Tavuklar tencereye konduktan sonra üzerine 3 parmak geçecek kadar su eklenir. Yarım saat haşlanır. Suyu çekmeye yakın nane, kekik, tuz ve Zeytinyağı eklenir. Yaklaşık 5 dakika sonra kapatılır.
Çok fazla kimyon tavuğun tadını bozabilir. Kırmızı et ile özdeşleşen kekik aslında tavuk etine de inanılmaz yakışıyor ve ayrı bir lezzet katıyor. Örneğin, tavuk etini tavada ya da ızgarada pişirecekseniz, pişmesine yakın üzerine serpeceğiniz kekik, tavuğunuzun lezzetini iki katına çıkartacaktır.
Mercanköşk: Mutfağımızda son yıllarda daha popüler olan bu baharat tavuk etine çok yakışır.
Biraz suyunu çektikten sonra sırasıyla birer çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve kuru nane ilave ederek güzelce karıştırın. İyice pişince tavuk sotenizi ocaktan alın ve servis edin. Afiyet olsun!
İlgili 28 soru bulundu
Orta boy çukur bir kaba 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kekik, yarım çay kaşığı karabiber, 1 diş rendelenmiş sarımsak, damak tadınıza göre tuz, az miktar köri ve kimyon koyun. Hazırladığınız sosu iyice karıştırıp, içine doğradığınız tavuk etlerini ekleyin.
3. Tavuğu haşlayarak tüketecekseniz haşlama suyuna atacağınız 1 diş sarımsak, birkaç tane karabiber, birkaç defne yaprağı ve biraz limon suyu tavuğun hem kolay pişmesine hem de lezzetli olmasına yardımcı olur.
Haşlanan tavukların üzerine yağ eklenir ve bir iki dakika kavrulur. Daha sonra üzerine soğan ve sarımsaklar da eklenerek kavrulur.
Küçük bir kaseye tuz, fesleğen, biberiye, sarımsak tozu, kırmızı biber, kekik ve karabiber ekleyin. İsteğe bağlı kuru hardal, kereviz tohumu, kimyon, kırmızı biber ve tavuk bulyonu ekleyin. İyice birleşene kadar karıştırın ve hemen kullanın veya daha sonra saklayın.
Kırmızı etin hatta tavuk etinin vazgeçilmez baharatları arasında bir de köri bulunur. Koyun ve kuzu etinin olmazsa olmaz baharatlarından biri de nanedir. Aynı zamanda nane, salatalarda da sıkça kullanılır.
Çiğ köfte,dolma,tarhana,çorba ve yemeklerde kullanabileceğiniz bu karışık baharatın içerisinde; Kekik, kimyon, pul biber, toz biber, nane, çemen ve sumak bulunmaktadır.
Tavuk Baharatı Nedir? Tavuk baharatı, içerisinde çeşit baharatların bulunduğu bir baharat karışımıdır. Tavuk baharatı içindekiler sarımsak, kişniş, kimyon, tatlı toz biber ve zerdeçaldır. Bu baharat karışımı hem yararlıdır hem de aromatik tadı ve enfes kokusu ile yemeklerinize lezzet katar.
Tavuklarınızı pişirmeden önce tuzlu suda bekletirseniz hem daha nemli hem de daha lezzetli olacaktır. Bu işlemi özellikle fırında pişireceğiniz tavuklarınıza uygulayın. Tuzlu sudan çıkardıktan sonra yağ ve baharatlarla her zamanki gibi marine edebilirsiniz. Aynı şeyi tavukları kuru tuzla kaplayarak da yapabilirsiniz.
Izgarada pişireceğiniz tavuk etinizi, zeytinyağı, salça (az miktarda), arzuya göre soya sosu, karabiber, kekik, köri (az miktarda), kimyon, kırmızı biber gibi sevdiğiniz baharatlarla marine edebilirsiniz. Asıl dikkat etmeniz gereken, hangi marinasyonu kullanırsanız kullanın, marinasyonlu etlerinizi en az 1 saat ...
Bütün haldeki tavuğumuzun üzerine ovarak tereyağı sürmek de bu işin sırlarından biri. Özellikle iç kısmına ve deri kısmına ovarak süreceğimiz tereyağı lezzetine lezzet katacak ve fırında nar gibi kızarmasına neden olacaktır.
Küf olup olmadığına bak.
Küf çürümüş, kokuşmuş, bozulmuş tavuğun en bariz göstergelerinden biridir. Eğer tavuğun üzerinde siyah veya beyaz tüycükler ya da herhangi bir canlı organizma gelişimi beliriyorsa o tavuk acilen atılmalıdır.
Sıralamaya dikkat edin: Malzemeleri sırasıyla az yağlıdan çok yağlıya doğru pişirin. Patlıcan, biber, domates gibi sebzeleri mangala koyacaksınız en önce mutlaka onları yapın. Ardından sırasıyla balık, tavuk, kırmızı et, en sonda da illa ki tüketecekseniz sucuğu koyun.
Pişireceğimiz tavaya 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağını dökelim ve sarımsakları da dahil edelim. Sarımsağın kokusunu ve lezzetini salması açısından 1 dakika kadar bu şekilde kavuralım. Tavuk parçalarını ekleyelim ve pişirmeye başlayalım.
Ön yarım gövdenin üzerindeki kanatların kesilmesi ile elde edilen, göğüs kafesi, göğüs kemiği, kürek kemiği, sırt omurları ve boynun son omuru ile bunları örten dokunun tamamıdır.
Hayvanların büyümesi, sağlıklı, düzgün işleyen bir vücut için tuza ihtiyaçları vardır. Tuz hayvanların hastalıklara karşı bağışıklık kazanmasına ve direnç kazanmasına yardımcı olur.
Tavuk etini en güzel yumuşatan malzemelerin başında ise yoğurt, kefir ve yoğurt suyu geliyor. Yoğurt ve kefir tavuk etiyle bütünleştiğinde onun yumuşacık ve lezzetli olmasını sağlıyor. Üstelik diğer baharatların ve malzemelerin tavuğa daha nefis bir şekilde geçmesine de yardımcı oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri