Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor. Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor.
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir.
Telefonumu ne zaman şarj etmeliyim? # Burada altın kural şarjınızı %50-%90 arasında tutmaya gayret etmektir. Ayda bir şarjın tamamen bitirilip sonra %100'e kadar şarj edilmesinin gerekli olduğu bir lityum-iyon batarya efsanesinden başka bir şey değildir.
Cihaz şarjı minimum %30'a geldiğinde şarj etmeli ve %80'e geldiğinde ise şarjdan çıkarmalısınız. Son olarak büyük bir alışkanlık olan gece yatarken telefonu şarjda bırakmak oldukça zararlıdır. Bu alışkanlık nedeniyle telefonunuz %100 dolacak ve batarya performansınız zamanla düşecektir.
iPhone'unuzu %100'e kadar şarj etmek veya bataryanın bitip kapanmasını beklemek pilinize çok büyük bir zarar vermese de zamanla ömrünü azaltıyor. Bu durumda Apple, telefonunuzu %40 ile %80 arasında şarj etmenizi öneriyor.
İlgili 23 soru bulundu
iPhone 15 modellerindeki %80 Sınırı hakkında
%80 Sınırını seçtiğinizde iPhone, yaklaşık yüzde 80 düzeyine kadar şarj olduktan sonra şarjı durdurur. Pilin şarj düzeyi yüzde 75'e düşerse pil şarj düzeyiniz yaklaşık yüzde 80'e ulaşana kadar şarj devam eder.
iPhone'unuz şarj olurken biraz ısınabilir. Yazılım, pilinizin ömrünü uzatmak için, pilin çok ısınması durumunda aygıtın yüzde 80'in üzerinde şarj olmasını engelleyebilir. iPhone'unuz soğuduğunda şarj olmaya devam eder. iPhone'unuzu ve şarj aletinizi daha serin bir yere götürmeyi deneyin.
%0 ile %20 ve %80 ile %100 aralığında kesinlikle telefonunuzu şarjdan çekmemelisiniz. Orijinal şarj aleti ve şarj kablosu kullanmalısınız. Şarjınız tamamen dolduktan sonra, saatlerce telefonu şarjda bırakmamalısınız. Telefonunuzun şarjı tamamen bitmeden telefonunuzu şarja takmalısınız.
Telefonların şarj doluluk oranının yüzden 10'den fazlayken, “telefonum dolu kalsın” diyerek yine şarja takması bataryayı öldürdüğü belirtiliyor. Cep telefonun “şarj düşük” ile ilgili verdiği uyarıdan önce şarja takılmaması gerektiği belirten işin uzmanları, ucuz şarj aleti hakkında da uyarıda bulundu.
Bataryaların yüzde 100 şarj edilmesi, ömrünün azalmasına neden oluyor. Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor.
Ayarlarınızı optimize edin.
pil ömrünü korumanın iki basit yolu vardır: Ekranınızın parlaklığını ayarlayın ve Wi-Fi kullanın. Pil ömrünü uzatmak için ekranın parlaklığını azaltın veya Otomatik Parlaklık ayarını açın. Ekran parlaklığını azaltmak için Denetim Merkezi'ni açın ve Parlaklık ayar çubuğunu aşağı çekin.
Bu yüzden pile zarar vermemek için telefonunuzla birlikte gelen adaptörü kullanmanızda fayda var. Enerji tüketiminin yanında pilinizi devamlı olarak yüzde 100'de tutmak, pilinizin ömrünün biraz daha hızlı tükenmesine neden olabilir.
Telefonunuzun bataryası tam olarak bitmeden şarja takmak ona zarar vermez, aksine faydalı bile olabilir. Tüm bataryalar ömürlerini doldurmadan önce sınırlı sayıda şarj döngüsüne -şarjın tam olarak bitip, tekrar tam kapasite doldurulması- sahiptir.
Gece yatarken telefonu şarjda bırakmak bataryanın aşırı yüklenmesine ve ömrünün azalmasına neden olur. Dolayısıyla yatarken telefonunuzu şarjda bırakmak gibi bir alışkanlığınız varsa cihazınızın ömrünü uzatmak ve güvenliğini sağlamak için bu alışkanlıktan vazgeçmeniz gerekir.
Yine de ortalama olarak 2 yıl gibi bir süre belirlenmiştir ve telefon batarya ömrü ne kadardır dediğimizde, bu süre 2 yıl olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu gibi durumlarda zaruri ihtiyaçlar ortaya çıkarken, ihtiyacınızı mutlaka uyumlu tercihlerden karşılamalısınız.
Cihazınızda Samsung onaylı orijinal şarj adaptörü ve usb kalbosu kullanın. Farklı şarj adaptörü ve usb kablosu kullanmamaya özen gösterin. Cihazın şarjı bittikten sonra veya şarja takın uyarısı aldıktan sonra şarj edin. Tam dolu uyarısı aldıktan sonra cihazınızı şarjdan ayırın.
Kısa pil ömrüne etki eden bir dizi faktör mevcut. Bunlar arasında parlaklık düzeyi yüksek ekran, arka planda çalışan uygulamalar ve dahası bulunuyor. Telefonların mümkün olduğu kadar uzun süre dayanmasını sağlamak için çeşitli yöntemler uygulayabilirsiniz.
Pillerin her gün sıfıra kadar düşürülüp daha sonra yüzde 100'e kadar şarj etmek bu pillerin ömrünü olumsuz olarak etkiliyor. Apple da diğer akıllı telefon üreticileri gibi iPhone'ların pilini yüzde 40 ila 80 arasında tutmamızı öneriyor.
Bu durumu zaten Apple'ın telefon pillerine sadece iki sene garanti vermesinden anlayabilirsiniz. Eğer telefonunuzun pili iki sene içerisinde %80 seviyesinin altına inerse Apple garanti kapsamında pilinizi değiştirmektedir. Yalnız burada az önce bahsettiğimiz gibi bir pil döngüsüne de bakılmaktadır.
Maksimum kapasite oranın %80'in altına düşmesi demek, iPhone pil sağlığının önemli ölçüde azalması demektir. Bu durumda telefonunuzu kullanmaya devam edebilirsiniz ancak performans ya da kapanma sorunları yaşarsınız. iPhone pil sağlığı düşük cihazın pilini değiştirmek telefonunuzu kurtarır.
Pili Korur Nedir? Pili Korur, One UI 4.0 (Android 12) ve daha yeni sürüme sahip Samsung Galaxy model akıllı telefonlarda yer alan bir batarya yönetim sistemidir. Bu mod, cihazınızın batarya sağlığını korumak için maksimum şarj oranını %85 ile sınırlandırır.
Yeni alınan telefonların ilk şarj süresi 6 saat ve üzeri olabilir. Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir.
iPhone şarj çok çabuk bitiyor ise yaşanılan sorunun iki sebebi olabilir. İlki batarya ömrünün sona ermeye başlaması, bir diğeri batarya şişmesi problemidir. Her bataryada olduğu gibi iPhone 7 bataryasının da bir kullanım ömrü vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri