Öncelikle e-devlet sistemine giriş yapın (Buraya tıklayarak giriş yapabilirsiniz) "Kurumlar" menüsünden Ticaret Bakanlığı'na tıklayın. "Ortak / Yetkili Olunmasına Yönelik Kısıtlama İşlemleri (MERSİS)" seçeneğini seçin. "Yeni Başvuru" seçeneğine tıklayarak bilgileri doldurun ve onaylayın.
Çalıntı ya da sahtecilik durumlarında kişilerin iradeleri dışında bir şirkete/işletmeye ortak/yetkili olarak eklenmesinin engellenmesi için ticaret sicili müdürlüklerine gitmesine gerek yok. Vatandaşlarımız, e-Devlet Kapısı üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde kimlik numaralarına kısıt koyabilirler."
İlgili 18 soru bulundu
e-Devlet Kapısı'nda yer alan hizmetle vatandaşlar, kimlik numaralarına kısıt koyarak, iradeleri dışında şirket ortağı veya yetkilisi yapılmalarını engelleyebiliyor.
Bu dönemde TC kimlik numarasını ele geçiren kişiler kimliği kopyalayarak kredi çekebilir ya da çeşitli kurumlara başvuru yapabilirlerdi. Fakat yeni tip kimlik kartlarının kopyalanması mümkün olmadığı için sadece TC kimlik numarası ile herhangi bir işlem yapılamaz.
5- Türk Vatandaşlığına alınma başvurusu yaptım işlemlerimin hangi aşamada olduğunu nasıl öğrenebilirim. Genel Müdürlüğümüze ait www.nvi.gov.trsitesinden dosya numarası ya da kimlik bilgilerinizi girmek suretiyle işlemlerinizin son durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.
Kimler Şahıs Şirketi Kurabilir? Şahıs şirketi kurmak için yaş sınırı 18'dir. Devlet memurları kanunen bir tacir olarak sınıflandırılamadığı için şahıs şirketi kuramazlar. Devlet memurları dışında herhangi bir kişinin şahıs şirketi kuramaması için bir neden yoktur.
Şirket ve işletme sorgulama işlemleri e-devlet'de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın hizmet listesinde bulunan "Sahibi/ortağı/yetkilisi olduğum ticari işletme ve şirketler" sayfasından yapılabiliyor. Bakanlığın web sayfası üzerinden de TC kimlik bilgileri ile şirket sorgulaması yapabilmek mümkün.
Kimlik Numaralarında kişinin kim olduğu, cinsiyeti, yaşı, dini ve doğum yeri gibi anlamlı bilgiler yoktur. 3-T.C. Kimlik Numaramı değiştirebilir miyim? Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası kişiye bir defa verilir ve değiştirilemez.
Kargo gönderilerinizin güvenliği ve tabi olduğumuz yasalar ve yönetmelikler gereğince gönderinizin güvenliği açısından kargonuzu teslim ederken veya teslim alırken, “T.C Kimlik No” bilgisinin ibraz edilmesi gerekmektedir.
''Kötü niyetli olan bir kişi, vatandaşlık numarasını öğrendiği kişilerin tüm özel bilgilerine ulaşabilir ve illegal işlerde kullanabilir. Bu bilgilerle kredi kartı sahteciliği de dahil birçok yasa dışı iş yapılabilir.”
İnternet sitesinin sisteminde kayıtlı olan T.C. numarası ile kişinin adı, soyadı, doğum tarihi ve ikametgah adresi gibi bilgilere erişilebiliyor. Adres bilgileriyle de bir başka kurumun internet sitesinden nüfus cüzdanı bilgilerine, vergi numarasına, SSK veya Bağ-Kur numarası gibi bilgilere ulaşılabiliyor.
Ortalama olarak 2023 yılında şahıs şirketi kurma maliyetleri şu şekildedir: Şahıs İmza Beyannamesi için Noter Onayı: 270-400 TL. Muhasebeci Vekaleti için Noter Onayı: 480-530 TL. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İş Yeri Açılış Ücreti: 500-850 TL.
Şahıs şirketi kurarken de gerekli olan evraklar vardır. Bunlardan birisi de şirketinizi kurarken göstereceğiniz adrestir. Şahıs şirketinde ofis ihtiyacınız olmasa bile kesinlikle bir adres göstermelisiniz. Kuracağınız şahıs şirketininde ofis olarak evinizi gösterme imkanınız vardır.
Sigortalı çalışanların, başka bir yerde çalışırken şahıs şirketi kurması hakkında İş Kanunu'nda belirtilmiş bir engel bulunmuyor.
kimlik numarası kullanılarak kredi çekilemez.
Sadece TC Kimlik No İle Şirket Kurulur mu? Permakültür Nedir? Geçmişte sadece kimlik bilgileriyle şirket kurulması mümkün olsa da, günümüzde sadece TC kimlik numarası ile şirket kurulması mümkün değildir.
Devletin resmi kişisel bilgi sorgulama adresi E-Devlet sorgulamaları ile kişisel kimlik bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz. E-Devlet sitesi üzerinden hakkınızda açılan davalar, sim kartlar veya herhangibir vergi cezası kolayca sorgulanabilir.
IBAN ile yapılan işlemleri hedef alan internet korsanları şirketleri oldukça basit bir yöntemle dolandırmaktalar. Korsanlar şirketlerin uluslararası şirketlerle gerçekleştirdikleri e-posta yazışmalarının içine sızmakta ve IBAN/SWIFT numaralarını kendi numaraları ile değiştirmektedirler.
Bu nedenle profesyonel hukuki destek alınması son derece önemlidir. Dolandırıldım ne yapmalıyım sorusunun en net cevabı en yakın savcılığa veya karakola giderek şikayetçi olmaktır. Dolandırıcılık suçu mağduru, fiil ve faili öğrendiği tarihten itibaren 6 ay içinde suç duyurusunda bulunmalıdır.
Kimlik bilgileri çalınan bir kişi zaman kaybetmeden Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuru yapması gerekir. Başvuru yaparken suçlu biliniyorsa belirtilmeli ve ceza alması için ayrıca şikayet dilekçesi verilir. IP numaralarından tespit edilerek ise suçlular yakalanabilir.
Çalınan kişisel veriler ve kimlik bilgileriyle adınıza banka hesabı açılabilir, yeni telefon hatları alınabilir, kredi çekilebilir, şirket kurulabilir, interaktif bankacılık işlemleri gerçekleştirilebilir. Bu işlemlerin bazılarını ve daha fazlasını yapabilmek için sadece çalıntı kimlik bilgileri yetmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri