Daha iyi bir kullanım için. Termosunuzu sıcak için kullanacaksanız, içeceğinizi koymadan önce sıcak su koyarak iç bölmeyi ısıtabilirsiniz Aynı şekilde soğuk kullanım için soğuk su koyarak termosun iç haznesini önceden soğutabilirsiniz.
Su ısıtıcısından ya da çeşmeden bir miktar sıcak su alıp ve termosun içini sıcak suyla doldurmaya başla. Sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı kadar bulaşık deterjanını ekle ve termosu biraz çalkala. Bulaşık deterjanı sıcak suyun içinde çözünüp dağıldıktan sonra termosu birkaç dakika dinlendir.
İlk olarak termosunuzun içine biraz bulaşık deterjanı dökün. Daha sonra bebek biberonu temizleme fırçası ile iç kısmı temizlemeye başlayın. İyice duruladıktan sonra termosunuz yeni kullanımlara hazır.
Son olarak termos bakımıyla ilgili birkaç ipucu paylaşarak bitirelim: Termoslarınızın içinde gazlı içecekler ile kuru buz, sütlü ürünler gibi koymamaya çalışın. Bu tarz ürünler termos içi basıncı artırarak kapak ve conta kısmının bozulmasına sebep olabilir.
Termosun İçini Önceden Isıtın
Yani termosunuzda hala sıcak bir içecek yer alıyor. Ancak uzun süre sıcak kalmasını istiyorsanız, önce termosun içini ısıtmanız oldukça faydalı oluyor. Eğer termosunuzun içi paslanmaz çelikse, içerisine kaynar suyu döktükten sonra en az 3 ya da 4 dakika beklemeniz gerekiyor.
İlgili 24 soru bulundu
En iyi çelik termos markalarına bakıldığında Stanley, Vaeske, Quechua ve Cooker isimleri öne çıkar. En iyi termos bardak markaları ise Starbucks, Allmug, Jumbo ve Aladdin olarak sıralanabilir.
Zaman içinde bu kısımda asitli içecekler nedeniyle bozulma meydana gelebileceğinden termos içinde asitli içeceklerin saklanması önerilmiyor. Öte yandan bu içecekler de basınç oluşturabileceğinden kapağın açılması sırasında istenmeyen kazalar yaşanabilir.
Termosun içine bunları koymayın
Stanley termosların içerisine konulmaması gereken bazı yiyecek ve içecekler vardır. Stanley termosların içerisine süt ve süt ürünlerinden oluşan gıda maddelerini koymayın. Bu ürünler çabuk bakteri üretip bozulduğu için sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir.
Cam Termos mu Çelik Termos mu? Cam termoslar genellikle daha iyi bir ısı yalıtımı sağlar ancak daha kırılgandırlar. Çelik termoslar ise daha dayanıklıdır ancak ısı yalıtım özellikleri cam termoslardan biraz daha düşük olabilir.
Termosun içine tuz koyup bekletme
İşte bu özelliğini termos kokusundan kurtulmak konusunda da kullanabilirsiniz. Yapacağınız tek şey termosun kapağını açmak, içine termosun büyüklüğüne göre değişecek şekilde yarım çay bardağı ila 1 çay bardağı arasında tuz ilave etmek, kapağını çok sıkı olmayacak şekilde kapatmak.
Örneğin standart su termosları, suyun sıcaklığı 5-9 saat arası koruyor. Hatta bazı modellerde buz takviyesi ile bu süreyi 2-3 güne uzatmak mümkün.
Dilediğiniz miktara göre suyu kaynatın. Demliğin üstüne kaynattığın su miktarına uygun düşecek ölçüde çay ekleyin. Bu miktar genellikle 150 ml için 1 yemek kaşığı (5 -6 gr) çaydır.
Bir miktar tuzu termos içerisine dökerek kapağını kapatabilir ve bir süre bekledikten sonra termos kokusunun gittiğini fark edebilirsiniz. Termos kokusunu gidermede en etkili yöntemlerden biri de sirke olacaktır. Sirkeli su ile hem termosun temizliğini yapmak hem de oluşan içinde oluşan kokuyu gidermek mümkündür.
Termosunuzu sıcak için kullanacaksanız, içeceğinizi koymadan önce sıcak su koyarak iç bölmeyi ısıtabilirsiniz Aynı şekilde soğuk kullanım için soğuk su koyarak termosun iç haznesini önceden soğutabilirsiniz.
Peki termos çamaşır suyu ile temizlenir mi? Termoslar çok sağlam ürünler olsa da temizlik aşamasında asla çamaşır suyu kullanmamalısınız. Çamaşır suyu gibi sert kimyasallar, termosunuza ciddi manada zarar verebilir. Bu da ısı kaybı, sızdırma gibi problemlerin ortaya çıkmasını sağlar.
Termosuma ne koymalıyım? Güveç veya çorba gibi biraz sos veya sıvı içeren yiyecekleri termosa koyabilirsiniz. İyi bir termos, yiyecekleri ancak içinde biraz sos veya sıvı var ise sıcak veya soğuk tutabilir.
Yeni Kahvesever. 2 senedir haftada birkaç kez düzenli şekilde sütlü kahve taşıyorum contigo termos içinde. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
Kapağını kapatıp biraz beklettikten sonra suyu boşaltın. Termos ısındıktan sonra sıcak içecek veya yiyeceğinizi ekleyin. Kapağını sıkıca kapadıktan sonra dikkatlice çantanıza yerleştirebilirsiniz. Termosunuzda örnek olarak sıcak yulaf ezmesi, sıcak çikolata, çorba, sulu yemek veya çay taşıyabilirsiniz.
1. Kaynamış su paslanmaz çelik termos şişeye konur, üzeri kapatılır ve kapatılırsa ertesi gün içilebilir çünkü musluk suyu kaynatıldıktan sonra bakteri ve mikroorganizmaların çoğu ölür ve bakteri ve mikroorganizmalar olmaz. kapalı duruma girin, böylece gece boyunca saklanabilir.
termosa zararlı. sonrasında da termosta bakteri oluşumu ve koku yapar. bu nedenle termosa süt ve sütlü içecek koymuyorum. 5.
Vakum, ısının kaçmasını ve soğuğun içeri girmesini önlemek için vardır.
Stanley markası William Stanley Jr. tarafından Amerika'da kurulmuş bir markadır. Zaman çizelgesine bakacak olursak zaman içinde pek çok farklı yerde üretim yapan marka, şimdilerde Seattle, WA merkezli Pacific Market International tarafından satın alındı ve üretim tesislerini Çin'e taşıdı.
Kamp yapınca, doğa yürüyüşünde ya da piknikte sürekli kullandığımız termosların ortalama ömürleri beş yıl olmaktadır. Ancak kaliteli termosların kullanımına bağlı olarak bu ömrü uzatmak elbetteki mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri