Telefonunuzda/tabletinizde: Galeri uygulamasını açın. Albümler sekmesinde bir albüm açın, Bulut geçişi yapmak için üst kısımdaki üçgen simgesine dokunun ve bir veya birden fazla öğe seçerek silin.
Bulut depolama sitesine üye girişi yaptıktan sonra ise dosya yükle yazısına basmanız istenebilir. Ancak bu gereklilikler tercih edilen bulut sisteme göre değişecektir. Bu aşamadan sonra bulut depolama alanına atmaz istediğiniz dosyaları seçip, bulut sisteme atabilirsiniz.
Cihazınızı bir Wi-Fi ağına bağlayın ve Ayarlar > Huawei Kimliği ile giriş yapın > Bulut > Bulut yedekleme bölümüne gidin. Yedeklemeyi başlatmak için YEDEKLE düğmesine dokunun.
Bulut depolama, aslında bir bilgi saklama sistemidir. Bu depolama aracılığı sayesinde bilgisayar, telefon ve tablet gibi teknolojik aletlerdeki veriler siz silene kadar saklanabilir.
Bulut depolama alanı ile dosyalarınızı, e-postanızı, fotoğraf ve videolarınızı aktarabilir, belirlediğiniz kişilerle paylaşabilir hatta kurumsal depolama dahi yapabilirsiniz. Bulut depolama sistemi ile tüm dosyalarınıza internetin olduğu her yerden erişim sağlayabilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Yoğunlaşmış su buharı olan bulutlar çıplak gözle kolayca görülebilir. Atmosferde serbest hâlde bulunan yoğunlaşmamış su buharı ise çıplak göz ile fark edilemez ama uydu resimlerinde rahatlıkla görülebilir. Bulut içindeki su buharı, yoğunlaşma çekirdekleri üzerinde yoğunlaşarak birikir ve damla hâline gelir.
Bulut dosya depolama, buluttaki sunucularda çalıştırdığınız işletim sistemlerine kendi veri merkezinizde çalışabilecek ağ dosya paylaşımlarına benzer şekilde standart bir ağ dosya paylaşımı sunar. Bu işletim sistemleri dosya sistemini o sanal makinede çalışan uygulama yazılımlarına sunar.
Android tabanlı bir cihaz kullanıyorsanız Google Drive, One Drive, Dropbox, Yandex.Disk, iCloud, Flickr, Lifebox gibi bulut servisler depolama için ücretli veya limitli ücretsiz birçok çözüm sunuyor. Bunların arasında en yaygın kullanılan ise Google'ın sunduğu bir bulut depolama çözümü olan Google Drive.
Bulut yedekleme verilerini silme:
Bulut 10.6.2.300 veya sonraki sürümler: Ayarlar > Huawei Kimliği ile giriş yapın > Bulut > Depolama alanı yönetimi > Bulut yedekleme bölümüne gidin, cihazınızı seçin ve Yedeği sil düğmesine dokunun. Cihazınızın tüm Bulut yedekleme verileri silinecektir.
Bilgisayarınızda https://bulut.btk.gov.tr/app adresine gidin. Web sayfası sağ üst köşede yer alan “Uygulamaya Git” bölümüne tıklayarak sisteme giriş yapabilirsiniz.
Bulut depolama alanınızın ne kadarını kullandığınızı kontrol etmek için Ayarlar > HUAWEI Kimliği bölümüne gidin ve Hesap merkezi > Bulut > Depolama alanı yönetimi bölümüne erişin. Bulut yedekleme kayıtlarınızı görüntülemek için Bulut > Bulut Yedekleme > Verileri geri yükle bölümüne gidin.
Bulut resmi web sitesini (cloud.huawei.com) ziyaret ederek ne kadar Bulut depolama alanı kullandığınızı kolaylıkla kontrol edebilir ve depolama alanınızı yönetebilirsiniz. Bulut Yedekleme, Takvim ve Engellenenler verileri Bulut resmi web sitesinde görüntülenemez veya yönetilemez.
Eksik görselleri bulmak için bu adımları izleyin
Yakın zamanda silinenler bölümünü kontrol edin. Son 30 gün içinde yanlışlıkla silinmiş görselleri geri getirmek için Galeri > Albümler > Yakın zamanda silinenler bölümüne gidin. Bu görseller, 30 günün sonunda kalıcı olarak silinecektir.
Hali hazırda ülkemizde kullanılan en popüler bulut depolama servislerine baktığımızda karşımıza Google Drive, One Drive, Dropbox gibi seçenekler çıkıyor. Yine dünya çapında yukarıda saydığımızda depolama hizmetleri ile birlikte Sync.com, pCloud, Icedrive, MEGA, IDrive, Koofr, Box, Yandex Disk gibi seçenekler mevcut.
Bulut depolama, sunucular tarafından ağ üzerinde sanal olarak oluşturulan havuzlarda veri depolamasıdır. Büyük çaplı veri merkezlerini işleten ve depolama için alan sunan çeşitli şirketler bulunmaktadır. Bulut depolama dosyalarınızi kaydeder ve bilgisayar bozulsa bile dosyalarınız zarar görmez.
Ayarlar > Bulut ve Hesaplar > Samsung Cloud'a gidin. Samsung hesabınızda oturum açın. Ekranınızın sağ tarafındaki üç noktaya dokunun, ardından Ayarlar > Senkronizasyon ve Otomatik Yedekleme Ayarları'na dokunun. Aşağı kaydırın ve otomatik olarak senkronize etmek istediğiniz farklı veri türlerini açın.
Uygulamalarınızın önbelleğini temizleyerek yer açın
Ayarlar > Uygulamalar'a gidin ve ardından her uygulamanın ne kadar depolama alanı kullandığını görebilirsiniz. Önbelleği temizleyerek Android Telefonunuzda veya tabletinizde bu depolama alanının bir kısmını temizleyebilirsiniz.
Creative Cloud web sitesine giriş yapın. Yan gezinme bölmesinde, Silinenler'i seçin. Creative Cloud arabiriminin sol kenar çubuğu görünümünde Silinenler seçeneği. Buluttan kalıcı olarak kaldırmak istediğiniz dosya veya klasörleri seçin ve ardından Kalıcı olarak sil seçeneğini belirleyin.
iCloud'a dokunun. Hesap Saklama Alanını Yönet'e veya Alanı Yönet'e dokunun. Saklama Alanı Planını Değiştir'e dokunun. Düşürme Seçenekleri'ne dokunun ve Apple Kimliğinizin parolasını girin.
Bekleyen ödeme veya kota sorunları olmayan etkin bir Google One üyeliğiniz varsa da etkin kabul edilirsiniz. Google Fotoğraflar'da 2 yıl veya daha uzun süre boyunca herhangi bir etkinlik gerçekleştirmezseniz içeriklerinizin tamamı Google Fotoğraflar'dan silinebilir.
Sonuç olarak; bulut depolama servislerinin tamamı kullanıcıya belirli bir alanı ücretsiz olarak sunmakta. Seçim yaparken ücretsiz depolama alanının yanında depolama alanı artırma fiyatlarını da gözden geçirmeniz gerekiyor. Android kullanıcıları için en iyi seçenek Google Drive görünebilir.
Bulut teknolojisi, en basit tanımıyla dijital bir ağ ile kullanıcıların verilerini tutar. Verileriniz, telefonunuzun ya da bilgisayarın hafızasında yer kaplamadan bulut teknolojisi üzerinde muhafaza edilir. Diğer cihazlarınızdan da e-posta ve şifrenizle bu verilerinize ve dosyalarınıza erişim sağlayabiliyorsunuz.
Buluta kayıtlar, aktif konuşmacı, galeri görünümü ve paylaşılan ekran gibi çeşitli kayıt düzenleri ile toplantı kaydetmenize olanak tanır ve çeşitli bulut kaydı depolama seçenekleriyle yapılandırılabilir. Buluta kayıtla ilgili sorunlar yaşıyorsanız, kayıt hakkında sık sorulan sorulara bakın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri