz mutfağının bu çok sevilen tatlısı için hurmalı bir kekin üzerine karamelli bir sos dökülüyor.
Kahramanmaraş'ta bir pastanede altın tepside yapılan bülbülyuvası ve baklavanın fiyatı dudak uçuklattı. Altın tepside baklava 2.5 milyon, bülbülyuvası tatlısı ise 500 bin liraya satılıyor. Hazırlanan tepsiler Onikişubat ilçesi Akif İnan Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir pastaneye getirilerek tatlı yapıldı.
İlgili 23 soru bulundu
28 farklı kakao çeşidinin karıştırılması ile yapılan The Frozen Haute Chocolate şu ana kadar yapılmış olan dünyanın en pahalı tatlısı olarak biliniyor. Bir kasesinin fiyatı 25.000 dolar.
UNESCO tarafından gastronomi şehirler ağına alınan Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, Kurban Bayramı'nda da sofraların vazgeçilmezi oluyor. Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, bayram sofralarının vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor.
Halka tatlısının İstanbul'a giden yolculuğunda birkaç farklı teori var gibi görünse de, halka tatlısı, tulumba ve churros'un ortaçağ Arap mutfağında bir mirası paylaştığını, bu tür tatlıların bilinen en eski kökeninin İbni Sayyar el-Varak tarafından kaleme alınan Kitâbü't-Tabîh'te (Yemekler Kitabı) yer alan “zalabiya ...
Sufle, kökeni 18. yüzyıl Fransa'sına dayanan tatlıdır. Sufle, bir ana yemek veya tatlı olarak servis edilebilir. Sözcük, Fransızca "souffler" (Türkçe anlamıyla: üflemek) fiilinden türetilmiştir.
Sütlaç, En Eski Tatlımız
Bebekken tanıştığımız ilk yiyecek süttür. Daha sonra anne sütünün yerini doğrudan inek sütü alır. Belki de bu sebeple tarihte bilinen ilk tatlılar da gene sütlü tatlılardır. Sütlü tatlılarımız içerisinde belki de en çok bilinen ve sevileni sütlaçtır.
Türk mutfağında yer alan birçok sütlü tatlı içinde en yaygın yapılanlarından ve tanınanlarından biri de sütlaçtır. Başlıca malzemeleri pirinç, süt ve şekerdir.
Tatlı, öğle yemeği ve akşam yemeğinden sonra yenilen yemek türüdür.
Bal, insanlar için 10.000 yılı aşkın bir süredir çok önemli bir besin kaynağıdır. Her zaman çok özel bir nimet olarak kabul edildi ve arılara bu tanrısal gıdayı üretme konusunda, açıklanamaz yeteneklerinden ötürü çok büyük hayranlık duyulmaktadır. Halk hekimliğinde, bal her zaman büyük önem taşımaktadır.
Bunlardan biri “Beyaz Tatlı” ya da “Çevirme” ismiyle bilinen, özel bakır kapta muhafaza ettikleri çok özel bir tatlı (şeker). Belki denk gelmişsinizdir. Bazı kafelerde Türk kahvesi yanında ikram edilen suyun içerisinde beyaz renkli, yoğun kıvamlı bir şeker olur.
Sütlü Tatlıların Tanımı
Sütün gerek ocak gerekse fırın kullanılarak ; un, nişasta, şeker vb. ile pişirilerek ya da pişirilmeden çeşitli yardımcı gereçler ilave edilerek, hazırlanıp soğuk olarak tüketilen hafif tatlılardır.
Alman mutfağının en ünlü tatlılarından biri de Berliner. Günümüzde ülkemizde de oldukça popüler hale gelen Berliner, içi marmelat ya da çikolata dolgulu hamur parçalarının derin yağda kızartılmasıyla hazırlanıyor. Servis öncesinde Berliner'lerin üstü pudra şekeriyle kaplanıyor.
Geleneksel Türk lezzetlerinden biri olan aşure, BBC tarafından efsanelere dayanan geçmişi ve temsil ettiği kültürel kodlarla 'dünyanın en eski tatlısı' olarak nitelendirildi. İslam geleneklerine göre “Nuh'un Aşuresi” olarak da anılan tatlı, Hz. Nuh'un ve ailesinin tufandan kurtulmasının ardından ortaya çıktı.
"Japon pirinç keki" olarak da anılan mochi, özel bir Japon pirinci ya da pirinç unu kullanılarak hazırlanıyor, bu pirinç ya da pirinç unuyla yapılan özel hamur, dondurma ve meyve gibi farklı malzemelerin de katkılarıyla şekillendirilip renk renk mochi'lere dönüştürülüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri