Çiğ tavuğa uygulayabileceğiniz diğer yöntem ise, tavuğu haşlamadan önce bir kaseye koymak ve üzerine birkaç damla sirke ile su eklemektir. Sirke yerine 1 yemek kaşığı limon suyu da ekleyebilirsiniz. Tavuğu bu suda 4-5 dakika beklettikten sonra bol su ile durulayıp haşlayabilirsiniz.
3. Tavuğu haşlayarak tüketecekseniz haşlama suyuna atacağınız 1 diş sarımsak, birkaç tane karabiber, birkaç defne yaprağı ve biraz limon suyu tavuğun hem kolay pişmesine hem de lezzetli olmasına yardımcı olur.
Ayrıca haşlama suyuna tane karabiber, sarımsak, defne yaprağı, limon suyu, limon kabuğu, 1 adet bütün soğan, kereviz sapı, maydanoz, kekik, nane ya da havuç gibi malzemeler katarsanız tavuğun daha lezziz olmasını sağlarsınız. Hem bu şekilde haşladığınızda daha çok piştiğini ve kokmadığını göreceksiniz.
1. Tavuğa lezzet eklemek ve mikropları öldürmek için limon suyu veya sirke gibi hafif bir asidik ürün kullanabilirsiniz. Pişirmeden önce, tavuk ve balıkları yıkamak için limon suyu, veya sirke kullanmak, bazı ülke mutfaklarında yaygın bir uygulamadır.
Bütün tavuğu alacak büyüklükte bir tencere seçin ve tavuğu içine yerleştirin. Tavuğun üzerini geçecek şekilde su ilave edin ve bir yemek kaşığı tuz da eklemeyi unutmayın.
İlgili 41 soru bulundu
Sadece kötü kokuyu gidermekle yetinmeyip hoş bir aroma katmak isteyenler tavuğun haşlama suyuna limon kabuğu, kekik, nane gibi farklı tatlar da ilave edebiliyor.
* Tavuğu haşlamak için doğru tencere seçimi yaptıktan sonra tavuk etini tencereye alın ve üzerini geçecek kadar suyunu ilave edin. Suyun tencereden taşmayacağından emin olmalısınız. (Suyun tavuğun üzerini 2-3 parmak geçmesi yeterli olacaktır.) Ayrıca tavuk haşlarken soğuk su kullanmalısınız.
Bazı ülkelerde tavuk etini yumuşatmak için sirke ve limon suyu kullanırlar. Özellikle doğal ortamlarda yetişen tavukları kısa sürede pişirmek çok zordur. Sirke ve limon suyu, tavuk etini yumuşatır, pişirme süresini kısaltır ve tavuğu hemen tüketmeyip buzdolabında saklayacaksanız, saklama süresini de uzatır.
Bu marinenin içerisinde mutlaka hafif asidik yapılı bir zeytinyağı olmasına ve bolca baharat kullanmaya özen gösterin. Ardından tavuklarınızı marinasyon malzemeleriyle buluşturun. Eğer marinasyonunuzun içerisinde limon, sirke gibi asidik oranı çok yüksek malzemeler varsa çok uzun süreler marine etmemeye özen gösterin.
Ayrı bir kabın içerisinde kendi damak tadınıza uygun baharatları yine kendi damak tadınıza uygun bir şekilde zeytinyağı, sirke, limon, yoğurt ,kefir gibi etinizin dışındaki sert yüzeyi yumuşatıp , parçalayacak sıvı ve asidik bazda malzemelerle karıştırıp sosunuzu oluşturun.
TAVUK ETİNİN KOKUSUNA DİKKAT
Bazıları ise bu kokuyu amonyak kokusuna benzetir. Eğer tavuk etinin kötü koktuğunu fark ederseniz pişirmemelisiniz. Tavuk pişirirken de kötü kokmaya başlayabilir, eğer tavuk pişirirken kötü koktuğunu anlarsanız o eti yememelisiniz.
Köpürme normal olmayan bir durumdur. Eğer yağın kullanma tarihi hala devam ediyorsa; kızaran besinle ilgili birkaç problem olabilir. Yüksek nişasta içeren besinler kızgın yağın içinde köpürme oluşturur.
Haşlanma süresi, tavuğun etinin türüne göre değişebilir. Piliçler kısa sürede pişerken, yaşlı olan tavuklar için biraz daha zamana ihtiyaç duyabilir. Ancak ortalama olarak 40 veya 50 dakikada haşlamak mümkündür.
Limon👉🏻 hem tavuğun daha beyaz pişmesini hem lokum kıvamında olmasını sağlıyor.
Haşladığınız tavuk etlerini sotelik doğradıktan sonra yağ ve salça kavurun. Baharatlarını katıp, hazırladığınız tavuk etlerini ekleyin ve arkalı önlü kızarana kadar soteleyin. Dilerseniz sarımsak da rendeleyebilirsiniz. Haşladığınız tavuk etlerini salçalı sote sevmiyorsanız çıtır bagetler haline de getirebilirsiniz.
sorusu her dönem en çok merak edilenler arasında. Yanıtı hayır. Yani tavuk eti pişirmeden yıkanmaz.
“Brine etmek” denen işlemi mutlaka duymuşsunuzdur. Tavuğun ya da hindinin 12 saat civarında tuzlu ve baharatlı bir suda bekletilmesi lezzeti artırmak için çok faydalı bir işlemdir. Eğer buzdolabınızda yeterince yer yoksa seyahatlerde ve pikniklerde kullanılan portatif buz sandıkları da işe yarar.
İçindeki laktik asit sayesinde proteini parçalar, yumuşatır ve soslarla, baharatlarla lezzetlendirilmeye hazır hale getirir. Tavuğu sütün içinde pişirmek de bir başka yoldur. Baharatlarla tatlandırılmış sütün içinde pişirdiğiniz tavuk yumuşacık olur. Üstelik süt pişince tavuğu kaplayarak muhteşem bir sos etkisi yapar.
Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suyla doldurmalısınız. Haşlama suyuna 1-2 tatlı kaşığı tuz ilave ederek bütün tavuk etinizin ve tavuk suyunun daha lezzetli olmasını sağlamayı unutmamalısınız. Pişirme işlemi boyunca tencerenin kapağını kapalı tutmalı ancak taşma ihtimaline karşı aralarda kontrol etmelisiniz.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Tavuğun ilk haşlama suyu dökülür mü? Ayrıca tavuğu bir süre haşladıktan sonra suyunu tazelemeniz tavsiye edilmektedir. İkinci defa eklenen su, daha berrak ve yemeklerde kullanılabilir hal alır. Haşlama suyunu çorbalarda afiyetle kullanabilirsiniz.
Hayır, yıkamamalısınız. Piliç etinin yıkanmadan pişirilmesi gerekir çünkü çiğ piliç etinde belli sayıda bakteri bulunabilir ve yıkarken bu bakterilerin etraftaki kap kacak, evye, bıçak gibi malzemeler ile etraftaki pişirmeden tüketilen diğer gıdalara bulaşma riski vardır.
Son olarak terbiyesi için; bir kase içine 1 yemek kaşığı un, yarım limon suyu ve 4-5 yemek kaşığı kadar su döküp, pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın. Daha sonra yemeğin suyundan 1 kepçe alın. Terbiyenin içine döküp, hızlı bir şekilde karıştırarak, ılımasını sağlayın.
İç sıcaklığın 75-80°C olması gerekmektedir. - Mutfak termometresi yoksa tavuğa çatal batırılarak pişip pişmediği anlaşılabilir. Çatal batırıldığında çıkan su berraksa tavuk pişmiş demektir. - Emin olmak için bir parça tavuk eti tabağa alınıp kesilerek pişip pişmediği anlaşılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri