Cevap: Tereyağ, zeytin, sıvıyağ, ceviz gıdalarının besin çeşidi yağlardır.
Ceviz, fındık, fıstık gibi yağlı tohumlar da bu grupta yer alır. İçerdiği Önemli Besinler : Protein, demir, çinko, fosfor, magnezyum, B6, B12, B1 ve A vitamini, posa (kurubaklagiller) içerir.
Yağlar, bitkisel ve hayvansal besinlerden elde edilir. Zeytin, ayçiçeği, soya fasulyesi, susam, ceviz ve fındık gibi bitkisel besinlerde bitkisel yağlar vardır . Peynir, tereyağı, kaymak, süt ve balık gibi hayvansal besinler yağ bakımından zengindir.
Doğrulanmış Cevap. Zeytin ise yağlar grubunda kabul edilmektedir.
Ceviz içi bileşiminde yağda çözünen vita- minlerden A ve E vitaminleri, suda çözünenler- den C, B1, B2, folik asit, pantotenik asit ve niasin, minerallerden; demir, çinko, bakır, mag- nezyum ve fosfor bulunmaktadır.
İlgili 35 soru bulundu
Zeytinde kansere karşı etken maddelerin yanı sıra A, E vitaminleri de mevcuttur. Bu vitamin ve maddeler kanser tümörlerinin oluşumunu engellemeye yardımcı olarak vücudu korur.
Ceviz adeta bir bitkisel omega-3 topudur. Bol miktarda bitkisel omega-3 ihtiva eder. Fındık da ceviz kadar olmasa bile omega-3 yağlarından zengin bir kuruyemiş. Omega-3 yağlarının kalp ve beyin sağlığı için olumlu etkileri saymakla bitmez.
Süt ürünleri olarak bilinen bu besinlere, ham maddesi süt olan yoğurt, ayran, farklı peynir çeşitleri, kaymak ve tereyağı gibi besinler örnek olarak verilebilir.
Zeytin % 4,03 karbonhidrat, % 6,60 protein, % 77,02 yağdan oluşur.
Doğrulanmış Cevap
Ceviz; Hidrojen, Oksijen, Karbon ve Karbonhidrat atomlarından oluşmaktadır. Bu nedenle Ceviz organik bir bileşiktir.
7) Yağ Grubu: Her türlü hayvansal ve bitkisel yağlar, zeytin ve kuruyemişler(yağlı tohumlar) bu gruba dahil edilmişlerdir.
Normal ağırlıktaki bir insanın vücut ağırlığının %20'si yağ olmalıdır. Yağlar; depo enerji kaynağıdır; şeker bitince enerjimizi yağdan alırız. Yağlar A, D, E, K vitaminlerinin emilimi için gereklidir. Hücre zarlarının, hormonların ve daha bir çok doku ve maddelerin yapımında kullanılır.
Cevizin içeriğinde folik asit, E vitamini, demir, potasyum, magnezyum, fosfor, omega 3 yağ asitleri çinko mineralleri açısından oldukça zengin bir kaynaktır. Günde iki üç kere tüketilmesi önerilen ceviz, insan sağlığı açısından çok önemli ve değerli bir besindir.
Mısır gevreği, tahıl ve ekmek çeşitleri, pirinç, arpa, yulaf, makarna, kayısı, hurma, muz, incir, üzüm, portakal, armut, ananas, karpuz ve kuruüzüm yüksek karbonhidrat içermektedir. Baklagil türlerinden; nohut, kurufasulye, börülce, bakla yüksek kompleks karbonhidrat taşırlar.
100 gram ölçüdeki tereyağında: 0.85 gram karbonhidrat.
Faydalı yağlar yönünden zengin, zeytinin 100 gramında bulunan besin değeri şu şekildedir: Karbonhidrat: 6,4 gr. Protein: 0,84 gr.
İnsan sağlığı açısından oldukça faydalı besinlerden biri olan cevizin yaklaşık %65'i yağ, %3'ü su, %5- 15'i karbonhidrat ve %15'i proteinden oluşur. 1 porsiyon ceviz yaklaşık 30 gram (14 adet)'dır ve 185 kaloridir.
Hayvansal yağlar kategorisinde yer alan besleyici gıdalardır. Tereyağı da hayvansal bir yiyecek olması sebebiyle doymuş yağlar arasında yer alır. Doymuş yağ, oda sıcaklığında katı bir hal alan yiyeceklerdir.
Cam, lastik, plastik, tereyağı amorf katılara örnektir.
B grubu vitaminler, aldığımız karbonhidrat, yağ ve proteindeki enerjiyi ve hücrelerin oluşmasını sağlayacak biyokimyasal olayları düzenler.
Doğrulanmış Cevap
Zeytin bitkisel besin grubuna girer.
Organik besinler, yapı olarak, içerisinde herhangi bir katkı maddesi içermeyen, yetiştirilme sürecinde hiçbir sentetik gübre, kimyasal madde kullanılmamış besinlerdir. Bu tarz maddelerle etkileşime geçmeyen organik besinlerin kesinlikle sağlığınız için herhangi bir zararı yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri