Temiz saç boyanabilir fakat iyi bir sonuç elde etmek istiyorsanız, boyama işlemi öncesinde saçınızı yıkamayın.
Boyanızın daha kalıcı olmasını istiyorsanız işlemden önce saçınızı yıkamayın. Yıkamak saç derinizdeki yağları kaybederek saçınızın kuru ve korunaksız hale gelmesini sağlayacaktır. En ideali saçları boya işleminden 24 saat önce yıkamaktır.
Yıllarca kirli saçın saç boyama için daha iyi olduğuna ilişkin yanlış bir kanı hakimdi. Kirli saçın renklendirme için ideal olduğu bir efsaneden ibarettir. Aslına bakarsanız, yeni yıkanmış saç daha eşit sonuçlar ve daha iyi beyaz kapama sağlar, renk daha uzun süre dayanır.
Saç nemli olduğunda uygulanan boya yayılır, bu da rengin bazı yerlerde yoğunlaşıp bazılarında kayabileceği anlamına gelir. Bu da, ıslak saç boyandığı takdirde sonucun saçın bazı bölgelerinde biraz dengesiz hale gelebileceği anlamına gelir.
Saç boyama püf noktaları arasında en önemli olan konulardan biri saçınızın boyama işlemi için yıkanmamış hatta yağlı olması gerektiğidir. Ayrıca bu sayede boya daha kalıcı olacak ve daha uzun süre sonra boyama işlemini tekrar edebileceksiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Temiz saç boyanabilir fakat iyi bir sonuç elde etmek istiyorsanız, boyama işlemi öncesinde saçınızı yıkamayın. Nedeni ise; boyadan hemen önce saçı yıkamak saç derinizi koruyan doğal yağların kaybolmasına neden olması.
-Saçınızı boyatmadan bir hafta önce saçınıza derin saç bakımı uygulayın. Bu, saçınızın boyayı almasına ve saçlarınızın kimyasallardan korunmasına yardım eder. -Ne kadar dayanabilirsiniz bilinmez ama boyatmadan en az üç gün önce saçınızı ve boyattıktan sonra birkaç gün yıkamamak, boyanın kalıcılığını artırır.
Saçlarında iddialı bir renk değişimine gideceksen mutlaka kuru saça boya yapmanı öneririz. Saçların ıslakken renk değişimini takip edemez, saçlarının renginin ne kadar değiştiğini anlayamazsın. Aynı zamanda kuru ve yıpranmış saçların varsa ıslak saçların nemi çekip, saç boyasının dışarıda kalmasına yol açabilir.
Adet döneminde, saçınız temizse yaptığınız boya işlemi saç derisinde kaşıntı ve yanma hissinin oluşmasına neden olabilir. Saçınız adet döneminde boyandığında, boya tutmuş bile olsa kısa süre içerisinde aktığını görme ihtimaliniz oldukça yüksek olabilir.
Islak saç daha iyi kesildiğinden genellikle saçınızı kestirmeden önce boyamalısınız. Şampuan saç derinizde bulunan ve boyama işlemi sırasında saçınızı koruyan doğal yağları yok ettiği için boyadan hemen önce saçınızı şampuanlamamalısınız.
Saçınızı boyattıktan sonra yıkamak için en az 48 saat bekleyin. Renk iyice saça oturur. Sadece vücudunuzu yıkamak istediğiniz zamanlarda duşa girdiğinizde, saçlarınızı ıslatmayın.
3.Saçları sık sık yıkamak
Saç boyasının en kötü düşmanı sudur. Ayrıca saç boyasındaki kimyasallar, saçlarınızı suyun etkilerine karşı daha savunmasız hale getirir. Bu duş almaktan vazgeçmeniz anlamına gelmiyor.
Boyayı su ile saçtan arındırdıktan sonra bir saç kremi kullanarak boyanın oluşturacağı kuruluğu önleyebilir, saçlarınıza besleyici bir bakım yapabilirsiniz. Boyanın kalıcılığını artırmak için 2 ya da 3 gün sonrasında saçınızı şampuanla yıkayabilirsiniz.
Yıkamak saç derinizdeki yağları kaybederek saçınızın kuru ve korunaksız hale gelmesini sağlayacaktır. En ideali saçları boya işleminden 24 saat önce yıkamaktır.
Saçlarınız yağlı veya kuru değilse, iki ila üç günde bir yıkayabilirsiniz. Ancak çok sık saç yıkarsanız, şampuanların içinde zararlı kimyasallar saçı kurutabilir. Saçı sadece suyla yıkama trendi şampuanın zararlı etkilerinden kaçınmak için ortaya çıkmıştır.
Bu bekleme süresi saçların yapısına göre değişse de saçlarınızı tekrar boyatmak için en az 4 hafta beklenmesi gerekir. Bu süre saçınızın sağlığı açısından beklemeniz gereken minimum süredir.
🌼Eğer kadın adet döneminde cinsel ilişkiye girmeyi istiyorsa, herhangi bir ağrısı ve sancısı yoksa, kendini rahat hissediyorsa cinsel ilişki olabilir. Fakat bu durumda mutlaka prezervatif kullanılmalıdır. Çünkü adet döneminde Rahim içindeki kanın dışarıya atılması için rahim ağzı açıktır.
Abdest veya gusülden önce bunların çıkarılması gerekir. Buna karşılık, vücutta tabaka oluşturmayan saç boyası, kına gibi makyaj malzemeleri abdest ve gusle mani değildir. Buna göre bayanların özel hallerinde tabaka oluşturmayan saç boyası kullanmaları gusle mani olmaz.
Dini açıdan bakıldığı zaman hayız döneminde kıl ve tüylerin alınmaması gerekmektedir. Regl dönemi bittikten sonra gusül alındıktan sonra kıl ve tüy alınması gerekmektedir. Aynı zamanda regl döneminde kıl ve tüylerin alınması, normal bir zamanda alınmasına oranla daha fazla acılı olacaktır.
Başınızın sıcaklığı ve saçınızın uzun süre nemli kalması, yastığınızın yanı sıra saç derinizde de bakteri ve mantarların çoğalmasına neden olur. Nemli saç ile uyumak, aşırı nem ile birlikte yastığın kumaşı tarafından kolayca emildiği için doğal yağları da saçınızdan uzaklaştırır.
Saç boyasından istenilen verimi elde etmek için boyanın 35-40 dakika bekletilmesi gerekir. Saçlardaki beyazlar yoğun ise bu süre bir saate yakşalabilir.
Brezilya fönü, boyalı, röfleli saçlar da dahil olmak üzere her tür saça uygulanabilmekte. Ancak fön uygulaması sonrası saçlarınızı boyatmak isterseniz, bu işlem için en az 2 hafta beklemeniz önerilmektedir. Ayrıca ilk 4 gün saçlarınızı şampuanlamamalısınız.
Beyazlaşma çok olduğunda bunu en iyi boyama kapatır. Beyaz saçlar daha zor boyanır. Çünkü saçtaki doğal renk verici pigmentler fonksiyonlarını kaybetmişlerdir. Bu durum boyamayla sonradan saça verilen yapay renk vericilerin saçta tutunmasını zorlaştırır.
Özellikle belli hastalıklar geçiren insanlarda bitkisel boyalar tercih edilmeli. 15 günden erken boyamak zararlı. Minimum 15 gün beklenmeli. Ama ayda biri tercih edelim. Daha sık boyanması bitkisel boyalarda problem olmaz ama kimyasal boyalarda saçlı deri ve saç aşırı işlem gördüğü için yıpranır.
Rengi açılmış saçlarınızda boyanın tutmamasının ilk sebebi tutmayan boyalar olabilir. Eğer kalitesinden emin olmadığınız, renk pigmentasyonu yüksek olmayan boyalar tercih ettiyseniz saçlarınızı boyadığınız zamanda boya tutmayacaktır. Saçlarınızda boyanın tutmamasının bir diğer nedeni regl döneminde olmanız olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri