En çok kullanılan uygulamalar listesinde ilk sırada WhatsApp yer alıyor. WhatsApp'ı YouTube izlerken, ardından da Facebook geliyor.
Android: Google Play Store uygulamasını açın ve sol üstten menü simgesine dokunun. Uygulamalarım ve Oyunlarım'a dokunun ve Tümü sekmesine geçin. Burada şimdiye kadar yüklediğiniz (ve kaldırdığınız) tüm uygulamaları en yeniden, en eskiye doğru görebileceksiniz.
Özellikle 18 yaş üstü gençlerin yüzde 95'inin sosyal ağlarda zaman harcadığını, 60 yaş üstü bireylerde de bu oranın yüksek olduğunu ifade eden Eraslan, "Türkiye'de 40 milyonu aşan kullanıcı sayısı ile Instagram ilk sırada yer alıyor, bunu WhatsApp, Twitter ve YouTube takip ediyor" diye konuştu.
En çok kullanılan mobil uygulamalarda Türkiye sıralamasına baktığımızda da sıralamanın şu şekilde olduğunu görüyoruz; WhatsApp, YouTube, Facebook, Instagram, Google Maps, Messenger, e-Devlet, Sahibinden, Twitter, Letgo, Garanti BBVA, LinkedIn, TikTok, Yapı Kredi, Türkiye İş Bankası, Yandex Haritalar, n11, Trendyol, ...
2022'de en çok indirilen uygulamalar (iOS/Android)
Tüm kategoriler arasında en popüler olan üç uygulamanın sırasıyla Instagram, Trendyol ve WhatsApp olduğu ortaya çıktı. Bu üç uygulamanın hemen arkasında ise son yılların en popüler sosyal medya platformlarından biri olan TikTok geldi.
İlgili 40 soru bulundu
Telefonunuzda Play Store uygulamasını açın ve indirdiğiniz her şeyi görmek için Uygulamalarım ve Oyunlarım üzerine dokunun. Üstte yeni sekmelerin görüntülendiğini fark edeceksiniz. Güncellemeler: Bu sekmede yeni sürümü çıkan uygulamaları ve son zamanlarda güncellediğiniz uygulamaları göreceksiniz.
Data.ai verilerine göre Facebook, 2022'nin birinci çeyreğinde en çok kullanılan mobil uygulama oldu. Peşinden popüler mesajlaşma platformu WhatsApp gelirken, üçüncülük koltuğuna Instagram oturdu. Hemen ardından ise Facebook Messenger geliyor.
ABD kaynaklı WhatsApp ise 590 milyon kullanıcı ile ikinci sırada ve ABD, Latin Amerika, Güney Afrika, Endonezya ülkelerinde en çok kullanılıyor. Facebook Messenger ise 500 milyon kullanıcı ile üçüncü sırada ve genelde ABD'de kullanılıyor. Onun haricinde dünyada kullanım alanı oldukça az.
Apptopia tarafından yayınlanan verilere bakıldığında, toplamda 672 milyon indirme sayısı ile dünya çapında en iyi uygulama olarak karşımıza TikTok çıkıyor. TikTok'un arkasından ise listeyi Instagram, WhatsApp, CapCut, Snapchat, Subway Surfers, Facebook, Stumble Guys ve Spotify takip ediyor.
1- TikTok. Gün içerisinde birçok kişinin aktif olarak kullandığı bir uygulama haline gelen TikTok, popülerliğini her geçen gün artırmaya devam ediyor. Ancak günümüzde en sık kullandığımız uygulamalar arasında saatlik veri tüketimi en çok olan da kendisi.
En çok internet yiyen uygulamalar genellikle film ve dizi izlediğiniz uygulamalardır. Bu sebeple Netflix ve Amazon Prime gibi dijital platformlar çok fazla internet harcar. Tabii ki bu durum izleme kalitesine göre de değişir. . HD olarak izlediğiniz bir dizi ya da film saatte 1 GB kadar internet bile kullanabilir!
TikTok, 2022 yılında 672 milyonla en çok indirilen uygulama oldu. TikTok'un ardından en büyük rakibi Instagram, 548 milyon indirmeyle listede ikinci sırada yer aldı. En çok kullanılan haberleşme platformu WhatsApp ise 424 milyon kez indirilerek üçüncü sırada bulunuyor.
1. Telefon ekranındaki Ayarlar dişli çarkına dokunun, ardından Dijital denge ve Ebeveyn denetimleri kısmını seçin. 2. Açılan ekranda Telefonu kaç dakika kullandığınız bilgisi yeralacaktır.
Deloitte'un 2021'de yaptığı bir ankete göre, 14 yaşın üzerindeki Rusların yaklaşık yüzde 80'i iletişim kurmak için Whatsapp kullanıyor. Ancak ülkede Meta aleyhinde esen rüzgar, Whatsapp'ın Rusya'daki en popüler iletişim aracı statüsünü kaybetmesine neden oldu.
Signal, uçtan uca şifrelenmiş sesli arama ve şifrelenmiş mesajlar aracılığıyla sunulan bir platformlar arası şifreli mesajlaşma hizmetidir. Genel olarak pazardaki en güvenli mesajlaşma uygulamalarından biri olarak kabul edilir.
WhatsApp'a alternatif uygulamalar:
Signal, Telegram, Turkcell BiP, Discord.
Japon kullanıcılar ana mesajlaşma uygulaması olarak Line'ı tercih ediyor. Onu Kakao Talk ve Google Messages takip ediyor. Japonya'da Line her yıl giderek büyümektedir.
Çin'de WeChat uygulamasını kullanmanızı kurum olarak öneriyoruz. Çin'de eğer bir WeChat uygulamanız varsa hayatınız daha kolay olacaktır. WeChat sadece WhatsApp ve diğer mesajlaşma programlarından farklı olarak aynı zamanda banka hesabınız ile entegre olmuş bir internet bankacılığı modelidir.
Meta'nın reklam kaynaklarında yayınlanan veriler, Facebook'un 2022 başında Türkiye'de 34,40 milyon kullanıcısı olduğunu gösteriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri