Araba Motor Tazyikli Suyla Yıkanır Mı? Basınçlı su, su hasarına ve hassas bileşenlere zarar verebileceğinden, araba motorunun yıkanması için önerilmez.
Teknik olarak yeterli bilgiye sahip olmayan kişiler tarafından yapılması durumunda motor temizliği araca ciddi zararlar verebilmektedir. Bu nedenle sürücüler tarafından motorun yıkanması önerilmez. Temizlenmek yapmak zorunda kalındıysa da basınçlı su ya da sıcak su kullanılmamalıdır.
Yıkama işlemi, büyük bir sünger ve zararsız köpürtücü maddeler ile yapılabilir. Motosiklet yıkama, tazyikli suyla birlikte yapılmamalıdır.
Islak sünger ve hafif deterjan kullanın. Sert fırçalardan, çelik yünden veya aşındırıcı veya kimyasal bileşik içeren temizleyicilerden kaçının. Motorunuzu yıkadıktan sonra bol su ile durulayın ve temiz bir bezle kurulayın. Herhangi bir hasarlı alan tespit ederseniz, tekerleklere rötuş boyası uygulayın.
Motora Su Girerse...
Silindirlere su girmesiyle birlikte yanma gerçeklemeyeceği için motor durur ancak motorun iç aksamı hasar görebilir.
İlgili 25 soru bulundu
Pistonların sıkıştırma hareketinde su sıkışamaz ve piston kolu yamulur. Motor çalışmaya devam ederse silindiri berbat eder. Alınan suyun çokluğuna, motorun o anki çalışma devrine göre araç blok dahi patlatabilir. Motor bloğunun patlaması bir aracın başına gelebilecek en kötü sorundur.
Peki silindir içerisinde ne kadar su olduğunu ve manifoltta kalan suyu hesap etmiyormusunız,silindir hacmi genişlediği anda yani piston aşağıya bastığı anda manifoltta kalan suda içeriye akacak ve basınç dahada artacak, ayriyeten marş yaptığınız anda motorun kaç tur döndüğünü bilemezsinizki.
Motosikletlerin en kirli yanı tabii ki de jantlarıdır. Jantların temizliği motosikletin bakımlı görüntüsünü ön plana çıkarır. Pratik ve zahmetsiz bir temizlik için Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü, motosikletinizin en iyi yol arkadaşı olacak.
Köpüklü bir yıkama ile motosiklet temizliği ya da motosiklet zincir temizleme işlemi yaptıktan sonra doğal olarak zincirdeki yağ azalır ve arınır. Bu yüzden motosikletinizi yıkadıktan sonra tekrar yağlamanız gerekir. Ama unutmayın ki zinciri yağlamadan önce motorunuzun iyice kuruduğundan emin olmanız gerekir.
İç kısmı çıkarılabilen motosiklet kaskları çoğunlukla sürücülere avantaj sağlar. Kaskınızın çene ve alın pedlerini çıkardıktan sonra içini nazikçe yıkayabilirsiniz. Yıkamaya yardımcı olarak bebe şampuanı ve ılık su kullanabilirsiniz.
Farklı basınç alanlarından yüksek basınç sağlayarak suyu yukarılara sevk eden yapısıyla, mevcut olan bölgeden daha uzaklara taşıyan borularla birlikte sağlıklı ve verimli bir çalışma gerçekleştiren yüksek basınçlı su pompaları diyafram kısmına dolan basınçlı hava ile çalışmaktadır.
Motosikletinizi hala sıcakken yıkamak zarar verici olabilir. Sıcak silindire temas eden soğuk su çatlakların oluşmasına ve disklerin yamulmasına neden olabilir. Bu nedenle motosiklet yıkama işleminden önce mutlaka motosikletinizin soğumasını beklemelisiniz.
Motorun çok sıcak çalıştırılması motoru çekişten düşürür. Motor çok sıcakken radyatöre soğuk su konursa silindir kapağı ve blok çatlayabilir. Çok sıcak bir motorda radyatör kapağı ıslak bir bezle tutulup hafifçe gevşetilir ve buhar tamamen atılınca radyatör kapağı açılır.
Motorun Çok Yüksek Devirde Çalıştırılması
Ne yazık ki motoru gereğinden yüksek devirde çalıştırmak, yıpranmaya ve maliyeti oldukça yüksek arızalara sebep olabilir. Bu nedenle, aracınızı gereğinden yüksek devirlerde kullanmamanız ve vitesin ne zaman değiştirileceğini bilmeniz çok önemlidir.
Esasen motor sıcakken yıkanır, ancak soğuk değil ortam sıcaklığında veya mümkünse sıcak su tercih edilmelidir. Böylelikle su daha hızlı buharlaşarak motordan uzaklaşıp sudan kaynaklı elektrik ve ateşleme sorunları/arızaları en aza inecektir.
Su basıncının şiddetine ve aracın boyasının yaşına/dayanıklılığına göre su yakından tutulduğunda deformasyonlar gözlemlenebiliyor. Özellikle küçük taş izlerinin veya boya kalkmasının olduğu alanlarda çok dikkatli olmak gerek.
Şöyle: WD40 zincir temizlemek için gayet uygundur ve hiçbir şekilde o-ringlere zarar vermez.
Zinciri yaklaşık 300 kilometrede bir motosikletler için üretilmiş zincir yağı ile yağlanması tavsiye edilir.Zincirin sürüşten hemen sonra sıcakken yağlanması daha iyidir, çünkü yağ, baklaların arasındaki o-ringlere daha iyi nüfuz edecektir.
More videos on YouTube
4 çeşit Asperox var parfümsüz yağ sökücü olan zincirde kullanılabilir..
Motoru yumuşak bir deterjan veya yağ giderici ile yıkamak ve düşük basınçlı bir hortum veya basınçlı yıkayıcı kullanmak en iyisidir.
Asperox Sarı Güç Ultra Yağ Çözücü mükemmel performanslı formülüyle inatçı yağ ve kirleri söker atar. Arabanızda oluşabilecek yağ lekelerine kadar yağları çözücü ve yüzeyi parlatıcı özelliği ile Asperox Sarı Güç her arabada bulunması gereken bir temizleyicidir.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, otomobil jantı gibi araçlarda oluşan yağ ve kirleri temizlemede güvenle kullanılabilir.
Motordaki su haznesi açılıp kontrol edildiğinde soğutma suyuna yağ karışıp karışmadığı anlaşılabilir. Araç kompresördeki kaçaklar sebebiyle performansını kaybeder ve çekiş gücü düşer. Hararet çubuğu yükselir ve buna bağlı olarak soğutma sistemi içerisinde su eksilmesi olur.
Araç ne kadar uzun süre suyun altında kalırsa hasar da o kadar büyük olacaktır. Araç, elektronik aksamında sorun yaratacak kadar suyun altında kalmadıysa paslanmış veya korozyona uğramış kısımlarını kolayca yenileyebilirsiniz. Eğer araçta hasar büyükse, aracı tamir etmeniz ve bazı parçaları değiştirmeniz gerekecektir.
Aracın alt kısmına da su tutulmalıdır. Çünkü kirler buraya da yapışarak zarar verebilir. Araç yıkama işlemi sabah erken veya öğleden sonra yapmak gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri