Eklemleri koruyan etki. Tavuk suyunda doğal olarak bulunan kolajen ve jelatin nedeniyle, düzenli olarak yemek veya içmek, yaşlanmaktan kaynaklanan eklem ağrısına iyi gelir. Jelatin eklemlere baskı uygular aynı zamanda kemikler arasında minder görevi görerek diyete mükemmel bir katkı sağlar.
Tavuk suyunda bulunan vitamin ve mineraller, vücuda zarar veren maddelerin atılmasını kolaylaştırır. Bu nedenle grip ve nezle gibi hastalıklarda, hastanın bolca tavuk suyu içmesi istenir. Gribe neden olan virüslerin, vücuttan kolayca atılması tavuk suyu çorbası sayesindedir.
Kalsiyum, magnezyum, fosfor gibi birçok faydalı mineral açısından zengin olan Tavuk Suyu, sağlıklı kemik gelişiminde önemli rol oynuyor. Bu nedenle çocuklara ve spor yapanlara ve menopoza bağlı kemik erimesi veya kemik kırığı sorunu olanlara öneriliyor.
Haşlanarak tüketilmek istenen tavuk etlerindeki bu B5 ve B6 vitaminleri, pişirme suyuna geçiyor ve bu su besin değeri açısından zengin bir hale geliyor. Tavuk suyu; sinüslerin açılmasını sağlamaktan, eklem ağrılarını hafifletip vücut kırgınlığını geçirmeye kadar birçok şifalı özelliğe sahip.
Tavukta bulunan B2, B3, B5, B6 ve B12 vitaminlerinin hepsi suda eriyen vitamin oldukları için tavuk suyuna geçer ve beslenme açısından zengin bir B vitamini kaynağı haline gelir.
İlgili 44 soru bulundu
Tencere yerine tavuk suyunu cam kavanozlara paylaştırıp ağızlarını kapatarak da muhafaza edebilirsiniz. Tavuk suyu, buzdolabında en fazla 3-4 gün saklanabilir. Bu yüzden kısa süre içinde kullanmayı düşünüyorsanız, buzdolabına kaldırabilirsiniz. Ancak uzun süre saklamak için uygun değildir.
4) Temiz ve genç bir cilt Tavuk suyu kolajen içerir ve kolajen cilt elastikiyeti için en önemli besinlerden biridir.
Kırığın hızlı kaynaması için yeterli miktarda Oksijenin, alınan protein, vitamin ve minarellerin yeterlı ve hızlı kan dolaşımı ile kırık bölgesine ulaştırılması önemlidir. Bu amaçla kırık bölgesindeki ödem azaltılmalı, sigara mutlaka bırakılmalı veya içilen ortamda bulunulmamalıdır. Temiz hava önemlidir.
Yapılan çalışmalarda; balık yağı, havuç ve domateste bulunan likopen, maydanoz, yabanmersini, siyah çay, kakao ve yerfıstığında bulunan flavonoidlerin tüketilmesinin kırıkların iyileşmesinde önemli role sahip olduğu tespit edilmiştir.
Kemiklerin kaynaması için aminoasitler, kan dolaşımının düzgün çalışması, kemik dokusunu meydana getiren hücrelerin oluşması gibi unsurların iyileşme üzerinde etkisi vardır. Bununla birlikte balık yağı, havuç ve domateste bulunan likopen, maydanoz, yabanmersini, siyah çay, kakao iyileşme sürecini hızlandırır.
Tavukları yıkayıp tencereye alın. Üzerine yıkayıp iri doğradığınız soğan, havuç ve kereviz saplarını ilave edin. Soğuk suyu, baharatları ve sarımsağı ekleyerek 1,5 saat etler pişinceye kadar(kaynamayacak usul usul pişecek). Tavuk suyunu süzüp soğutun ve buzdolabına muhafaza edin.
Tavuk suyu çorba, içerdiği glutamin sayesinde kolay sindirilir ve besleyici özelliğinin yanında bağırsak sağlığını destekler. Tavuk suyunda doğal olarak bulunan kolajen ve jelatin nedeniyle, düzenli olarak yemek veya içmek, yaşlanmaktan kaynaklanan eklem ağrısına iyi gelir.
Haşlanmış tavuk, proteine ek olarak, kemiklerin sağlıklı kalmasına yardımcı olan fosfor ve kalsiyum gibi diğer temel besinler açısından da zengindir. Tavuk tüketmek artrit riskini de azaltır. Haşlanmış tavuk, stresi azaltmak için gerekli olan iyi miktarda triptofan ve B5 vitamini içerir.
3. Kırık iyileşene kadar balık yenmez. Malesef buda doğru bir ifade değildir. Yapılan araştırmalarda balıktaki fosforun kırık iyileşmesini hızlandırdığı gözlenmiştir. Sonuç olarak kırık iyileşmesi süresince balık tüketilmelidir.
Peki, kemik suyu kırığa iyi gelir mi? Kemikleri kuvvetlendirici içeriği ile kırıkların daha kolay iyileşmesini ve kaynamasını sağlar. Kemik suyunun cilde faydaları da saymakla bitmiyor. Kemik suyu cilt için tam bir gençlik kaynağıdır.
Kalsiyum: Kemikler için lokomotiftir. Kalsiyum içeren besinler; süt ve süt ürünleri, soya fasulyesi, fıstık, ceviz, badem, lahana, brokoli, koyu yeşil yapraklı sebzeler, balık, kurutulmuş meyveler, kuru baklagillerdir.
Portakal aynı zamanda içeriğinde bol miktarda kalsiyum bulundurması sebebi ile de kemiklere ve kemiklerde meydana gelen birtakım kırılmalara oldukça iyi gelmektedirler.
Vücudu enfeksiyonlara karşı koruyarak hastalıklara karşı savunma sistemimizi güçlendirir. Doğal olarak kolajen içeren kemik suyu, hücrelerin yenilenmesini sağlar, kas ve kemik sistemini güçlendirir, hücreleri yaşlanmaya karşı korur” diye konuştu.
Hemen tüm balıkların tüketilmesi öneriliyor. Ancak özellikle yağlı balıklar olarak tanımlanan somon, alabalık, ton, uskumru, sardalya gibi balıklar içerilerindeki yağ bazlı besleyiciler nedeniyle bir adım öne çıkmaktadırlar.
Kelle paça çorbası tarifi merak ediliyor. Kelle paça içerisinde en çok kolajen bulunan çorba.
Kemik suyu ve paça çorbası tam anlamıyla kolajen kaynağıdır. Lahana, pancar, ıspanak, patlıcan gibi sebzelerin içinde yoğun olarak bulunur. Balık pullarında, somon ve orkinozda yer alır. Kiraz, elma ve çilek gibi kırmızı meyvelerde bulunur.
Kaynamaya başlayan kemik suyunun altını kısın ve 2,5 -3 saat kaynatın. Süre sonunda defne yaprağını ekleyin ve 10 dk daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Not: Soğuyan kemik ve tavuk sularını marketlerde satılan buz torlabalarına dilerseniz plastik bardaklara doldurun ve buzlukta muhafaza edin.
Yıkayıp süzdüğünüz tavuk göğüs etlerini geniş bir tencereye alın. Üzerine ince doğranmış sebzeler, baharatlar, tuz ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatmadan 50 dakika kısık ateşte pişirin.
Büyükçe bir tencereye iyice yıkayıp süzdüğünüz tavuk parçalarını dizin. Üzerine irice doğranmış sebzeleri, baharatları ve tuzu ekleyin. Malzemelerin 4-5 parmak üzerine çıkacak kadar soğuk su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatmadan çok kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri