Sıkıştırmak istediğiniz dosyaya sağ tıklayın ve ardından Gönder > Sıkıştırılmış klasör'ü seçin. Dosya Gezgini açın ve sıkıştırılmış klasörü bulun. Bütün klasörün sıkıştırmasını açmak için sağ tıklayıp Tümünü Ayıkla'yı seçin ve yönergeleri izleyin. Komut şeridinden Tümünü Ayıkla'yı da seçebilirsiniz.
Tek bir dosya veya klasörü açmak için sıkıştırılmış klasörü açın, dosya veya klasörü sıkıştırılmış klasörden yeni bir konuma sürükleyin. Sıkıştırılmış klasörün tüm içeriğini açmak için klasöre basılı tutun (veya sağ tıklayın), Tümünü Ayıkla... öğesini seçin ve yönergeleri izleyin.
Android telefonunuzda veya tabletinizde rar ve zip dahil olmak üzere bütün sıkıştırılmış dosya formatlarını açabilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Telefonunuzu yeniden başlatın veya kapatıp açın. WhatsApp'ı en yeni sürüme güncelleyin. Wi-Fi ağına bağlıysanız mobil veri ağına, mobil veri ağına bağlıysanız Wi-Fi ağına bağlanmayı deneyin. Mobil servis sağlayıcınızla iletişime geçin.
Sağ tıklama bağlam menüsü düğmesini kullanarak WinZip ile açmak istediğiniz zip bağlantısını seçin. Bu kadar basit, Winzip kullanarak bir dosyayı açmak istediğinizde Winzip'i seçmek için sağ tıklama bağlam menüsünü kullanın. Her türlü sıkıştırılmış dosyayı açabilirsiniz, bunun . zip formatında olması gerekmez.
En çok kullanılan program WinRAR olmasına rağmen, RAR uzantılı dosyaları açmak için alternatif programlar mevcut. Bu uygulamalar; WinZip, Peazip, 7-Zip ve B1 Free Archiver olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik bu programların da en az WinRAR kadar başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Sıkıştırılmış dosyalar sıkıştırılmamış dosyalardan daha az disk alanı kaplar, bu nedenle sıkıştırma, verilerinizin yedek kopyalarını yaparken veya internet üzerinden veri göndermek için kullanışlıdır.
Sıkıştırmak istediğiniz dosya ya da klasörün üzerine sağ tıklayın. "Arşive ekle" seçeneğine basın. "Genel" sekmesinde sıkıştırma yöntemini "zip" olarak ayarlayın. İşlemin tamamlanmasını bekleyin.
zip uzantısı, dosyaların ya da klasörlerin sıkıştırılması ve boyutunun küçülmesi anlamına gelmektedir. Bu sayede dosyalar hem daha küçük boyutlarda transfer edilir, hem de kısa sürede indirilebilir. Sıkıştırılmış dosya ve klasörler için zaman zaman farklı uzantılar da karşımıza çıkmaktadır fakat en sık kullanılanı .
Dosyalar daha küçük hale geldiği için veri transferi de daha kısa sürede tamamlanıyor. RAR dosyasını açmak için özel programlara ihtiyaç duyuluyor. Genellikle WinRAR ve 7-Zip gibi programlar bu işlem için kullanılıyor ve içeriğe erişim sağlanıyor.
. zip, .rar, . tar.gz, .7z dosyalarıdır. Bu uzantılara sahip dosyalar, uygun program kullanılarak sıkıştırılmış dosyalar demektir.
ZIP terimi, Zone Improvement Plan'ın kısaltmasıdır; gönderenler posta adresindeki kodu kullandıklarında postanın daha verimli ve hızlı taşınmasını önermek için seçilmiştir.
rar uzantılı dosyalar birçok yerde karşınıza çıkacaktır. Winzip ve Winrar yazılımlarını kullanarak bu dosyaları açabilir ya da siz sıkıştırılmış dosya oluşturabilirsiniz. Her iki yazılım da aslında ücretli ancak basit bir iletişim kutusunu geçerek kişisel kullanım için ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.
Öncelikle sıkıştıracağınız dosyaları seçiyorsunuz. Ardından bu dosyalara sağ tıklayıp arşive ekle seçeneğini seçiyorsunuz. Bunun ardından sıkıştırılan dosyanın hangi uzantı ile çıkacağını seçiyorsunuz. Alt kısımdan sıkıştırma miktarını seçip işlemi tamamladığınızda sıkıştırılmış paketlenmiş dosyanız hazır.
Google Files, sıkıştırılmış dosyaların içeriğini çıkararak görüntülemenize olanak tanır. Not: Yalnızca . zip dosyaları desteklenir. açın.
ZIP, dosya ve veri kaybı yaşamadan klasörleri, dosyaları sıkıştırmada kullanılan bir algoritmadır. ZIP ile sıkıştırılan dosyalar ve klasörler “.zip” dosya uzantısına sahip olur.
WinRAR, ZIP dosyalarını açmak ve oluşturmak için en yaygın kullanılan programlardan biridir. Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlar için kullanılabilir. WinRAR, kullanıcı dostu bir arayüze ve sıkıştırma, arşivleme ve dosya yönetimi özelliklerine sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri