Arap Sabunu ile Silme Lekeli tay tüyü koltuk yüzeyine ılık suda çözündürülmüş arap sabunuyla müdahale edilebilir. Arap sabunu suda tamamen eridikten sonra pamuklu bir bez bu suya batırılarak lekeli kısım dairesel hareketlerle silinir. Ardından pamuklu ıslak bir bezle durulanır.
Tay tüyü kumaşların temizliği sırasında kimyasal temizleyicilerin kullanılmasından ziyade pamuklu bir bezin ılık bir suyla nemlendirmesi ile silinmesi yeterli olmaktadır. Ancak daha inatçı lekelerin temizlenmesi için nemli bez kalıp sabuna sürtülerek lekenin olduğu yer temizlenebilir.
Arap sabunu, bulaşık deterjanı, koltuk temizlik malzemeleri gibi ürünler koltuk temizliğinde rahatlıkla kullanılabilir. Koltuk kumaşlarının yumuşak olması ve hoş kokuya sahip olmaları için yumuşatıcı ürünler de kullanılması mümkündür.
Koltuklarınızda oluşan leke ve kirleri temizlemek için sadece süpürmek yetmez, detaylı bir temizlik yapmak gerekir. Asperox Sarı Güç'ü temizlik yapacağınız suya ekleyerek nemlendirdiğiniz bez ile koltuklarınızı silebilir, etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Yaygın olarak kullanılan kumaş koltuk kanepe nasıl temizlenir sorusuna gelince en kolay ve sorunsuz şekilde sıvı deterjan kullanarak temizlemeniz mümkündür. Ilık suya sıvı deterjan ekleyerek kumaş koltuklarınızı silebilirsiniz. Koltuklarınızın kumaşı kadar hangi renk olduğu da koltuk temizliğinde önemlidir.
İlgili 33 soru bulundu
Bulaşık teli, fırça gibi deriye zarar verebilecek sert yapılı temizleme ürünleri kullanılmamalıdır. Sert ürünler yerine mikrofiber bezler, deri koltuk temizleme uygulamalarında kullanılabilir. Beyaz kalıp sabun, deri koltuklarda kullanılması uygun malzemeler arasındadır.
Koltuk temizliği yaparken bulaşık tabletini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Koltuk Lekesi Çıkarma Yöntemleri
Örneğin, arap sabunu ya da beyaz sabun gibi sabunlar leke çıkarmada etkili olabilmektedir. Arap sabununun en büyük özelliği ise mikropları kolayca öldürebilmesidir. Arap sabununu ovalayarak uygulamanız önerilir. Koltuktaki lekeleri çıkarmanın bir diğer yöntemi ise sirkeli sudur.
Asperox Çok Amaçlı Genel Temizleyici özel geliştirilmiş formülü sayesinde çamaşır, gömlek yaka ve kol kirlerinde, evinizdeki tüm yüzeylerde, banyoda, mutfakta, lavaboda, tezgah üstlerinde, duvarlarda, halı, koltuk, parke ve PVC'lerde, perde ve tüm döşemelerde leke çıkarmada güvenle kullanılır.
Önerileri uygulama aşamasında koltuk nasıl bezle silinir diye aklınızda soru işareti oluşabilir. Mikrofiber bezler ile temizlik yapabilirsiniz.
Karbonat, çamaşır sodası, yemek sodası, sodyum karbonat ya da sodyum bikarbonat olarak size bir temizleyici önerildiği zaman bunun alkali (bazik) bir malzeme olduğunu hatırlayın.
Kaba oda ısısında su koyarak içerisine çok az miktarda yumuşatıcı ekleyin. Yumuşatıcı hem döşemelik kumaşın sertleşmesini önler, hem de koltuklarınızın mis gibi kokmasını sağlar. Ancak fazla miktarda koymamaya büyük özen gösterin. Silme hareketinde uyguladığınız nazik dairesel hareketler ile koltuklarınızı durulayın.
İsmini, dokuma şeklinin sonucu olarak tayların kıl uzunluğuna benzemesi sonucu alan tay tüyü kumaşlar, Su geçirmeyen ve leke tutmayan yapısı sayesinde uzun yıllar dayanıklı kalabilir.
Tay Tüyü Koltuk Kılıfı Makinede Yıkanır mı? Tay tüyü koltuk kılıfı leke tutmama özelliğine sahiptir. Çamaşır makinesinde yıkanması halinde içinde bulunan leke tutmayan mikro kapsüllerin zarar görme ihtimali olduğundan, tay tüyü koltuk kılıflarının makinede yıkanmaması gerekir.
Tay tüyü koltuktaki leke nasıl çıkar derseniz yine arap sabunu, sabun ve sirkeyle oluşan karışım sayesinde lekeleri çıkartabilirsiniz. Bir bardak ılık su, sabun ve sirkeyi sprey şişesine doldurup çalkalayın ve lekeli olan bölgeye püskürtün.
Koltuktaki lekeleri çıkarırken sabunlu su, sirke, arap sabunu veya diğer koltuk temizleme ürünlerini tercih edebilirsiniz. Koltuk temizlik malzemesi kadar kumaşa zarar vermeyen sert yapıdaki silme bezi de önem teşkil eder. Bu bezlerin mikrofiber özelliğe sahip olması ve leke bırakmamasına da dikkat etmelisiniz.
Karbonatlı Temizlik
Karbonat mutfakta ve temizlik alanında sıkça kullanılan bir maddedir. Sağlık açısından herhangi bir zararı olmayan karbonat sayesinde kumaşların temizliği kısa sürede yapılır. Özellikle de koltuk kumaşlarında oluşan leke ve izleri silmek için karbonat kullanılır.
Asperox Mavi Güç kireçli ve paslı yüzeyler için özel olarak geliştirilen bir yüzey temizleme ürünüdür. Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, otomobil jantı gibi araçlarda oluşan yağ ve kirleri temizlemede güvenle kullanılabilir.
Otomobillerin plakalarında ve tampon bölgelerinde, dış dikiz aynalarının arka kısımlarında, farlarında, jant bölgelerinde, otomobil içi koyu renkli koltuk yüzeylerinde, otomobil kapı içlerinde ve iç göğüs kısımlarında, motorunda bulunan kirleri çıkardığı raporlanmıştır.
Koltukların daha iyi temizlenmesi için sirke, bulaşık deterjanı ve soda karıştırılarak su hazırlanır ve koltuklar hazırlanan su ile iyice silinir. Süet koltukların üzerinden leke ve kirlerin kolayca arınmasına yardımcı olacaktır. Koltukların temizlenmesinde etkili olan diğer yöntemlerden biri de beyaz sabundur.
Koltuk temizliğinde koltuğunuza zarar vermeyecek bir havlu bez kullanabilirsiniz. Ayrıca koltuğunuzdaki yağ veya kahve lekelerini bulaşık parlatıcısı ile kolayca çıkartabilirsiniz. Bu lekeler eğer yeniyse parlatıcı ile çıkarabilirsiniz.
Evde koltuknasıl temizlenir, evde koltuk temizlerken öncelikle süpürgenizin en güçlü seçeneği ile koltuğunuzun tüm yüzeyini vakumlama ile süpürün. Ardından nemli bir bezle tozunu alın. Artık sabunlu su ile koltuk temizliğinizi yapabilirsiniz. Koltuk temizliğinde deterjan seçimi kadar bez seçimi de önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri