Suyun içine tazeliğini test etmek istediğiniz yumurtayı bırakın. Eğer yumurta bardağın dibine batıyorsa taze demektir. Eğer su yüzeyine çıkıyorsa yumurtanız bayat demektir. Eğer yumurta bardaktaki suyun ortalarında bir yerlerde kalıyorsa son kullanma tarihi yaklaşmış demektir, aklınızda bulunsun.
Bayat yumurta nasıl anlaşılır endişesini gidermek için 1 bardak suya ihtiyacınız var. Kullanacağınız suyun soğuk su olması önemlidir. Tazeliğinden şüphe ettiğiniz yumurtayı 1 bardak suyun içine yavaşça bırakın. Eğer yumurta suyun dibine doğru batıyor ve yukarı yükselmiyorsa, güvenle bu yumurtayı tüketebilirsiniz.
BAZI YUMURTALARIN KABUĞU NEDEN ZOR SOYULUR? Taze yumurtalarda varolan hava boşluğunun küçüklüğü ve yumurtayla kabuk arasını çevreleyen zarın inceliği nedeniyle daha zor soyulmaktadır. Yumurta beklediğinde ise su kaybı oluşur ve yumurta etrafındaki kabuktan daha kolay ayrılarak hızlıca soyulur.
Bayat yumurtaları haşlayın çünkü bayat yumurtaların kabukları daha kolay soyulur.
Tazelik testini uygulamak için derin bir kabın içerisine soğuk su doldurun. Bir adet yumurtayı, bu suyun içerisine dikkatli bir şekilde bırakın. Yumurta yan yatmış bir şekilde kasenin dibinde kalıyorsa, bu onun taze olduğu gösterir.
İlgili 40 soru bulundu
Taze yumurtalarda hava boşluğu küçüktür, zar kısmı ise henüz çok incedir. Bu sebeplerle yumurta kabuğundan zor ayrılır.
Yumurtanın Üzerindeki Kod 1 İle Başlıyorsa;
1 numaralı kod, gezen tavuk yumurtası kodudur. Eğer aldığınız yumurtadaki kod 1 numara ile başlıyorsa, bu tavuğun kümeste değil de çiftliklerde yetiştiğini gösterir. Organik yumurtalardan sonra en sağlıklı kabul edilen yumurtalar, 1 numara ile başlayandır.
Yumurtayı Kolay Soymak İçin Buzlu Su
Yumurtayı haşladıktan sonra en sevmediğimiz durumlardan biri kolay soyamamaktır. Bu durumun önüne geçmek için haşlanan yumurtayı buzlu suya atmanız yeterli. Yumurtayı bir süre buzlu suda bekletip çıkardığında dala kolay soyulduğunu göreceksiniz.
Yumurtaların üzerini geçecek kadar oda ısısında su eklenir ve ocağın altı açılır. Suyun üzerine bir miktar tuz atılır. Tuz sayesinde suyun köpürmesi önlenir ve kabukları kolay soyulur. Kabuklu halde yumurta haşlarken bu yöntemi kullanabilirsiniz.
BAZI YUMURTALARIN KABUĞU NEDEN ZOR SOYULUR? Taze yumurtalarda varolan hava boşluğunun küçüklüğü ve yumurtayla kabuk arasını çevreleyen zarın inceliği nedeniyle daha zor soyulmaktadır.
Yumurtanın Bozulmadan Dayanma Süresi Kaç Gündür? Taze yumurtaların buzdolabında bozulmadan ne kadar süre dayanabildiği konusunda uzmanların görüşü yaklaşık beş haftadır. Beş hafta süre ile buzdolabında yumurtanın saklanabildiği biliniyor.
Yumurtanın döl kontrolü karanlık odada 60 Watlık bir ışık ile yapılır. Döllülük kontrolü 18 – 19. günlerde yapılması daha uygundur . konur. yumurta ışığı geçiriyorsa ve ampul gibi parlıyorsa ve kırmızı renkte düzgün görünüyorsa o yumurta boş, dölsüz demektir.
Haşlanmış yumurta olduğu gibi dolaba koyulursa eğer bir hafta kadar sağlam kalabilir. Çiğ yumurta ise dışarıda 3-4 hafta, buzdolabında ise 6 hafta kadar taze kalabilir. Yumurtayı kırdıktan sonra saklamakta mümkündür. Kırılmış bir yumurtayı saklama kabı ile dolaba koyarsanız eğer 3-4 gün süreyle taze kalacaktır.
Suyun içine tazeliğini test etmek istediğiniz yumurtayı bırakın. Eğer yumurta bardağın dibine batıyorsa taze demektir. Eğer su yüzeyine çıkıyorsa yumurtanız bayat demektir.
Kırılmış yumurta, oda sıcaklığında saklanmamalıdır. Çünkü bu durum, yumurtada bakterilerin üremesine neden olur. Kırılmış yumurtayı saklama kapına yerleştirip kapağını kapatarak buzdolabına kaldırabilirsiniz. Kırılmış yumurta 3-4 gün içinde tüketilmelidir.
Yumurta haşlamak için sıcak su kullanılmaz. Oda ısısında ya da soğuk su kullanmak gereklidir.
En önemli kurallardan birisi de su kaynayınca ocağın altını kısmaktır. Son olarak yumurtayı haşlayacağınız kabın içerisine ters çevrilmiş bir fincan tabağı koymanız ya da haşlarken suyun içerisine 1-2 adet kürdan atmanız yumurtanın çatlamasına engel olacaktır.
Yumurta haşlarken kabuğunun çatlamaması için haşlamadan 30 dakika önce buzdolabından çıkarın. Haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı kadar sirke ekleyerek de çatlamasını önleyebilirsiniz. Yumurtaların çatlamaması için, pişireceğiniz kabın içine ters çevrilmiş bir fincan tabağı koyarsanız çatlamalarını önlersiniz.
Bir dönem hızla yayılan "Yumurtayı 10 Saniyeden Kısa Sürede Nasıl Soyarsınız" başlıklı YouTube videosunu siz de görmüşsünüzdür. Yumurtanın sivri olmayan ucunu kırıp açılan boşluktan kabukla beyaz arasına bir kaşık soktuğunuz bu yöntemle 10 saniyede olmasa da 20-25 saniyede yumurta soymanız mümkün.
Bir bez ile yumurta kabuklarındaki kiri ve kalıntıları temizleyin. Yanlışlıkla düşürmemek veya kırmamak için yumurtayı dikkatli bir şekilde elinizde tutun. Yumurtanın yüzeyini bir bez ya da süngerle hafifçe ovmak için baskın elinizi kullanın. Yapışmış kalıntıları temizlemek için küçük dairesel hareketlerle çalışın.
0 Numaralı Kod: Organik Yumurta
Bu kod, yumurtanın organik bir şekilde beslenen tavuktan alındığını ifade eder. Bu kod sayesinde tavuğa yetiştirildiği süre boyunca hiç hormon verilmediği ve tamamen organik yem ile beslendiği anlaşılır. Yumurta türleri arasında en sağlıklı olan yumurta çeşididir.
Ovulasyon testi hem uzman doktor kontrolü altında hem de evde yapılabilir. - Bu konuda ovulasyon test çubuğuna damlalık aracılığıyla birkaç damla idrar damlatılarak test gerçekleştirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri