Zıplamak: Tavşanlar sık sık zıplıyorsa bu mutlu olduklarına işaret eder. Zıplama davranışını sağa sola ya da daha kontrolsüz yapıyorsa keyfi çok yerindedir ve sizi oyuna davet ediyor demektir.
Arka ayaklarını uzatarak yere yatma (bunny flop): Neredeyse bir L harfi gibi görünürler. Biz buna Cleopatra pozisyonu diyoruz. Bu yatış şekli dünyanın en mutlu ve huzurlu tavşanı olduğunun göstergesidir, keyfi yerindedir.
Erkek tavşanlar, ayaklarını yere vurarak, gözdağı verirler. Koloninin sınırları, dallara, taşlara vb. sürtünerek, yanaklarındaki bezlerden salgılanan koku ile işaretlenir. Ayrıca yumuşak tüyleri, şirin ve sakin mizacı ile çok sevilen bir hayvandır.
Sarkık bacakları, ikonik kulakları ve şirin zıplamaları ile pek çok insan evcil hayvan olarak tavşan tercih ediyor. Tavşanlar çok çabuk insanlara alışır ve zamanla sahibini tanımaya başlar. Bu nedenle onunla düzenli ilgilenen kişileri görünce çoğu zaman yanına koşar ve kucağına atlarlar.
3. Tavşanlar diğer tavşanlarla birlikte olmaktan hoşlanırlar. Tavşanlar, vahşi doğada hayatta kalmak için birbirine güvenen sosyal hayvanlardır. Bir tavşanın potansiyel yırtıcı hayvanlar için her zaman tetikte olması gerekir ancak başka bir tavşan varsa, bu sorumluluğu etrafa yayar.
İlgili 26 soru bulundu
Tavşanlar birbirleri arasında çeşitli görsel sinyallerle iletişim kurarlar. İlgilerini göstermek için kulaklarını dikerken diğerlerini uzak kalsınlar diye kulaklarını indirerek uyarırlar. Kendi türlerinden birine meydan okumak için ön ayaklarını kullanırlarken avcıları haber vermek için arka ayaklarını kullanırlar.
Her oyuncunun yeri tavşanın etrafında, ebe hariç, bir metre çapında birer daire çizilir. Oyuncular başlama işaretinden sonra evlerini değiştirmeye başlarlar. Ebe de dairenin içinde dolaşarak boş ev bulmaya çalışır. Ebenin yerleştiği evin sahibi tavşan olur.
Tuvalet eğitimini hızlandırmak adına tavşanınız ilk kez çişini yaptığında onu takip edin ve çişi bir bez ya da kalın bir peçeteye emdirin. Bezi ya da peçeteyi tavşana ait olan tuvalet kabının içine yerleştirin ve üzerini örtmeyin.
Tavşanlar üşür mü? Tavşanlar genelde dışarıda yaşamayı seven ve bundan mutlu olan canlılardır. Kürkleri sayesinde soğuktan korunuyor olsalar da sert havalarda üşüyebilirler. Tavşanlar aslında soğuk havayla mücadele etme konusunda oldukça başarılıdır hatta sıcak iklime oranla soğuk iklimde daha iyi yaşayabilirler.
Ticari tavşanlarda ortalama ömür süresi 4-5 yıl ile sınırlıdır.Tavşanlar sıcak kanlı memeli gurubundandır.Tavşanlar gündüzleri uyuyup geceleri hareketlenirler.Tavşanlar otçuldurlar herbivordurlar.Tavşanlar gündüzleri köşelerine çekilip uyurlar aktif olarak en sevdikleri şey kazmak ve kemirmektir.Tavşanların evde ...
Tavşanın narin bir şekilde kucağa alındıktan sonra kuyruğunu hafif şekilde yukarı kaldırmak gerekir. Bu şekilde genital bölgesine görsel erişim sağlanabilir. Burada dişi tavşan olması durumunda cinsel bölgesi rahatlıkla anlaşılabilir. Erkek tavşanda da penisi rahatlıkla görülebilir.
Bir ev tavşanı ortalama olarak 8 ila 14 yıl yaşamaktadır. Diğer cinslere de bakacak olursak; bir ada tavşanı 9 yıl, kutup tavşanı 18 ay, yabani tavşan ise 1 ila 5 yıl arasında yaşam sürmektedir.
Eğer evde tavşan besliyorsanız bol bol yeşillik verebilirsiniz. Marul, salatalık, dereotu, maydanoz, turp, enginar yaprakları, lahana yaprakları ve taze çimenler tavşanların en çok sevdiği yeşilliklerdendir. Burada dikkat edilecek husus yeşilliklerin kuru ot, kuru saman gibi gıdalarla birlikte verilmesidir.
Tavşanların burunlarında dokunma hücreleri vardır ve iyi koku alırlar. Üst dudakta aşağı yukarı hareket eden 20-25 adet duyum iplikçikleri vardır. Bu duyum hücrelerini kullanarak çevre hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalıştıkları için tavşanların burunları ve üst dudakları sürekli olarak hareket halindedir.
Vahşi doğada büyük gruplar halinde yaşadıkları için yalnız yaşamaya uygun değillerdir. Birkaç tavşana aynı anda bakmak onların daha mutlu bireyler olmasını sağlayacaktır. Üremelerini önlemek ve sayıyı korumak adına kısırlaştırılmaları (dişileri rahim kanseri riskine karşı da korur) tercih edilmelidir.
Kafesi, doğrudan güneş almayan fakat aydınlık, havadar (cereyan almayan) bir yere yerleştirin. Isı çarpmaları çok tehlikelidir. Tavşan beslemek için ideal ısı 15-25 derecedir. En ideal kafesler, zeminlerinde kirlerin birikmesi için ızgaraları olan modellerdir.
Hayvanlar için Kemirme Taşları
Söz konusu tavşan kemirme taşı içerisinde kum parçaları, ezilmiş deniz kabuğu, mürekkep balığı kemiği, toz halinde oluşturulmuş kırmızı kil ve vitaminli kalsiyum blokları yer almaktadır. Kemirgen cinsindeki hayvanlara canlılık kazandırmayı amaçlamaktadır.
Tavşan temizliği için izlenecek en ideal yol ise nemli bezle sevimli dostunuzu silmektir. Tavşanın kirlenen yerlerini ıslatıp iyice sıktığınız temiz bir bezle birkaç kez silerek onu temizleyebilirsiniz. Tavşanınızın tüylerinin temiz kalmasını sağlamak için onu fırçalamanız gerekir.
Genel olarak kızgınlık gösteren dişi tavşan huzursuz ve saldırgan olur, iştah azalması, yuva hazırlama, yemlik ve suluklara çenesini sürtme gibi davranışlar görülür. Çoğu zaman vulva şiş, kırmızı ve nemlidir. Tavşanlarda kızgınlık belirtileri birkaç gün, bazı dişilerde çiftleşinceye kadar birkaç hafta sürebilir.
Tavşan tuvaletine pelet ya da talaş gibi malzemeler konulması gerekir. Pelet ya da talaş yerine kedi tuvaletleri için uygun olan silika ya da bentonit kumların tercih edilmesi tavşan sağlığı açısından riskli olabilir.
Çünkü tavşanlar oldukça titiz hayvanlar olarak bilinirler ve gün içerisinde tıpkı kediler gibi kendilerini yalayarak temizlerler. Ayrıca tavşanlar diğer hayvanlara göre çok çokça hassaslardır ve yıkanmaları istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Bu yüzden tavşanınızı kesinlikle yıkamamalısınız.
Tavşan bana baksana yakışmıyor bu sana. Tavşan kaç, tazı tut, tavşan kaç, tazı tut.') ve şarkının hareketlerini yapar. Tavşana kaç dediğinde tavşan dairenin içinden çıkıp kaçar ve tazı da onu yakalamaya çalışır.
[1] İki tarafı, karşıt olan davalarında birbirlerine karşı kışkırtmak, ikili oynamak.
Tavşan eğitimi oldukça kolay olmakla birlikte eğitime başlamadan önce size alışmasını sağlamalısınız. Eğer tavşanınız size alışmadıysa veya aranızda bir bağ kurmadıysanız tavşanınıza eğitim vermek zor olacaktır. Tavşanınızın size alışması için onun nelerden hoşlandığını bilmeniz gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri