Bütün TC kimlik numaraları çift rakamla bitiyor. Kimlik numaralarının son 2 harfi, ilk 9 rakamının doğrulayıcısı özelliğine sahip.
İlk 9 rakam arasında kurulan bir algoritma 10. basamağı, ilk 10 rakam arasında kurulan algoritma ise bize 11. basamağı veriyor. Bu sisteme göre son rakamı tek sayı olan bir T.C. kimlik numarası bulunmuyor. Yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamının kimlik numaralarının sonu çift sayı ile bitiyor.
Kimlik Numarası 11 basamaktan oluşan bir numaradır. Son iki rakamı doğrulama sayısıdır. Bu son iki basamak ilk dokuz basamaktan bir algoritma ile hesaplanmaktadır.
Neden çift sayı ile bitiyor? 11 haneden oluşan numaraların iki bölümü bulunuyor. Aslında kimlik numarası ilk 9 hane. Numaranın son iki hanesi ise, ilk dokuz hanenin “sağlamasını” yapıyor.
HERKESİN BİR KİMLİĞİ VAR
2- Ailedeki tüm bireylerin kimlik numaraları aynıdır.
İlgili 21 soru bulundu
Star Tv Ana Haber'de yayınlanan Sena Kiper Sıtacı'nın özel haberinde 18 yaşındaki Abdülselam Deniz'in "11111111110" nolu T.C.
Ölüm olayları nüfus müdürlüğüne bildirilirken ölen kişinin nüfus cüzdanı/kimlik kartı aslı da nüfus müdürlüğüne gönderilir. Ölen kişinin nüfus cüzdanı/kimlik kartının bulunamaması durumunda ölen kişinin yakınlarından ölen kişinin adı, soyadı ve T.C. kimlik numarasının yazılı beyanı istenir.
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları hiçbir bilgi içermeyen, matematiksel algoritma mantığı içerisinde üretilmiştir" denildi. Son rakamın bütün Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları'nda çift olduğunun ifade edildiği açıklamada, bu sistemde son rakamı tek olan kimlik numarası olmadığı da kaydedildi.
TC kimlik numaranızın ilk 10 hanesini topladığınızda toplam 58 çıksın. 58 sayısını 10'a böldüğünüzde kalan sayı 8 olacaktır. Doğal olarak TC kimlik numaranızın 11. hanesi 8'dir. Kurulan algoritma sayesinde herkese farklı bir TC kimlik numarası verilecek şekilde bir sistem kurulmuştur.
Paylaşımda geçen metin şu şekilde: T.C. kimlik numarası rastgele bir numara değildir.
T.C. Kimlik kartlarında yer alan bilgiler il-ilçe, cilt numarası, aile sıra numarası, sıra numarası ayrıca cinsiyet, medeni durumu gibi bilgiler de yer almaktadır. T.C kimlik numarası sorgulama işlemlerinde de bu bilgilerden yararlanılarak sorgulama işlemleri gerçekleştiriliyor.
Devletin resmi kişisel bilgi sorgulama adresi E-Devlet sorgulamaları ile kişisel kimlik bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz. E-Devlet sitesi üzerinden hakkınızda açılan davalar, sim kartlar veya herhangibir vergi cezası kolayca sorgulanabilir.
Başarı Burs Programı kapsamında kabul edilen adaylardan; Lisans öğrencilerine 1400 TL, Yüksek lisans öğrencilerine 2000 TL, Doktora öğrencilerine 2750 TL aylık burs ödemesi yapılacaktır.
Bu dönemde TC kimlik numarasını ele geçiren kişiler kimliği kopyalayarak kredi çekebilir ya da çeşitli kurumlara başvuru yapabilirlerdi. Fakat yeni tip kimlik kartlarının kopyalanması mümkün olmadığı için sadece TC kimlik numarası ile herhangi bir işlem yapılamaz.
Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.
T.C. Kimlik Numarası Dilekçe istenen gerçek kişinin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilmiş 11 rakamdan oluşan kişiye ait eşsiz numaradır. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilmiş 11 (on bir) rakamdan oluşan kişiye ait eşsiz numaradır.
1972 yılında çıkarılan Nüfus Kanunu'yla kimlik belgelerinin ismindeki hüviyet kelimesi çıkarılarak Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı adlı yeni kimlikler düzenlenmiş fakat eski Nüfus Hüviyet Cüzdanları da 1991 yılına kadar resmî işlemlerde geçerliliğini korumuştur.
yazımı doğrudur. Bu kelime genellikle TC şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı T.C. şeklinde olmalıdır.
Yeni kimlik kartınızın ön yüzünde bulunan seri numarasıdır.
Osmanlı Devleti döneminde, "Devleti Aliyye-i Osmaniyye Tezkiresi" adı verilen kimlik belgesi kullanılmaya başlandı. Bu belgede, kişinin ismi, anne ismi, baba ismi, milleti, mesleği, göz rengi ve boyu gibi bilgiler yer almaktaydı. 1926 yılında bu uygulama, nüfuz cüzdanı olarak belge defter formunda düzenlenmiştir.
1 Ocak 2007 tarihinden itibaren TC kimlik numarası kullanılması zorunlu olduğundan, bu tarihe kadar meslektaşlarımızın yazarkasalarına TC kimlik numaralarını kaydettirmeleri gerekmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası kişiye bir defa verilir ve değiştirilemez. (2) (Mülga: 19/10/2017-7039/27 md.)
Kimlik yenileme işlemi Nüfus Müdürlüklerinden 2024 yılına kadar yapılmaya devam edecek. Ancak yoğunluk nedeniyle Nüfus Müdürlüklerine gitmeden randevu alınması gerekiyor. Randevu işlemleri telefon veya internet üzerinden yapılabiliyor.
Nüfus müdürlüğunden vukuatlı nüfüs kayıt örnegi cıkararak öğrenebilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri