(TEAŞ) ve Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) adı altında iki ayrı İktisadi Devlet Teşekkülü olarak yeniden yapılandırılmıştır. 1994 yılında TEAŞ ve TEDAŞ tüzel kişiliklerine kavuşmuşlardır.
Bu Anastatü ile teşkil olunan Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (Teşekkül) tüzel kişiliğe sahip, faaliyetlerinde özerk ve sorumluluğu sermayesiyle sınırlı bir İktisadi Devlet Teşekkülüdür. 2. Teşekkül EPK, K.H.K., ve bu Anastatü hükümleri saklı kalmak üzere özel hukuk hükümlerine tabiidir.
(5) Teşekkülün ilgili olduğu Bakanlık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığıdır.
Kısaca elektriğe erişim olarak tanımlanabilecek bu hedef üretim, iletim ve dağıtım aşamalarını barındırmaktadır. Ülkemizde TEİAŞ tarafından yürütülen iletim faaliyeti, üretilen elektriğin tüketiciye dağıtımını sağlayan ve dağıtım şebekesine aktarımından sorumlu kritik faaliyeti ifade etmektedir.
Teşebbüslerde genel idare esaslarına göre yürütülmekte olan asli ve sürekli görevler I sayılı cetvele tabi memur statüsündeki personel tarafından yürütülmektedir.
İlgili 42 soru bulundu
TEDAŞ'IN ÖZELLEŞTİRİLMESİ SEBEBİ İLE ÇALIŞANLARI KAMU GÖREVLİSİ DEĞİLDİR.
Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, (TEDAŞ) sahibi olduğu dağıtım şirketleri vasıtasıyla, Türkiye'de ki elektrik dağıtımıyla, elektriğin tüketicilere perakende satışıyla ve tüketicilere perakende satış hizmeti vermek üzere kurulmuş bir kamu iktisadi teşebbüsüdür.
İKİ İHALEYİ ENERJİSA KAZANDI
Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ'nin TEDAŞ'a ait yüzde 100 oranındaki hissenin özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde, en yüksek teklifi 1 milyar 725 milyon dolarla Enerjisa Elektrik Dağıtım AŞ verdi.
Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tabi, faaliyetlerinde özerk ve sorumluluğu sermayesi ile sınırlı, elektrik dağıtımıyla, elektriğin tüketicilere perakende satışı ve tüketicilere perakende hizmeti verilmesiyle iştigal eden bir iktisadi devlet teşekkülüdür.
TEİAŞ merkez teşkilatı; 4 Genel Müdür Yardımcılığı, Teftiş Kurulu Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği, İç Denetim Birimi, 12 Daire Başkanlığı ile 2 Müstakil Müdürlükten, taşra teşkilatı ise doğrudan Genel Müdürlüğe bağlı 22 Bölge Müdürlüğü, Yük Tevzi Dairesi Başkanlığına bağlı 1'i milli, 9'u bölgesel olmak üzere 10 Yük Tevzi ...
(TEAŞ) ve Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) adı altında iki ayrı İktisadi Devlet Teşekkülü olarak yeniden yapılandırılmıştır.
BEDAŞ 2 Nisan 2004 tarihinde alınan karar ile diğer tüm elektrik dağıtım bölgeleri gibi özelleştirme kapsamına alınır ve 28.05.2013 itibari ile özelleştirilmesi tamamlanarak Cengiz Holding ve Kolin İnşaat Ortaklığı bünyesinde hizmetlerine devam eder.
Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürü
1974 yılında Bayburt'ta doğdu.
Bölge Müdürlüğü görevine Alaittin Aydın getirildi. Türkiye Elektrik İletim AŞ'de (TEİAŞ) 1. Bölge Müdürü olarak görev yapmakta olan Nüsret Koman'ın, 2021/64 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı uyarınca, 4. Bölge Müdürlüğü görevine getirilmesiyle boşalan kadroya, aynı Karar uyarınca Alaittin Aydın atandı.
TEDAŞ, hafta içi saat 08.00 ila 17.00 arasında hizmet vermektedir. TEDAŞ personeli saat 12.30-13.30 arasında öğle molasına çıkmaktadır. TEDAŞ,pek çok kamu kuruluşu gibi hafta sonları, resmi tatil günleri ve dini bayramlarda hizmet vermemektedir.
1990 - Bakanlar Kurulunun 93/4789 sayılı kararı ile Türkiye Elektrik Üretim. İletim A.Ş. (TEAŞ) ve Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) adı altında iki ayrı iktisadi Devlet Teşekkülü olarak yeniden yapılandırılmıştır.
Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.
(TEDAŞ), Türkiye'de elektrik enerjisinin; dağıtımından ve perakende satışından sorumlu iktisadi devlet teşekkülü.
Daha sonra üç elektrik dağıtım şirketi de 2016'da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından özelleştirildi. Elektrik dağıtım sektörününde özel sektör payı yüzde 100'e ulaştı. TEDAŞ'a ait tüm dağıtım şirketlerinin özelleştirme işlemleri 2013 yılında tamamlandı.
6. Görevi Kötüye Kullanma Suçunun Cezası Görevi kötüye kullanma suçunun temel cezası TCK 257/1 maddesi gereği 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıdır. TCK 257/2 maddesi gereği ihmali hareketle bu suçun işlenmesi halinde ise 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası öngörülmüştür.
KAMU ÇALIŞANI NE DEMEK? Kamu hizmetlerini gerçekleştiren genel kamu hizmet personeline verilen isim memurdur. Kamu personeli içerisinde memurların yanı sıra sözleşmeli personel de bulunur. Kamusal faaliyetin yürütülmesinde rol oynayan personel, atama veya seçilme yoluyla görev başındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri