Suya düşme ya da su dökülmesi gibi durumlarda, telefonun dışı, suyu en iyi şekilde emen mikrofiber bez türleri ile iyice kurutulmalıdır. Kurulama işlemleri yaparken, telefonu hareket ettirilmemelidir. Telefonun zarar görmemesi için bataryası çıkıyorsa hemen çıkarılmalı ve enerji akımı engellenmelidir.
Telefonun hoparlörüne su kaçması durumunda yapılması gereken ilk şey, elektrik devresinin kırılmaması için cihazın kapatılmasıdır. Daha sonra hoparlör kısmının tamamen kurutulması ve içindeki suyun boşaltılması gerekir. Aksi takdirde hoparlörün eskisi gibi çalışması beklenmemelidir.
Telefonu kağıt havlu veya yumuşak bir bezle kurulayın. Şarj portlarındaki suyu çıkarmak için cihazı yavaşça sallayın, ancak sıvının içeriye daha fazla yayılmasına neden olabileceğinden kuvvetli sallamaktan kaçının. SIM kartı çıkarın. Varsa, suyu dışarı üflemek için sıkıştırılmış bir aerosol hava temizleyici kullanın.
Cihazınızı hemen kapatın ve tekrar açmayın. Dayanamayıp açtınız ve çalışıyor gibi görünüyorsa bile bu sorun olmadığı anlamına gelmeyebilir ve çalıştığı süre boyunca zarar görme riskini arttırırsınız.
Suya düşen telefonu pirince yatırma çözümünden önce ise telefonunuzun hoparlörüne kaçan suyu dışarı çıkarmak isteyebilirsiniz. Bunun için hazırlanan internet tabanlı uygulama Fix My Speakers, çözüme en yakın servisler arasında yer alıyor.
İlgili 32 soru bulundu
Kürdan yardımıyla hoparlör temizlerken olabildiğince nazik davranmalısınız. Kürdan sert bir ürün olmasından dolayı bastırarak temizlememelisiniz. Bastırırsanız hoparlör zarar görebilir. Kürdanı direkt olarak hoparlöre sokmamak için sivri ucuna pamuk koyarak temizleyebilirsiniz.
Pirinç en etkili kurutucu değildir ve telefonun içerisindeki nemi tamamen çıkarması beklenemez.
1- Bir kap alın ve kabın içini yeteri kadar pirinç ile doldurun. 2- Pirinç ile dolu kabın içine telefonunuzu yerleştirin. 3- Pirinçlerin tamamen telefonunuzdaki suları çektiğinden emin olana kadar telefonunuzu bu kabın içerisinde muhafaza edin. Bu işlem de yaklaşık 1 veya 1 buçuk gün sürebilir.
En çok görülen vakalarda şarj soketinin tıkanması veya terden kaynaklı olarak mikrofona su kaçması gibi sorunlar yaşanabiliyor. Bu aşamada mikrofon gibi ince ve küçük deliğin bir şekilde sıvıdan kurtulması gerekiyor. Kişi, böyle bir durumda kulak pamuğu gibi materyalleri tercih edebilir.
Çoğu iPhone ve iPod aygıtında dıştan görebileceğiniz Sıvıyla Temas Göstergeleri (LCI) vardır. LCI suyla veya su içeren bir sıvıyla temas ettiğinde etkinleşir. Gösterge normalde beyaz veya gümüş rengindedir, ancak suya veya su içeren sıvıya maruz kaldığında tamamen kırmızı olur.
Kapağını kapatın ve kuru bir yere koyun, tercih olarak güneş ışığı alan bir yere. 24 saat sonra telefonunuzu çıkarın ve açmayı deneyin. Pirinç önerisi birçok teknoloji blogunda da geçiyor. Pirinçler nemi emdiği için cihazdaki suyu çekip alıyor.
Suya düşen telefonunuzu hemen kapatın ve mümkünse arka kapağını açıp pili yerinden çıkarın. Aksi halde içerisine kaçan sıvıdan dolayı kısa devre yapabilir. Ayrıca bir süre telefonu şarja takmayın.
Her ne kadar yeni nesil akıllı telefonların büyük bölümü sıvı koruması içerse de suya dayanıklı telefonların sayısı hayli az. Dolayısıyla sıvı ya da sudan dolayı zarar gören telefonları tekrardan hayata döndürmek gerekebiliyor.
Hoparlör temizliğinde yumuşak fırça kullanımı:
Toz ve kir parçalarını telefonun önündeki hoparlörden temizlemenin en iyi yolu yumuşak dokulu bir fırça kullanmaktır. Buna en ideal örnek, kuru bir sulu boya fırçası diyebiliriz. Fırçayı, hoparlörün boyunca yavaş bir şekilde birkaç kez hareket ettirin.
Ses Testi:
Hoparlör ve mikrofonun çalışma durumunu kontrol etmek için ##0673## kodunu tuşlayabilirsiniz.
Yetersiz amfi gücü: Hoparlörlerin sürülmesi için yetersiz güç, cızırtıya neden olabilir. Hoparlörlerin gücü, amfi gücünden daha yüksekse, cızırtı yapabilirler. Çevresel etkiler: Elektronik cihazların yakınında bulunan hoparlörler, çevresel elektromanyetik etkiler nedeniyle cızırtı yapabilirler.
“Şarj cihazını çıkarın” mesajını görürseniz telefonunuzu kapatın. Tekrar açmadan önce birkaç dakika soğumasını bekleyin. “Sıvı veya toz” mesajını görürseniz, “USB bağlantı noktasını kullanabilirsiniz” mesajını alana kadar birkaç dakika bekleyin.
Telefonunuzun Gerçekten Su Geçirmez Olup Olmadığını Gösteren Uygulama. Android akıllı telefonlar için su geçirmezliğini test eden bir mobil uygulama geliştirildi. Water Resistance Tester isimli bu uygulama, telefonlardaki barometreler aracılığıyla o cihazın suya karşı dayanıklı olup olmadığını test ediyor.
Nem kurutucu kit ve mikrofiber bezlere ek olarak vakum poşetleri de ıslak telefonu kurutmaya yarar. Vakum poşetleri, telefonunuzdaki suyu daha hızlı çekebilir. Kurutma işlemlerini uyguladıktan hemen sonra telefonu açmayın. En az 24 saat kadar bekleyin ve telefonun her köşesinin kuru olduğundan emin olun.
İnsanlar genelde pirincin telefonlarını kurtardığını düşünür ancak bu yanlıştır. Telefon çalışıyor gibi gözükse de oksitlenen lehim bağlantıları zayıflar ve kırılgan hale gelir. Oksitlenme ve aşınma da telefon içerisinde yayılmaya devam eder.
Telefon tuvalete düştüyse hemen tuvaletten çıkarıp temizleyip nem giderici poşet ya da pirinç içinde 24 saat bekletin ve daha sonra tüm girişlerinin ve aralıklarının kuruyup kurumadığını kontrol edin. Tam olarak kuru olduğuna emin olduktan sonra telefonunuzu açabilirsiniz.
Hoparlör temizliği için yumuşak diş fırçası uygun bir malzemedir. Özellikle ızgara kısmındaki tozların temizliği için yumuşak bir fırça kullanabilirsiniz. Fırçanın başlığını bir kolonya ya da hafif sabunlu su gibi uygun bir temizlik maddesi ile ıslatarak temizliği daha etkili bir hale getirebilirsiniz.
Telefon hoparlör temizleme Telefonlarda hoparlör temizliği yapmak oldukça kolay bir işlemdir. Yaklaşık 5 dakikada temizleyebilirsiniz.
Hoparlörü temizleyin
Bu nedenle zaman geçtikçe sesin çıkmasını engelleyecek düzeyde tıkanmaları yüksek ihtimal. Telefondan ses gelmiyor şeklinde bir şikayetiniz varsa, yumuşak bir fırça, ucu sivri veya sert olmayan bir cisimle hoparlörleri dikkatli bir şekilde temizleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri