Tek hekim raporu 1 yıl geçerli olacak.
Memurlara bir takvim yılı içinde (örneğin 01.01.2022-31.12.2022 dönemi bir takvim yılıdır) tek hekim tarafından verilecek raporların toplamı 40 günü geçemez. Bu süreyi geçen hastalık raporları sağlık kurulunca verilir.
Memurlara tek hekim raporu ile bir defada en çok on gün rapor verilebilir. Raporda kontrol muayenesi öngörülmüş ise kontrol muayenesi sonrasında tek hekim tarafından en çok on gün daha rapor verilebilir.
MADDE 7 – (1) Aday sağlık raporları bir yıl süre ile geçerlidir.
Memurun tek hekim raporu konusunda ise sınır yılda azami 40 gündür. Bu sürenin üzerine çıkılması gerektiğinde, memurun artık heyet raporu alması gerekir. Aksi takdirde, tek hekimden aldığı raporlar izne çevrilmeyecek ve memur hakkında devamsızlığa ilişkin disiplin hükümleri uygulanacaktır.
İlgili 34 soru bulundu
SORU 11: Devlet memuru en çok ne kadar rapor alabilir? verilebilir. Memurlara bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından verilecek raporların toplamı kırk günü geçemez. Bu süreyi geçen hastalık raporları sağlık kurulunca verilir.
Tek hekim sağlık raporu, başvuran kişinin sağlığının yalnızca bir hekim tarafından değerlendirilmesi ve resmi bir evrak olarak işlenmesidir. Tek hekim sağlık raporu spor lisansı alınması, işe giriş vb. amaçlar için alınabilir. Tek hekim sağlık raporunu yalnızca aile hekimlerinden almak gibi bir zorunluluk yoktur.
e-Devlet sistemine giriş yapın. Açılan sayfada sağlık bölümüne tıklayın. Sağlık Bakanlığı hizmetleri arasından “Sağlık Raporu Sorgulama ve Düzenleme” seçeneğini seçin. Karşınıza gelen ekranda “Yeni Sağlık Raporu Oluştur” seçeneğine tıklayın.
Rapor geçerlilik süresini uzatma uygulaması, kronik hastalığı olan ve sürekli ilaç kullanan kişilerle engellilerimizi korumak için 2020'de başlatılmıştı. Daha sonra bu süre 31 Aralık 2022 tarihinde sonra sona ermiş ve süreli sağlık raporlarının 30 Haziran 2023'e kadar geçerli sayılmaya devam edeceği açıklanmıştı.
Bakan Koca, "Raporunu henüz yenileme imkanı bulamayan, güçlük yaşaması muhtemel vatandaşlarımız olduğundan mağduriyet yaşanmaması amacı ile süreli sağlık raporlarının geçerlilik süreleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar yeniden uzatılmıştır. Raporlar, bu tarihten sonra kademeli olarak yenilenecek" bilgisini paylaştı.
Tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde en geç 3 yılda bir defa, Çok tehlikeli sınıfında yer alan iş yerleri için ise en geç yılda bir defa işe giriş sağlık raporları yenilenmelidir.
Eğer sadece fiziki muayene yapılacaksa uzman doktor gerekli muayeneleri yapıp hemen ardından tek hekim sağlık raporu oluşturabilir. Fakat tahliller istendiyse her tahlilin sonucu farklı sürelerde çıkabilir. Sonuçlar çıktıktan sonra hekim, tahlil sonuçlarına göre tek hekim sağlık raporu oluşturabilir.
Buna göre; özel hastaneler; ilaç raporları, istirahat raporları ile kabul ve tedavi ettiği hastalıkların tedavilerinde kullanılan tıbbi cihaz ve malzemelerin kullanımına yönelik olarak sağlık kurulu raporu düzenleyebileceklerdir.
Bir işe yeni girişler, iş değişiklikleri, meslek hastalıkları ve iş kazaları gibi durumlarda tek hekim sağlık raporları güncellenmelidir. 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında tek hekim sağlık raporu işçi ve işverenler için zorunlu hale getirilmiştir.
11) Sağlık raporunda kişinin durumuna özgü daha kısa sürelerde kontrol muayenesi öngörülmemişse düzenlenen sağlık raporu düzenlendiği tarihinden itibaren iki (2) yıl süreyle geçerlidir.
sebeplerle sağlık kurulu bulunan SGK ile sözleşmeli sağlık hizmet sunucusuna nakline imkân bulunmaması hâlinde tek hekimler en çok on gün daha hastalık raporu düzenleyebilir. Raporda nakle engel olan tıbbî sebeplerin hekim tarafından belirtilmesi zorunludur.
Konuya ilişkin duyuru aşağıdadır. Geçerlilik süresi 01.01.2020 tarihinden sonra sona ermiş ve henüz yenilenmemiş süreli tüm sağlık raporlarının geçerlilik süresi SON KEZ 31.12.2023 tarihinde kadar uzatılmıştır.
Ancak istisnai durumlar olabileceği gibi, Sağlık Bakanlığı tarafından; sağlık kurulu raporu almak isteyen bir kişi 200, üniversite raporu almak isteyen bir kişi ise 300 Türk Lirası ödemekle yükümlüdür.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık raporlarının geçerlilik sürelerinin 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı. Kronik hastalığı olan ve sürekli ilaç kullanan kişilerle engellilerimizi korumak için 2020'de başlatılan rapor geçerlilik süresini uzatma uygulaması devam ediyor.
En kolay sağlık raporu nasıl alınır? Bu raporu almanın en pratik yollarından biri, kayıtlı olunan aile hekimine başvurmaktır. Bu amaçla Aile Sağlığı Merkezinize gidip durumunuzu bildirebilirsiniz.
e-Devlet üzerinden doldurulan kişiye özel sağlık bilgi formunun herhangi bir geçerlilik süresi yoktur. Doldurma tarihinin üzerinden birkaç hafta geçse bile aile hekiminize ya da diğer sağlık kurumlarına aynı form ile rapor için başvuruda bulunabilirsiniz.
Sağlık ocaklarının muayene etme, ilaç yazma gibi yetkileri olduğu gibi hastaya rapor yazma hakkı da vardır. Aile hekimleri hastalık durumuna göre kişilere rapor yazabilir.
Tek hekim sağlık raporu dendiğinde, sadece bir hekim tarafından kişinin sağlığının değerlendirildiği rapor anlaşılır. Bu rapor daha çok, spor klüplerine girmek, kamu kurumlarına personel alımında kullanılmak için istenmektedir.
Tek Hekim Sağlık Raporu - 135 ₺ şeklindedir.
Tek hekim durum bildirim raporunda, tek bir hekim tarafından yapılan muayene sonucunda kişinin sağlık durumu ile ilgili bilgiler paylaşılmaktadır. Kişinin sağlık durumuna ya da raporu talep eden kurumun kriterlerine göre tek bir uzman doktor tarafından yapılan muayenenin yeterli görülmesi ile oluşturulan raporlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri