Tavuk suyu, su ve sütü üzerine ekleyip sürekli olarak çırpmaya devam edin. Erişte, baharatlar ve limon suyunu ilave edin ve ara ara karıştırarak 30 dakika pişirin. Bir taşım kaynatıp kısık ateşte pişirin ve sıcak servis edin.
Çorba yapımında sıcak et ya da tavuk suyu kullanmanız çorbanın besin değerini artırır. Tarifte kendine yer bulan unun, kısık ateşte ve yakmadan kavrulması esastır. Çorba, kıvam ve adını unla yapılan bu meyane karışımından almaktadır.
Tencereye suyu ve tuzunu ekleyerek karıştırın. Tavuk suyu, didiklenmiş tavuk eti ve şehriyeleri ekleyip karıştırın. Şehriyeler pişip çorba kıvam alıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. İsteğe göre baharatlarla ve ince kıyılmış maydanoz ile servis yapın.
Derin bir tencerede, kalçalı budu, 2 adet defne yaprağı, yarım tatlı kaşığı tuz ve 2 litre su ile birlikte haşlayın. Çorbanın terbiyesi için; 1 su bardağı yoğurdu, 1,5 yemek kaşığı unu, 1 adet yumurta sarısını, 1 çay kaşığı tuzu ve yarım limon suyunu bir kaba aktarın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
İlgili 24 soru bulundu
TAVUK SUYU ÇORBASI PİŞİRME SÜRESİ: KAÇ DAKİKADA PİŞER? Tavuk suyu çorbası hazırlama süresi 50 dakika, pişirme süresi 50 dakikadır.
Havuç ve sarımsağa tavukları, tuzu ve tavuk suyunu da ekleyip yaklaşık 10 dakika pişirelim. Unu 1 su bardağı su ile iyice çırpalım, tel şehriye ve unu da çorbaya ekleyip karıştıralım ve yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte pişirelim. İnce ince kıydığımız maydanozu da en son çorbaya ilave edip ocaktan alalım.
Çorbanın terbiyesi için; küçük bir kap içine 1 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı un koyun. Üzerine 1 çay bardağı su koyup, terbiyeyi iyice çırpın. Diğer tarafta kaynayan çorba suyunun içine 3 yemek kaşığı tel şehriye ekleyip, 10 dakika kadar pişmeye bırakın.
Yaklaşık 40 dakika orta ateşte olacak şekilde tavuğu haşlayabilirsiniz. Eğer köy tavuğu seçtiyseniz bu süreyi 60 dakikaya kadar uzatabilirsiniz. Ayrıca tavuğu bir süre haşladıktan sonra suyunu tazelemeniz tavsiye edilmektedir.
Özellikle tavuk suyu çorba hem şifa hem de lezzet bombası! Tavuk suyu çorbasını bir de sütlü denemenizi tavsiye ederiz, nefis oluyor!
Nezleydi, gripti, biraz üşüttüm dü gibi tüm soğuk algınlıklarımızda başvurduğumuz yegâne yemek tavuk suyuna çorba. Tabii ben kokusunu pek sevmediğim için bol limon ve karabiber koyarak içmeye özen gösteriyorum.
Bir tencerenin içerisine salça, rendelenmiş domates, sıvı yağ ve şehriyeleri aktarın. Şehriyelerin rengi hafif dönene kadar kavurun. Ardından içerisine azar azar tavuk suyunu ilave edin. Güzelce karıştırın.
Haşlanarak tüketilmek istenen tavuk etlerindeki bu B5 ve B6 vitaminleri, pişirme suyuna geçiyor ve bu su besin değeri açısından zengin bir hale geliyor. Tavuk suyu; sinüslerin açılmasını sağlamaktan, eklem ağrılarını hafifletip vücut kırgınlığını geçirmeye kadar birçok şifalı özelliğe sahip.
Tavukları yıkayıp tencereye alın. Üzerine yıkayıp iri doğradığınız soğan, havuç ve kereviz saplarını ilave edin. Soğuk suyu, baharatları ve sarımsağı ekleyerek 1,5 saat etler pişinceye kadar(kaynamayacak usul usul pişecek). Tavuk suyunu süzüp soğutun ve buzdolabına muhafaza edin.
Tavuk suyunu sadece tavuk kemikleriyle de hazırlayabilirsiniz. Ben çok fazla yağlı olmaması, ama tavuk suyuna yeterli lezzeti vermesi için bir parça derili ve kemikli but ile kemikli tavuk göğsünü bir arada kullanmayı tercih ediyorum.
Çorba kesilmesinin en yaygın nedenlerinden biri, kullanılan malzemelerin taze olmamasıdır. Ekşi yoğurt, bozulmuş un veya bayat yumurta, büyük bir emekle hazırladığınız çorbanın kısa süre içinde kesilmesine neden olabiliyor. Çorbanın kesilmesinin ikinci nedeni ise çorbanın çok sıcak, terbiyenin ise soğuk olmasıdır.
Terbiyesi için;1 yumurta sarısı,yoğurt ,un ve az miktarda kaynamakta olan tavuk suyundan karıştırıp özleştiriyoruz.Tavuk suyu topaklanmayı önlüyor.Daha sonra yaptığımız terbiyeyi kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ilave ediyoruz .10 dakika daha kaynayıp tavada erittiğimiz tereyağ ve nane ve diğer baharatları ilave ...
Oldukça besleyici ve şifalı bir çorba olan tavuk suyu çorbasının içine yoğurtlu ve yumurtalı terbiye girdiğinde bu özellikleri katlanıyor.
Dilerseniz yumurtasız da hazırlayabilirsiniz. Yumurtasız hazırlarken un miktarını biraz daha arttırmaya özen gösterin mutlaka. Çorba terbiyesinin kesilmemesi için mutlaka ocakta kaynayan suda terbiyenize su ilavesinde bulunun.
Bu terbiye genelde taneli çorbalarda daha çok kullanılır. Çorbanıza hem kıvam hem de ekşilik katmak için birebirdir. Yapılışı: Bir kaseye yumurta sarısı, yoğurt ve unu ekleyip güzelce çırpalım, çorba kaynadıktan sonra ilave edip karıştıralım ve tekrar kaynayınca çorbamız hazırdır.
İçine yarım çay bardağı su ekleyip salçayı açıyoruz. Tencereye önce limon suyunu ardından salçalı karışımı ekliyoruz. Tuz serpip karıştırıyoruz. İyice karışan çorbamızın içine didiklediğimiz tavuk parçalarını ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.
Öncelikle tavuğu ve soğanı bütün şekilde yaklaşık 2 lt suda haşlıyoruz. Tavuk piştikten sonra soğanla birlikte ayrı bir kaba alıyoruz. Arpa şehriyeyi çorbaya ilave ederek kaynatmaya devam ediyoruz. Çıkardığımız tavuğun etlerini diderek çorbaya geri ekliyoruz.
Tavuk çorbası tam bir şifa deposu... Tercihe göre içerisine sarımsak da ilave edilerek daha da lezzetli hale getirilebilir.
Tad alma duyuları az gelişmiştir. Damakta bulunan yarık ağız boşluğunda negatif basınç oluşturamadığından tavuklar su içerken başlarını yukarı kaldırırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri