Kümes hayvanları üzümün hem yaprağına hem de üzümün kendisine bayılırlar. Tavuklarınızın yumurta ömrünün uzun olmasını istiyorsanız, sık sık hastalanmamasını istiyorsanız doğal aşı niyetine üzüm vermelisiniz.
Şekerli yiyecekler: Çikolata, tatlı ya da sekerli yiyecekler, yalnızca tavuklar için değil kesinlikle hiçbir hayvana verilmemesi gereken besinler arasında yer almaktadır. Diş çürümesi, zehirlenme, obezite gibi pek çok soruna yol açabilir.
Sünnet olmasının yanı sıra kuru üzüm tüketmek, birçok sağlık sorununa da iyi gelir. Üzümün kurutularak elde edilen bu besin özellikle sindirim hastalıklarına iyi gelir. Antiseptik madde içeren kuru üzüm, mide ve bağırsaklardan toksinleri atar. Peki Kuru üzümün faydaları nelerdir?
Tavukların en fazla tükettikleri arpa, mısır ve buğday gibi tahıl ürünlerini ana besin olarak tüketirler. Bunların haricinde meyve ve sebzeleri de tüketebilirler. Tavuklar, solucan gibi yer altında yaşayan canlılarla da kendileri bularak beslenirler.
İlgili 38 soru bulundu
Kuru üzüm zararları arasında en fazla öne çıkanı aşırı tüketildiğinde kilo alınmasına yol açabildiğidir. Bazı kişilerde fazla kuru üzüm tüketimi pestisit sorununa neden olabilmektedir. Kuru üzüm lif açısından zengin bir besin olduğundan aşırı tüketildiğinde mide krampları, şişkinlik ve gaza yol açabilir.
Kuru üzüm, sindirim sisteminde yiyecekleri daha iyi sindirmeye yardımcı olur ve vücudun toksinlerden kurtulmasına yardımcı olur. ağız sağlığı; Kuru üzüm linoleik asit içerir, Elanolik asit, vücudu diş ve diş eti çürüklerinden koruyan bir besindir.
Ülkemiz şartlarında bir tavuğun günlük yem tüketimi 120 -130 gr arasındadır. Bu miktar tavuğun cinsine, yemlik siste- mine, yem kalitesine, kümesin sıcaklığına bağlı olarak farklı- lıklar gösterir. Ayrıca Pelet ve Granül yemi ince yeme göre daha severek yerler.
Gezen tavuk her şeyi yer. Keşke böcek ve solucanla sınırlı olsa. Gezen tavuk kendi dışkısını bile yer. Dolayısıyla gezen tavuktan salmonella bulaşma ihtimali çok yüksektir.
Yumurta tavuklarının beslenmesinden kullanılan besin maddelerini şu şekilde detaylandırmak mümkündür; Kalsiyum oranı yüksek yemler. Salma olarak bakılan tavuklar da dahil olmak üzere; kıvırcık, maydanoz vb. yeşillikler ile haftada 2 kez takviye edilmesi.
ÜZÜM: Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem- üzümün yaşına da, kurusuna da bereketli olması için duâ etmiştir. Üzüm, en sevdiği meyvelerden biridir. Üzümü, salkımının altından başlanarak yenmesinin sünnet olduğu rivayet edilir.
Hemen belirtelim. 21 tane kuru üzüm Peygamber Efendimiz21 adet kuru üzüm yemek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) çok sevdiği alışkanlıkları arasında yer alır. Sünnet olmasının yanı sıra kuru üzüm tüketmek, birçok sağlık sorununa da iyi gelir.
Kuru üzümü, yaş üzüm ve ceviz, badem ile yemek sünnettir
Peygamber Efendimiz üzümün kurusunu çok sever, methederdi. Kuru üzümü yaş üzüm ile taze ceviz ve badem kuruları ile yemek de sünnettendir.
Hayvanlar, tuz yemeye ihtiyaç duyarlar çünkü vücutlarındaki birçok önemli işlev için tuz gerekli. Tuz, hayvanlarda da vücut sıvı dengesinin korunmasında ve sinir iletiminin düzenlenmesinde önemli rol oynuyor. Ayrıca, tuz, kasların ve kalbin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamakta etken.
Tavuklar, genellikle arpa, mısır ve buğday gibi tahıllarla besleniyor. Bunun yanında meyve ve sebze de tüketebiliyorlar. Sevdikleri bitkisel yiyecekler arasında marul, lahana ve ot ilk sıralarda yer alıyor. Hatta birçoğu solucan gibi yer altında bulunan canlıları kendileri bularak beslenmeyi seviyor.
Özellikle otlamayla beslenen yumurtlayan tavuklara enerji sağlamak için kullanılan özel maddeler vardır. Bu maddeler, mısır ve tam buğdaydan yapılır ve tavukları kış soğuğunda sıcak tutmak için uygun yiyeceklerdir.
Siz tavuklarınıza kıyma, haşlanmış yumurta, kavrulmamış ay çekirdeği, soya ve çiğ balık verin. Balık tavuklara çok faydalıdır. Tavuklarınızı kapalı yerlerde tutuyorsanız sadece kışın değil her zaman bunlardan vereceksiniz. Yumurta tavukları yemi de protein için iyi kaynaklardandır.
"Tavuklar kış aylarında gün ışığından yeteri kadar yararlanamadığından yumurta verimleri düşüyor. Kış aylarında günler kısa ve güneş ışığı az oluyor. Tavukların yumurtlama döneminde en az 15 saat gün ışığına ihtiyaçları var. Kışın bu ışık süresi 9-10 saate düştüğü için yumurta verimleri düşüyor.
Tavuk sahibine tavsiyemiz sadece yonca ekmeyin. Bunun yerine, yonca+ryegrass, korunga, fiğ, macar fiği gibi yem bitkilerini karıştırıp ekerseniz daha iyi olur.
Serbest sistem gezen tavuk beslemek, hiç yem verilmeyeceği anlamına gelmemektedir. Çünkü %100 doğal yöntemlerle hiç yem vermeden hayvan beslemek olanaksızdır. Bu şekilde hayvanlar sağlıklı yumurtlamayacağı gibi, sağlıklı da olmazlar.
Sindirim atıklarının eliminasyonuna yardımcı olur, Aynı zamanda kanın ve dokuların ana unsurudur. Tavuklar yedikleri yemin yaklaşık 2 katı su tüketirler.
Uzun zamandan beri insanlara ve hayvanlara faydalarını araştırdığımız ve içeri dolayısıyla hayran kaldığımız Keçiboynuzu (Harnup) nun en doğal ve en mükemmel yumurta yemi olduğunu farkettik.
Günde 4-5 adet tüketilmesi ile fayda görülmektedir. - Göz sağlığının korunmasında önemli ölçüde fayda sağlamaktadır. - Siyah çekirdekli kuru üzüm damar sertliği oluşumunu önlemektedir. Bu sayede de kalp damar hastalıklarına karşı korumaktadır.
Çekirdekli üzüm, kansızlığı önler. Hafızayı güçlendirir ve Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltır. Kuru üzüm, karaciğer için de oldukça faydalıdır. Kalorisi çok yüksek bir besin olduğu için fazla tüketilmesi sonucunda kilo alımına neden olabilir.
Antioksidanlar karaciğerimizin düzgün çalışmasına ve vücudun toksinleri atmasına yardımcı olur. Böylelikle bağırsak hareketini hızlandırır. Kolon ve bağırsakların temizlenmesine yardımcı olur. Bu yüzden aç karnına tükettiğiniz kuru üzüm suyu, vücudunuzdaki toksinlerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri