Temmuz ayı geldiğinde reyonlarda yerini alan mürdüm eriği, yaz bitimine doğru kendini daha çok aratır. Güçlü bir potasyum ve magnezyum kaynağıdır.
Temmuz ayı meyvelerinde, neredeyse her evde tüketilen karpuz ve kavun bir numarada yer alır. Peşinden yeşil ve kırmızı erik, şeftali, üzüm gelmektedir. Özellikle Temmuz aylarında lezzetli olan meyveler ise ahududu, ananas, kayısı ve kirazdır. Nektari ve vişne de Temmuz ayında tüketilen meyvelerdir.
Temmuz ayı sebzeleri: Domates, salatalık, semizotu, taze fasulye, bezelye, kabak, bamya, sivri biber, dolmalık biber, patlıcan, barbunya, çarliston biber, kum havucu, kuzu ıspanak. Temmuz ayı meyveleri: Kayısı, kiraz, üzüm, şeftali, kavun, karpuz, vişne.
Temmuz, Jülyen ve Gregoryen Takvimleri'ne göre 31 gün çeken ve yılın 7. ayını oluşturan bir ay. Kuzey yarımkürede yaz mevsiminin 2. ayı olan Temmuz, Güney yarımkürede kış mevsinin 2. ayı olup en soğuk aylardan biridir.
Ağustos ayı meyveleri: Mürdüm eriği, üzüm, kırmızı erik, vişne, kayısı, incir, şeftali, kavun, karpuz, dut, böğürtlen.
İlgili 40 soru bulundu
Aralık ayı meyveleri: Portakal, elma, mandalina, nar, ayva, muz, greyfurt, Trabzon hurması, limon, kestane, armut, muz, kivi.
Eylül Ayı Meyveleri
Eylül ayında yetişen ve en çok tüketilen meyveler arasında; armut, kırmızı erik, karpuz, kavun, şeftali üzüm ve incir gibi meyveler gelmektedir.
TEMMUZ AYINDA RESMİ TATİL VAR MI? Temmuz ayında çalışanları yakından ilgilendiren 5,5 gün resmi tatil bulunuyor. Resmi tatil günleri; 8 Temmuz Kurban Bayramı arefesi, 9-10-11-12 Temmuz Kurban Bayramı ve 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü.
Vişne, yaz meyvesi olarak bilinir. Temmuz ve Ağustos ayında hasat edilir, pazar tezgahlarındaki yerini alır.
Sonbahar Meyveleri:
Sonbahar mevsiminde iseniz sebze olarak mantar, ıspanak, pırasa, mısır, havuç, kıvırcık ve yeşillikler, turplar, dolmalık biber, kapya biber, kereviz, brokoli, ıspanak, pazıyı tüketebilirsiniz.
Temmuz ayı ise domates, salatalık, bezelye, dereotu, kum havucu, taze fasulye, kuzu ıspanak, kabak, patlıcan, semizotu, sivribiber, dolmalık biber, çalı fasulyesi, barbunya fasulyesi, çarliston biber ve kayısı, şeftali, kavun, sarı erik, karpuz, ahududu, vişne tüketebileceğiniz bir ay.
Haziran ayı meyveleri: Kiraz, kayısı, çilek, şeftali, yeşil erik, yeni dünya, dut. Bu sebze ve meyveleri mutfakta bolca bulundurmak bile sağlıklı beslenme adına doğru bir ilk adım olacaktır.
* Kabak, kavun ve karpuzlarda telli böcek; biber ve domateslerde yeşilkurt; domateslerde mildiyö mücadelesine devam edilir. * Yazlık sebzelerin hasadına devam edilir. Bu arada yeşil aksamın canlılığını koruyabilmesi için sulama yapılır ve sulama öncesi az miktarda azotlu gübre verilir.
Peki, kış mevsimi sebzeleri ve meyveleri neler? İşte mevsimin ürünleri: Sebzeler: Lahana, yer alması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar. Meyveler: Elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane.
1968 - Nükleer Silahları Sınırlandırma Anlaşması imzalandı. 1974 - Arjantin Devlet Başkanı Juan Peron öldü; yerine eşi İsabel Peron geçti. 1979 - Sony, Walkman'i tanıttı. 1983 - Kuzey Kore Havayolları'na ait İlyuşin tipi bir yolcu uçağı, Gine-Bissau'nun dağlık bölgesine düştü: 23 kişi öldü.
Kabotaj, sözlük anlamı olarak 'Bir ülkenin iskele veya limanları arasında gemi işletme işi' manasına geliyor. İlk kez 1 Temmuz 1926 yılında ilan edilen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, gemi işletmeciliğini desteklemek ve kabotaj hakkının elde edilişini kutlamak için her yıl 1 Temmuz'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
1 Temmuz, 1935 yılından itibaren Kabotaj Bayramı olarak kutlanmaya başladı. 2007 yılında ise kabotaj kelimesine 'denizcilik' kelimesi de eklerek bayramın adı Denizcilik ve Kabotaj Bayramı oldu.
Hidalgo bir yıl önce Meksika'da bağımsızlık hareketini başlatmıştı. 1932 - Yaz Olimpiyatları, Los Angeles'ta başladı. 1966 - Amerika Birleşik Devletleri'ne ait uçaklar, Kuzey ve Güney Vietnam arasındaki askerden arındırılmış bölgeyi bombaladı. 1966 - Birleşik Krallık, Almanya'yı 4-2 yenerek Dünya Futbol Şampiyonu oldu.
Ay, 2 Temmuz'da son dördün, 10 Temmuz'da yeni ay, 17 Temmuz'da ilk dördün, 24 Temmuz'da dolunay, 2 Temmuz'da da yine son dördün evresinde olacak.
Mart ayında tüketilmesi gereken meyveler: Portakal, elma, yerli muz ve limon. Mart ayı meyveleri ve sebzelerini yeteri porsiyonlarda tüketmek sağlıklı beslenme için doğru bir ilk adım olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri