Cips, çikolata, şekerli ve tuzlu gıdalar ile işlenmiş hazır yiyeceklerin dışında tavşanların yememesi gereken gıdalar ekmek, pirinç, kuruyemiş ve patatestir. Bu yiyeceklerin yanında tavşanların ölçülü olarak yemesi gereken yiyecekler de bulunmaktadır. Bunların başında havuç ve marul gelir.
Tavşanlara Zararlı Besinler
Tavşanınıza bizlerin yediği ekmek, pirinç, patates, bisküvi, çikolata, cips ve benzeri yiyecekleri vermeyin. Tavşanlar yemek yemeyi seven hayvanlardır. Bu yiyecekleri önlerine koyarsanız afiyetle yerler.
Marul, salatalık, dereotu, maydanoz, turp, enginar yaprakları, lahana yaprakları ve taze çimenler tavşanların en çok sevdiği yeşilliklerdendir. Burada dikkat edilecek husus yeşilliklerin kuru ot, kuru saman gibi gıdalarla birlikte verilmesidir.
Kuru yonca hazım sorunu çeken tavşanlara önerilmektedir.Tavşanlarda ishal olgularında hazır gıda ve yeşillik yasaktır ot ve saman verilmesini önermekteyiz.Tavşanlara ödül olarak kurabiye parçaları,meyve,ceviz,badem,meyve az,bir iki günde bir meyve ,kepekli kurabiye sevdiği gıdalardandır.Tavşanınıza kafes içinde yem ve ...
Tavşanınıza günde birkaç kaşık muz verebilirsiniz, ancak kabuğunu soymayı ihmal etmeyin. Muz haricinde böğürtlen, elma, çilek, yaban mersini, armut, şeftali ve kavun gibi meyveleri de verebilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Cevap oldukça basit, evet kediniz tavşan yer. Kedilerin tavşan avlaması ve yemesi son derece normal bir durumdur, çünkü onlar zorunlu etçil hayvanlardır ve av güdüsü oldukça yüksektir.
Tavşanlar, hamile kaldıktan sonra, yaklaşık 28-33 gün arasında doğum yaparlar. Gebelik süresi ortalama 1 aydır. Her doğumda 4 ile 12 arası yavru doğururlar.
Hayvanlar için Kemirme Taşları
Söz konusu tavşan kemirme taşı içerisinde kum parçaları, ezilmiş deniz kabuğu, mürekkep balığı kemiği, toz halinde oluşturulmuş kırmızı kil ve vitaminli kalsiyum blokları yer almaktadır. Kemirgen cinsindeki hayvanlara canlılık kazandırmayı amaçlamaktadır.
Tavşanlar üşür mü? Tavşanlar genelde dışarıda yaşamayı seven ve bundan mutlu olan canlılardır. Kürkleri sayesinde soğuktan korunuyor olsalar da sert havalarda üşüyebilirler. Tavşanlar aslında soğuk havayla mücadele etme konusunda oldukça başarılıdır hatta sıcak iklime oranla soğuk iklimde daha iyi yaşayabilirler.
Tavşan temizliği için izlenecek en ideal yol ise nemli bezle sevimli dostunuzu silmektir. Tavşanın kirlenen yerlerini ıslatıp iyice sıktığınız temiz bir bezle birkaç kez silerek onu temizleyebilirsiniz. Tavşanınızın tüylerinin temiz kalmasını sağlamak için onu fırçalamanız gerekir.
Tavşanlar Nerede Uyumayı Sever? Tabi ki bütün canlılar gibi rahat ve huzurlu oldukları yerde cevabını verebiliriz. Gürültüden uzak, fazla hava sirkülasyonu olmayan, mama ve su kabından uzak hatta tuvalet eğitimi olanlarda tavşan tuvaletinden uzak olması gerekir. Yavru tavşanlar annesine sokularak uyurlar.
Örneğin iyice bayatlamış ekmek veya küçük parça odun bu ihtiyacı karşılar. Tavşanlarda kaprofaji (dışkı yeme )vardır. Eğer günün herhangi bir zamanında küçük dostunuz kakasını yerken görebilirsiniz. Sakın şaşırmayın ve buna asla engel olmayınız.
Tavşanlar; gürültü, heyecanlı hareketler, yüksek ses gibi ani değişimlerden çok korkabilirler. Besin piramidinin en altında yer alan bu hayvanlar, doğada her an tetikte beklerler. Bir çocuğun ani ve heyecanlı hareketleri tavşanınızı korkutarak kalp krizi geçirtebilir.
Aynı hamsterlar gibi tavşanlar da gündüz vakti uyur, gece boyunca aktif olurlar. Tavşanların mutlu bir şekilde yaşayabilmeleri için gürültüden uzak bir ortamda bakılmalıdır.
Dolayısıyla bir tavşan beslemek insanları psikolojik olarak olumlu etkiler. Ayrıca huzurlu kalma ihtiyaçları çok yüksek olan bu hayvanlar insanlara da huzur verirler. Tavşan beslemek diğer evcil hayvanlara bakım vermekten görece kolay olduğu için avantajlıdır.
Kafesi, doğrudan güneş almayan fakat aydınlık, havadar (cereyan almayan) bir yere yerleştirin. Isı çarpmaları çok tehlikelidir. Tavşan beslemek için ideal ısı 15-25 derecedir. En ideal kafesler, zeminlerinde kirlerin birikmesi için ızgaraları olan modellerdir.
Tavşanlar Hakkında Genel Bilgiler. Arka bacakları ön bacaklarından daha uzun, kuyrukları kısa, kulak ve bıyıkları uzun, gözleri iri, otçul ve kemirgen, memeli bir hayvandır. Yabani ve evcil türleri vardır. Vahşi doğada büyük gruplar halinde yaşadıkları için yalnız yaşamaya uygun değillerdir.
Deyim. [1] Her an uyanıp kalkılabilecek şekilde tetikte uyunan uyku.
Ağaç dalları ve yapraklar sınırsız verilebilir. Ağaç dalları özellikle tavşanların dişlerinin bilenmesi için gereklidir. Bitkilerin kökleriyle birlikte verilmesi de faydalıdır. Tavşanlar için kırlık ve otluk bir alan olması çok iyi olur.
Tavşanın tuvalet eğitimi için kafesin içine ufak bir kap koyun. İçine bir kağıt havlu veya gazete yerleştirin. Kafesteki idrarından bir kaç damla koyun. Zamanla bunu tekrarlarsanız mutlaka alışacaktır.
Çünkü tavşanlar oldukça titiz hayvanlar olarak bilinirler ve gün içerisinde tıpkı kediler gibi kendilerini yalayarak temizlerler. Ayrıca tavşanlar diğer hayvanlara göre çok çokça hassaslardır ve yıkanmaları istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Bu yüzden tavşanınızı kesinlikle yıkamamalısınız.
Dişiler bir kerede üç ila dört yavru doğurabilir ve yılda üç kere doğum yapabilirler. Tavşanlar on iki yıla kadar yaşayabilir. Üreme mevsimi Ocak ayından Ağustos ayına kadar sürer.
Fakat çiftleştirme için en uygun yaş 7-8 aylık yaştır. Bir batında 5-6 adet yavru doğuran Ankara tavşanlarında sütten kesim çağındaki kalan canlı yavru sayısı ortalama 3'tür. Yavrular 6 haftalıkken sütten kesilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri