Tavuk yemeğinin yanına doyurucu olan menülerden birisi de pilavdır. Bulgur pilavı fırında tavuk yemeği ile lezzetli ve doyurucu olmaktadır. Bulgur pilavı dışında pirinç pilavını seven kişiler şehriyeli veya sade olarak tereyağlı pirinç pilavını da tercih edebilmektedir.
Klasik lezzetlerden vazgeçemiyorsanız tavuk ızgaranın yanında marul salatası tercih edebilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Tavuk yemeğinin yanına meze ve salata çeşitlerinden olan; haydari, rus salatası, ezme, patlıcan közleme salatası, babagannuş, gavurdağı ve çoban salatası tercih edebilirsiniz.
Sağlıklı bir besin kaynağı olarak öne çıkan yeşil mercimek çorbası, tavuk ile beraber uyumlu şekilde tüketilebilir. Özellikle ana menülerde çok tercih edilen bir yemektir. Sade ve klasik bir çorba çeşidi olarak öne çıkan yoğurt çorbası, hafif yanıyla da öne çıkar.
Fırında pişirilmiş etler de fırından çıkarıldıklarında üzeri örtülmemelidir. Tavuk yiyorsanız bunlara yanaşmayın Birlikte tüketilmemesi gereken gıdaların arasında sırada tavuk var. Tavuk ile birlikte yenmemesi gerekenler arasında; balık, yoğurt, yumurta, yaş peynir ve süt bulunuyor.
Tavuk sote tek başına zaten ayrı güzel, bir de yanına domates ve biber eklediğinizde iki kat lezzetli oluyor. Üstelik işten geldiğinizde bile bu yemeği 20 dakikada hazırlayabilirsiniz.
Tavuklu Patates Yemeği yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, mahluta çorbası, tavuklu patates yemeği, mantarlı bulgur pilavı ve orjinal supangle son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Tavuk eti pişirmeden yıkanır mı? sorusu her dönem en çok merak edilenler arasında. Yanıtı hayır. Yani tavuk eti pişirmeden yıkanmaz.
Altı kısık şekilde etinizi öncelikle 30 dakika haşlayın. 30 dakika sonrasında kontrol edin ve dilediğiniz kıvama geldiyse ocaktan alın. Eğer tavuk göğsü bütün halde ise bu süre 40 dakika da olabilir. Fakat daha küçük parçalarda ise bu süreyi 20 dakikaya kadar indirebilirsiniz.
Tavuk eti marinesi için; hafifçe geniş ve derin bir kaba yarım kilo kuşbaşı doğranmış tavuk etini koyun. Kuşbaşı yerine fileto ya da jülyen şeklinde de doğranmış olabilir. Tavuk etlerinin üzerine 1 tatlı kaşığı kekik serpiştirin. Ardından 1 çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı köri, biraz karabiber ve tuz ekleyin.
Güzel bir uyku için uyumadan önce bu yiyeceklerden tüketmemek size deliksiz bir uyku çektirecektir. Tavuk bolca protein içerir, bu spor öncesi sizin işinize yarasa da uyku öncesi aynı faydayı sağlamaz. Tavuğun içerisindeki protein sindirim hızınızı %50 oranında düşürür.
Sütü badem sütüyle değiştirin: İnek sütü yerine badem sütü, soya sütü veya hindistancevizi sütü gibi farklı süt kaynaklarını deneyin. Bu ürünler zengin birer besin deposudur ve ek olarak çok lezzetlidir. ◊ Vegan peynire bir şans verin: Vegan peynir badem, kaju veya tapyoka gibi besinlerden üretilir.
Bu konuda marul salatası, pesto soslu makarna ya da nohutlu pirinç pilavı gibi farklı seçenekler değerlendirilir. Ayrıca yine aperatif olarak kolay patates püresi tavuk sote ile birlikte güzel bir uyum elde eder.
Kızarmış bir tavuk kanadı tercih ediyorsanız şüphesiz yanına en çok yakışan lezzet klasik patates kızartasıdır. İster baharatlı ister sade olarak tercih edebilirsiniz. Fesleğen ile hazırlanan pesto sosu makarna ile buluşturarak hazırladığınız pesto soslu makarna ızgara ya da soslu tavuk kanadı ile uyumlu olacaktır.
Yayla çorbası; tavuk sote ile tüketilecek lezzetli çorbalardan birisidir. Tavuk sotenin yanında tercih edilecek bir diğer tarif ise; tel şehriye çorbasıdır.
4 Kaşık Çorbası yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, 4 kaşık çorbası, fırında bütün tavuk kızartması, patlıcanlı pirinç pilavı ve kabak tarator son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Etli kuru fasulye, nohut yemeği, türlü, patlıcan musakka, bezelye, tavuk sote, zeytinyağlı barbunya, kuru köfte, taze fasulye gibi yemekler pilavın yanında sıklıkla tercih edilir. Bunun yanında çeşitli mezeler, cacık, gavurdağı salata, çoban salata, turşu gibi yiyecekler de sıklıkla pilavın yanında tercih edilir.
Çorba ile sulu yemek arasında sayılabilecek bu tarifi yanında şehriyeli bulgur pilavı ile afiyetle tüketebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri