Biraz karıştırlıır ve tuz, kimyon, karabiber eklenir ( istenilen miktarda ve istenilen baharatları koyabilirsiniz). 1 su bardağından biraz fazla sıcak su eklenip düdüklünün kapağı kapatılır ve 20 dakika pişirilir. Afiyet olsunnn.
Baharatlı Bol Malzemeli Taze Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır? Zeytinyağı, tereyağ, soğan, biber, maydanoz birlikte kavrulur. Üzerine salça, domates, baharatlar eklenerek taze fasulye ile kavrulur ve kaynar suyla biraz maydanoz kaynatılır. Kaynayan su taze fasulyeye döküldükten sonra pişirip servis edebilirsiniz.
Bir porsiyon taze fasulye yemeği için genellikle 1/4 çay kaşığı tuz, 1/8 çay kaşığı karabiber, 1/2 çay kaşığı nane, 1/2 çay kaşığı kekik, 1/4 çay kaşığı pul biber, 1 adet kuru soğan ve 2-3 diş sarımsak yeterlidir.
Malzemeler 600gr taze yeşil fasulye (çalı fasulye kullandım) 2 adet domates 1 adet soğan Yarım çay kaşığı pul biber Yarım çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz Yarım çay bardağı zeytinyağı (veya sıvı yağ) 1,5 yemek kaşığı domates salçası 2 su bardağı sıcak su (400 ml) Hazırlanışı Öncelikle yıkadığımız taze fasulyelerin ...
İlgili 29 soru bulundu
Kullanılacak fasulyeleri bir gece önceden ıslatmak, yemeğin daha hızlı pişmesini ve daha kolay yumuşamasını sağlar. Islatma suyunun içine bir çay kaşığı tuz ve az miktarda karbonat eklemek de yardımcı olacaktır. Islatılan fasulyeleri pişirmeden önce, mutlaka temiz suda durulayın.
Fasulyenin hızlı pişmesi için suyunu eklemeden iyice kavurmak önemli. Pişme süresi fasulyenin cinsine göre değişir, çatal kolay batıyorsa ve gıcırdamıyorsa yumuşamış demektir :) Ben çalı fasulye kullandım bu arada, enli bir fasulye olduğu için ortadan da dikine kesiyorum, siz nasıl tercih ederseniz.
Taze fasulye düdüklüde kaç dakikada pişer? sorusunun yanıtı genellikle 15 dakikadır. Yemeğinizi düdüklü tencerede pişirmeyecekseniz, pişme aşaması 45 dakikayı bulabilir. Taze fasülyeyi daha çabuk pişirmek için tuzunu ocağın altını kapatmaya yakın atın, çünkü ilk aşamada atılan tuz fasulyelerinizi sertleştirebilir.
Sonra gelsin suyuna ekmek banmaya doyamayacağınız kuru fasulyeler, pilavlar, turşular, cacıklarla dolu lezzet dolu sofralar... Kuru fasulyeyi haşlarken içine bir tatlı kaşığının ucuyla kimyon ekleyin.
Taze Fasulye İçin Malzemeler :
500 gr taze fasulye. 1 adet orta boy soğan. 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Taze fasulye için; 500 gram taze fasulye, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 adet domates, 1 adet kuru soğan, 1 diş sarımsak, 2 su bardağı sıcak su ve tuz hazırlamanız gerekmektedir. Taze fasulye yapımı için malzemeler hazırlandıktan sonra pişirim aşamasına geçebilirsiniz.
Öncelikle fasülyeler hem uçlardan hem ortadan kesilir güzelce yıkanır. Tencereye yağ alınır soğan kavrulur. Üzerine salça eklenir 2 dk karıştırılır ve 3 domates ufak ufak doğranıp üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir böyle 10 dk pişirilir. Daha sonra fasülyeler eklenip tuz katılır.
Salça ile zeytinyağı tavada kavrulur. Üzerine fasulye kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domates ve sarımsak da konulur. Tuz ve şekeri de katılır.
Domatesleri ekliyoruz ve karıştırmaya tuz, karabiber kekik, pul biber ve şekeri ekleyerek devam ediyoruz. Fasulyelerimizin üstünde olacak şekilde suyumuzu ekliyoruz ve en son sarımsağımızı incecik doğrayarak içine atıyoruz. Kısık ateşte yaklaşık 1 saate yakın pişiyoruz ama siz yine de kontrol edin.
Fasulyenin suyunu süzüp soğuk su ile şoklayalım böylelikle fasulyeler daha yeşil ve canlı duracaklar. Fasulyeyi de tencereye alalım ve karıştıralım. Üzerine kabuğu soyulmuş domatesleri de ekleyelim. 1 su bardağı et suyunu ve tuzunu ekledikten sonra kapağını kapatıp altını kısalım.
"Taze fasulyenin yanına ne gider?" sorusuna bir yanıt aradığımızda en çok alacağımız cevap kesinlikle mis gibi bir pirinç pilavı olacak, eminiz.
Özellikle bulgur pilavı zeytinyağlı taze fasulye yanına yakışan yemeklerden birisidir. Sizlerde taze fasulye yanına daha doyurucu bir yemek arıyorsanız bol domatesli bulgur pilavı yapabilirsiniz. Taze fasulye yemeğinin yanına onun gibi tamamlayıcı ana yemek arıyorsanız fellah köftesi lezzetli olacaktır.
Taze fasulye kavurması, çok sulu bir yemek olmayacaktır. Bu yüzden suyu çok koymamalısınız. Yemeğinizi harlı ateşte değil, kısık ateşte pişirmelisiniz. Kısık ateşte pişen fasulyeler, kendi suyunu salacaktır.
Bu yöntem tercih edebileceğiniz taze fasulye saklama yöntemlerinden biridir. Bunun için; Çiğ halde taze fasulyeleri buzluğa atmadan önce fasulyeleri iyice yıkamalısınız. Yıkanan taze fasulyeleri kuruladıktan sonra bir bıçak yardımıyla kılçıklarını temizleyin.
Yemek yaparken
Bunun nedeni bakliyatları yumuşatmak ve pişirme süresini azaltmaktır. Karbonat kullanım alanları en azyemekler kadar çeşitlilik gösterir. Eğer nohut ya da fasulye ıslatırken suyun içine 1 çay kaşığı da karbonat koyarsanız bakliyatlar kısa sürede yumuşayacak ve pişecektir.
Taze fasulye yemeği bol domates ile piştiğinden hem fasulye hem de domatesin suyu ilk etapta yeterli gelir. Bu nedenle ocağa konduğunda su eklemek gerekmez, pişmeye başladıkça su azalırsa kaynar su eklenebilir. Böylece daha kıvamında sonuçlar elde edebilirsiniz. Fasulyenin uç kısımları diken gibi sivri bir yapıdadır.
Doğranmış taze fasulyeleri ekle kavurma işlemini sürdür. Son olarak rendelenmiş domates, toz şeker ve tuzu ekle. Az miktarda sıcak su ilavesiyle kapağını kapattığın tencerede, kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişir. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsin afiyet şifa olsun şimdiden.
Özellikle şeker soğan kavururken sonarsa yemeğe karamelize bir tat verir ve yemeğin lezzetini artırır. İkinci sebebi ise sebzelerin asidini öldürmesini sağlamaktır. Sebzelerde bolca asit vardır ve mideyi rahatsız eder. Bu yüzden zeytinyağlı yemeklere şeker konarak asidi alınmaya çalışılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri