Üzerine 1 adet orta boy rendelenmiş soğan ekleyin. Ardından 1 adet küçük boy yumurta kırın. 2 yemek kaşığı galeta unu, 1 tutam ince ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon ekleyin. Son olarak köfte harcına 1 çay kaşığı da karbonat koyun. Karbonat köftenin kabarmasını ve daha yumuşak olmasını sağlar.
Pişirme süresini doğru ayarlayın
Öncelikle ortaya daha lezzetli ve yumuşak köfteler çıkartmak için yağ pişirme oranını dengeli tutun. Bu bilgi ızgara ya da fırında yapılacak köftelerden çok tava ile pişirme yapacaklar için önemlidir. Bir sonraki dikkat etmeniz gereken nokta ise köftelerin pişirme süresidir.
Daha önce de yazdığım gibi köftenin en önemli püf noktası yoğurma ve sonrasında yoğrulan etin dinlendirilmesi. Tavuk kıyması dana kıymaya göre daha sulu bir yapıya sahip (eğer kasaptan taze çektirip alırsanız) bu nedenle de eğer ekmeğini ya da galeta ununu fazla kaçırırsanız sert ve kuru olur.
Üzerine 4 parçaya ayırdığımız soğan ve sarımsağı ekleyerek kıyma kıvamına gelene kadar çekelim. Tüm malzemeyi ayrı bir karıştırma kabına alalım. Üzerine bayat ekmek, kıyılmış maydanoz, yumurta, pul biber, karabiber, kimyon ve tuzu ilave edelim. Tüm malzeme güzelce karışana kadar yoğuralım.
- Köfteye yumurta eklemenin doğru olmadığını söyleseler de tavada yapılan köftenin dağılmasını önlemek için ekleyebilirsiniz. Eğer köftede yumurta kokusu hissetmek hoşuna gitmiyorsa biraz süt ekleyebilirsiniz. Bir diğer yöntem olarak harca 2-3 kaşık galeta unu koymak da köftenin pişerken dağılmasını engeller.
İlgili 19 soru bulundu
Son olarak köfte harcına 1 çay kaşığı da karbonat koyun. Karbonat köftenin kabarmasını ve daha yumuşak olmasını sağlar. İyi köfte yapmanın en önemli sırlarından bir tanesi köfte harcına karbonat atmaktır.
Sirke harcın asit dengesini düzenleyeceği için içindeki malzemelerin lezzetini harca daha iyi vermesini sağlar. Ayrıca sirke, köftenizi kabartır ve daha iyi pişmesini sağlar.
Tavuk etlerini robotta çekip, kıyma haline getirelim. İçine soğan rendeleyip, tuz, karabiberi, galeta unu koyup, yoğuralım. Köftelere şekil verip, önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp,kızartıyoruz. Çok hafif ve çok lezzetli bir yemek oluyor, et sevmeyenler birde böyle denesin.
Tavuk göğsü robotta çekilir. Rendelenmiş soğan, domates sosu veya salça, yumurta, maydanoz, süt veya su, baharatlar ve galeta unu hepsi birden yoğurulur. Dolapta yarım saat dinlendirilir. Dinlenen harçtan parçalar alınıp istenilen şekil verilip çok az sıvı yağda kızartılır.
Tavuk Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır? kıyma haline gelene kadar çekilir. Dilersen zırh yardımıyla satır kıyma haline getirip kullanabilirsin. unu, 1 yumurta, kimyon, karabiber, kekik ve tuz eklenip güzelce karıştırılır.
Köftenin dağılmaması için genelde 1 adet yumurta yeterlidir, ancak kıymanın miktarı fazla ise yumurta sayısı da artırılabilir. Köftenin daha lezzetli olabilmesi için tıpkı poğaça yaparken olduğu gibi yoğurduğunuz kıymayı en az 1 saat dinlenmesi için dolapta bekletmelisiniz. Böylece köfte çok daha lezzetli olacaktır.
Kas lifleri ve demetleri etlik piliçlerde daha ince ve yumuşakken, köy tavuğu olarak adlandırılan yumurta ırkı tavuklarda ise daha kalın ve serttir. Bu durum etin rengine de yansır, köy tavuğunun rengi biraz daha koyudur. Bu nedenle bu tavuklar zor pişer ve etleri de serttir.
Köftelerimizin yapımında, diğer köfte tariflerinden biraz farklı olarak maden suyu kullanıyoruz. Maden suyu köftelerimizin yumuşak ve çok lezzetli olmasını sağlıyor.
Köftelik kıymanın kuralı %70e %30dur. Dana kıyması ile koyun kıymasını daha et çekilmeden karıştırmak gerekir. Seçeceğiniz kıyma mutlaka yağlı olmalıdır fakat ne pişirdiğinizde ekmek banacak kadar çok yağ bırakacak kadar çok yağlı ne de pişirirken kuruyup kalacak kadar az yağlı olmalıdır.
En çok karşılaşılan sorulardan bir tanesi. Köfte harcının içerisine yumurta veya ekmek koymak köftenin bağlanarak dağılmasını engeller.
İçerisindeki pekmez sayesinde tüm baharatların tadını daha net hissedeceksiniz. Baharatlar, sarımsak ve soğan suyu etin tadını daha güzel kılacak, daha yumuşacık bir et yemenizi sağlayacak.
Uygun bir yoğurma kabı içerisine kıymamızı alalım. Üzerine rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan, küçük küçük kesilmiş sarımsak, yumurta, galeta unu, sıvı yağ, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu alalım ve malzemelerimiz güzelce karışana kadar yoğuralım.
Daha sonra bir kaseye su alıp elimizi sulayıp köfte harcından elimize yumurta büyüklüğünde alıp köftelerimizi yuvarlıyoruz. Önceden ısıtılmış fırına fırın tepsimizin içerisine yağılı kağıda dizdiğimiz köfteleri 180°derecede 25 dk kadar pişiriyoruz.
Aslında köfte bildiğimiz köfte; tek fark galeta unu veya ekmek içi yerine irmik kullanılması.
Patates ve soğanı ayrı bir kaba rendeleyip, suyunu sıkıp, kıymaya ilave edin. Maydanozu ince ince doğrayıp, ilave edin. Tuzunu ve baharatlarını da ilave edip, gerekirse galeta unu ilavesiyle yoğurun. Köfte şekli verip, kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
İnegöl köfte gibi sert bir köfte istiyorsanız 1 tatlı kaşığı da karbonat ilave edin. 7- Yumurta kullanmayın çünkü yumurta durdukça kokusu ağırlaşır; bizim köftemiz bir gün bekleyecek. 8- Baharatları kıymanın üzerine dökün, eğer köftemizin bir parça sert olmasını istiyorsanız 1 paket kabartma tozu kullanabilirsiniz.
Karbonatı, limon ile karıştırıp soğanlarımıza ekliyoruz. Kıyma ,galeta, tuz ve baharatları da ekleyerek yoğuruyoruz. 1-2 saat buz dolabında bekletiyoruz. Dinlenen köftemizden parmak şeklinde köfteler yapıyoruz. 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda çevirerek pişiriyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri