Telefon ve SIM karta kaydettiğiniz kişiler tüm bilgileriyle birlikte, anları yansıtan fotoğraf ve videolarınız, müzik arşiviniz, notlarınız ve belgeleriniz, takvimleriniz, kısa mesajlarınız kısacası gittiğinde üzüleceğiniz her şey tek dokunuşla yedeklenmiş oluyor.
İlgili 18 soru bulundu
Google hesabınıza giriş yapın veya yeni bir hesap ekleyerek yedekleme sürecini tamamlayın. Android O (8.0) işletim sistemli cihazlarda Ayarlar > Sistem > Yedekleme menüsünden “Google Drive'da yedekleme” seçeneğini etkinleştirin. Google hesabınıza giriş yapın veya yeni bir hesap ekleyerek yedekleme sürecini tamamlayın.
Android İçin: (Format öncesinde sim ve hafıza kartınızı çıkarmayı kesinlikle unutmayınız!)
Cevap evet, bazı veriler kurtarılabilir. Esnek işletim sistemi olan Android, fabrika ayarlarına sıfırlama işleminden sonra verilerin nasıl geri yükleneceği konusunda birçok seçeneğe sahiptir. Manuel, otomatik veya Google hesabından olabilir. Bunu yapmanın en kolay ve en güvenli yolu profesyonel yazılım kullanmaktır.
Telefonunuzdaki tüm verileri kaldırmak için telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz. Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemine "biçimlendirme" veya "tam sıfırlama" da denir.
Bu işlem 24 saat kadar sürebilir. Önemli: Daha yüksek bir Android sürümünden daha düşük bir Android sürümüne sahip cihaza yedekleme yapamazsınız. Android sürümünüzü nasıl kontrol edip güncelleyeceğinizi öğrenin. Yedeklemenize hangi verilerin ve uygulamaların dahil olduğunu kontrol edebilirsiniz.
Android: Android cihazlar için, Google hesabınızı kullanarak kişiler ve rehber bilgilerinizi yedekleyebilirsiniz. Bu, cihazınızda kayıtlı olan kişileri ve rehber bilgilerini internet üzerinden yedekler. Bu yedekleme işlemi için, Ayarlar> Google> Kişiler ve Gmail'i açın ve "Kişileri yedekle" seçeneğini tıklayın.
Fotoğraflar, videolar ve multimedya mesajlar gibi içerikleri depolayabilen Google One, 2019 yılında ücret ödeyenlere otomatik yedekleme seçeneğini sunmuştu. 2 yaşındaki bulut sistemi, bugünden itibaren 15 GB'lık bir alanı ücretsiz olarak veriyor. Bu fırsattan hem Android hem de iOS kullanıcıları yararlanabilecek.
Android'te yedekleme
1.Mobil cihazınızda Google Fotoğraflar uygulamasını açın. 2.Sol üstteki menü simgesine dokunun. 3.Ayarlar > Yedekle ve senkronize et'i seçin.
Yedeklemeyi etkinleştirdiğinizde fotoğraflarınız photos.google.com'da depolanır.
Android telefonlarda fabrika ayarlarına sıfırlama:
Tüm verileri sil seçeneğini seçin. Ardından da Telefonu sıfırla seçeneğine dokunun, Depolama alanındaki tüm verileri silmek için Her şeyi sil seçeneğine dokunun, Sıfırlama işlemi tamamlandıktan sonra telefon yeniden başlayacak.
Android telefonlara format attıktan sonra verileri kurtarmak için bazı uygulamaları kullanabilirsiniz. Bazı uygulamalar, verileri SD kart üzerinden kurtarır. Bazıları ise ücretsiz olarak silinen dosyaları gösterir. Ancak silinen dosyaları cihaza yeniden yüklemek için ücret ödemek gerekir.
Android telefonunuza format işlemi yaptığınız takdirde, telefonunuzdaki tüm bilgilerin sıfırlandığı ve telefonun ilk satın alındığı hali gibi olacağını unutmayın. Bu sebeple, telefonda sizin için önemli olan fotoğraf, video ve çeşitli dosyaları mutlaka format atmadan önce başka bir cihaza yedekleyin.
Tabiki telefonda kalır foto ve videoların.
Telefonunuzu elden çıkarmadan önce
Telefonunuzda size ait olan hesaplar, veriler ve dosyaları tamamen yedekleyip, oturumlarınızdan çıkış yapmayı unutmamalısınız. Bir bilgisayar ya da bulut yoluyla cihaz verilerinizi kendi hesabınıza yedeklemelisiniz.
Başlat'a tıklayın ve Aramaya Başla kutusuna yedekle yazın ve ardından Programlar listesinde Yedekleme ve Geri Yükleme'ye tıklayın. Dosyaları veya tüm bilgisayarı yedekle seçeneği altından Dosyaları yedekle seçeneğine tıklayın. Dosya yedeğinizi depolamak istediğiniz yeri belirleyin ve ardından İleri'ye tıklayın.
Yedeklemenizin boyutuna ve ağınızın hızına bağlı olarak ilerleme çubuğunun tamamlanması birkaç dakika ila bir saat arasında sürebilir. Wi-Fi bağlantınızı çok erken keserseniz bağlantı yeniden kurulana kadar ilerleme duraklatılır. Artık ayarlama işlemini tamamlayabilir ve aygıtınızın keyfini çıkarabilirsiniz.
WhatsApp, yedekleme dosyalarını /sdcard/WhatsApp/Databases/ klasöründe tutuyor. SD kartınız yoksa, dahili depolama veya ana depolama klasörlerini arayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri