Saklama Koşulları ve Kullanımı Bunu önlemek için zencefili aldıktan sonra rendeleyip derin dondurucuda saklayabilir, ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz. Kabuklu taze zencefil plastik bir torba ya da kağıt havlu içerisinde buzdolabında 2-3 hafta, dondurucuda 6 ay kadar kadar saklanabilir.
Taze zencefili soyulmadan 3 haftaya kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Derin dondurucuda soyulmadan 6 hafta saklanabilir.
·Taze zencefil buzdolabında üç haftaya kadar saklayabilirsiniz.
Taze zencefil kabukluysa, bir kağıt havlu, peçete veya temiz havluya sarın. Zencefili sardıktan sonra buzdolabına yerleştirin. Bu şekilde yaklaşık 21 gün muhafaza edebilirsiniz. Taze zencefilin kabukları soyulmuşsa, mutlaka buzlukta saklamak gerekir.
En kaliteli ürünü elde etmek için kurutulmadan önce kabuğu soyuluyor. Kabuğu soyulmadan kurutulanlar ise ikinci kalite sayılıyor.
İlgili 26 soru bulundu
Saklama Koşulları ve Kullanımı
Zencefili taze olarak alıp tüketmek en etkilisi ama saklama koşulları da önemli, çünkü zencefil kesildikten sonra oda sıcaklığında çok çabuk küflenebiliyor. Bunu önlemek için zencefili aldıktan sonra rendeleyip derin dondurucuda saklayabilir, ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz.
Taze zencefil çayı hazırlamak da oldukça kolaydır. Öncelikle bir diş sarımsak kadar olan kök zencefilin kabuklarını soymanız gerekir. Ardından zencefili bir bardak suya koyarak 10 dakika kaynatmanız yeterlidir. Tüketmeden önce bir çay kaşığı bal da ekleyerek şifa deposu içeceğinizi tatlandırabilirsiniz.
Zencefil bal limon karışımı; şişkinlik ve kabızlık problemine iyi gelmekte olup, sindirimi dengeler. Hem balın hem de zencefilin mide sorunları hakkında oldukça önemli yararları vardır. Zencefil bal limon karışımı yapılmasıyla insan vücudun harika etkiler sağlamaktadır.
Taze zencefili buzdolabında, 21 günden daha fazla tuttuğunuz zaman bozulmaya başlar. Buzdolabında bulunan taze zencefiliniz bozuldu mu bozulmadı mı yapısına bakarak anlamanız mümkündür. Zencefil kabuklarını birbirinden ayırdığınız zaman, içerisinde kırışıklıklar görüyorsanız bu bozulduğuna işarettir.
Taze Zencefil Kavanozda Nasıl Saklanır? Eğer kabukları soyulmamış ise taze zencefilleri kavanozda muhafaza etmeye gerek yoktur. Ancak soyulmuşlarsa cam bir kavanoz kullanmak çok daha iyi olur. Zencefiller, kavanoza doldurulduktan sonra buzdolabında yaklaşık olarak 3 haftaya kadar dayanır.
Kullanımının pratikliği ve tüketim ömrünün daha uzun olması sebebiyle toz zencefil, bitkinin taze haline göre daha sık tercih ediliyor. Üstelik zencefil tozu kurutma ve öğütülme işlemlerinden geçtiği için bitkinin kök halindeyken sahip olduğu acı ve ferah baskın tadı daha yumuşak ve tatlımsı bir aromaya dönüştürüyor.
Zencefil çayı yan etkileri, şişkinlik, mide ağrısı, gaz ve bulantı şeklinde ortaya çıkabilir. İshal ve karın ağrısı diğer yan etkileri arasında sayılabilir. Bunların yanında zencefil çayının kan basıncını düşürme gibi bir etkisi olduğundan ilaçlarla birlikte tüketirken dikkat etmek gerekir.
Bu yaygın, bilinçsiz kullanım, kullanan kişilerin çok ciddi yan etkilerle karşılaşma riskini karşımıza çıkarıyor. Bu ürünleri kullanan kişiler, kontrolsüz ve hekim bilgisi dışında kullanmamaları konusunda bilinçlendirilmelidir. Zencefilin, kan sulandırıcı ilaçlarla da birlikte kullanılmaması gerekiyor.
Akciğerlerin temizlenmesi için ihtiyaç duyulan önemli besinlerden biri de zencefildir. Zencefil, akciğer için tehlike yaratabilecek toksin ve parçacıkları temizlemeye yardımcıdır. Çay olarak demleme şeklinde tüketilebilir ya da su içinde bekletilerek tüketilebilir.
Enfeksiyonlara karşı zencefil
Bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı tepkileri hızlandırmaya yardımcı olur. Zencefilin mantar enfeksiyonlarına karşı en etkili bitki olduğunu kanıtlanmıştır. Antiseptik etkisi sayesinde, mide ve bağırsak enfeksiyonlarına, hatta gıda zehirlenmelerine karşı da etkilidir.
Hastalıklara karşı vücut direncini arttırıcı özelliği ile ön plana çıkan zencefil çayı aç mı tok mu içilir? Zencefil çayı aç ya da tok karnına içilebilir.
Kilo verdiren ürünler arasında zencefili görmekte mümkündür. Çünkü zencefil son derece etkili bir zayıflama aracıdır. Son yıllarda önemi artan zencefili kilo vermek isteyen geniş kitleler kullanmaktadırlar. Faydası ise son derece memnun edicidir.
Sindirimi kolaylaştırır, mide dostudur. Kalbi korur, kolesterol düzeyini dengeler.Bağışıklık sitemini güçlendirir. ÜRÜNÜMÜZÜN İÇERİSİNDE YER ALAN LİMON YAĞI GERÇEK LİMONDAN, ZENCEFİL YAĞI İSE GERÇEKZENCEFİLDEN ELDE EDİLMİŞTİR. Ürün içeriğinde başka hiçbir sentetik aroma, korucu madde bulunmaz.
Bir zencefil kökünü ince ince dilimleyin. Sıcak su koyduğunuz termosun içerisine atın ve zencefilin demlenmesini bekleyin. Tüm gün boyunca bu karışımı her yemekten yarım saat önce bir miktar için. Bu içecek kısa zamanda kilo vermek isteyenler için ideal.
Özellikle bal ve zencefil boğazı yumuşatırken, yutkunmada güçlük çeken ve boğaz ağrısı şikayeti olan hastalara da iyi geliyor. 3- Öksürüğü keser: Kuru ve inatçı öksürüğü kesen zencefil, tarçın, zerdeçal, limon ve bal karışımı, en doğal balgam sökücülerden biridir.
Bir diğer kullanım şekli de dilimlenmiş taze zencefil ve limon dilimlerinin bir kavanoz içerisinde balla karıştırılarak uygun ortamda, bir süre bekletilmesiyle elde edilen şuruptur. Bekleme süresinin sonrasında bu karışımdan bir iki yemek kaşığını kaynayıp ılımış suyla karıştırarak içebilirsiniz.
Her sabah,yapamıyorsanız en azından haftada 4 defa, kahvaltıdan önce bir bardak sıcak suya bir dilim limon ve bir dilim zencefili ekleyip içmek çok iyi gelir. Sadece detoks etkisi için iyi bir tonik olarak günde sıcak yada soğuk 1-2 bardak şeklinde kullanabilirsiniz.
Limonu sıkıp bardağa dökün. Ardından bir çay kaşığı zencefili ekleyip karıştırın. Sonrasında kaynamış olan suyu bardağa ekleyip balı ilave edin. Bal ve zencefil bir arada öksürüğe ve boğaz ağrısına çok iyi geliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri