Ters yüz öğrenme (TYÖ), kısaca grup öğrenmesinden ziyade bireysel öğrenmeyi merkeze alan bir pedagojik yaklaşım olarak tanımlanabilir. Ters yüz öğrenme, öğretmenin hazırladığı videolarla sunularak, öğretmen-öğrenci arasında yüz yüze geçirilecek zamanın daha anlamlı ve zengin öğrenme ortamı oluşturmasını sağlamaktadır.
Ters yüz sınıf en temel haliyle tanımlanırsa derste yapılan ders etkinliklerinin internet üzerinden yapılma- sı, evde yapılan ev ödevi uygulamalarının ise sınıfta yapılmasıdır. Çıkış noktası ise dersi dinlemek pasif bir işlem olup, öğrenci ders videoları ile kendi kendine dersi izleyip öğrenebileceği fikridir.
Ters-Yüz sınıf sistemi, günümüzde yaygın olarak kullanılan öğrenim-öğretimden farklı olarak öğrenciye teorik bilgiyi evde asenkron ders ya da önceden verilen hazırlık çalışması ile öğrenip, öğrendiklerini okulda uygulama fırsatı sunan bir metot olarak tanımlanmaktadır.
Ters yüz edilmiş öğrenme (flipped learning veya inverted learning), son birkaç yılın yükselişteki eğitim modelidir ve bugüne kadar daha çok ilk ve ortaöğretim basamaklarında uygulanmaktadır. Ters yüz edilmiş öğrenmenin amacı, ders konularının önceden kaydedilerek öğrencilere dijital ortamda sunulmasıdır.
Yapılandırmacı kurama göre eğitmen sahnedeki her şeyi bilen bilge olmayıp, öğrenme sürecinde öğrenci ile işbirliği içinde, öğrencinin yanında yer alan kişidir. Ters yüz sınıfta da eğitmen ders anlatmayıp, sınıf içinde aktif öğrenme sürecinde kolaylaştırıcı rolü oynar.
İlgili 18 soru bulundu
Ters yüz öğrenme (TYÖ), kısaca grup öğrenmesinden ziyade bireysel öğrenmeyi merkeze alan bir pedagojik yaklaşım olarak tanımlanabilir. Ters yüz öğrenme, öğretmenin hazırladığı videolarla sunularak, öğretmen- öğrenci arasında yüz yüze geçirilecek zamanın daha anlamlı ve zengin öğrenme oluşturmasını sağlamaktadır.
Ters yüz sınıf modeli öğretmenler için faydalı olabilir çünkü öğrencilere temel bilgileri vermek yerine, kolaylaştırıcı olarak hareket ederek, daha fazla zaman harcamalarına olanak tanır. Bu ekstra zamanla öğretmenler, daha özel, uygulamalı ve derinlemesine derslerde öğrencilerle konuları daha fazla araştırabilir.
Ters yüz öğrenme modelinin avantajları
Ters yüz öğrenme modelinde öğrenciler kendi öğrenme hızlarında ve tarzlarında konuları öğrenebiliyor. Böylelikle önemli konuları anlamadan atlama olasılıkları da düşer. Araştırmalara göre ters yüz öğrenmenin klasik öğrenme metoduna göre başarıyı daha fazla artırdığı görülmüş.
Her çocuğun gelişimi değişiklik göstermekle birlikte 6 yaş ve üzeri çocuklar için, izlemesi eğlenceli ve çok öğretici bir filmdir.
Ters yüz sınıf yaklaşımıyla, öğrenciler ilk bilgileri evde, genellikle video içeriği aracılığıyla bağımsız olarak elde ederler. Bu onların kendi kendine çalışma sürecine alışmalarını ve kendi hızlarında öğrenmelerini sağlar.
Flipped Learning, doğrudan öğretimin grup öğrenme ortamından bireysel öğrenme alanına taşındığı ve eğitimcinin öğrencilere rehberlik ettiği dinamik, etkileşimli bir öğrenme ortamına dönüştürüldüğü pedagojik bir yaklaşımdır. Bu teknikte geleneksel öğrenme yöntemi tersine çevrilir.
Harmanlanmış öğrenme kısaca öğrenme sonuçlarını ve paylaşılan (delivery) program olarak öğrenme sonunda üst amaçları gerçekleştirmek amacıyla birden fazla paylaşım yolu kullanan bir öğretim programı olarak tanımlanabilir.
Harmanlanmış öğrenme, çevrimiçi eğitim materyallerini ve çevrimiçi etkileşim fırsatlarını geleneksel yer tabanlı sınıf yöntemleriyle birleştiren bir eğitim yaklaşımıdır. Her zaman, her yerde öğrenmeyi destekleyerek katılımcı deneyimini genişletir ve eğitmenin rolünü yeniden şekillendirir.
Dönüştürülmüş sınıf ya da ters yüz sınıf, sınıf içi ve sınıf dışı etkinliklerin yerini değiştiren, özellikle 2000'li yıllarda adından söz ettiren bir öğrenme yaklaşımıdır. Bu yaklaşımda, öğrenenler ders içeriğini sınıf dışında öğrenmeye, sınıf içinde ise daha fazla uygulama yapmaya yönlendirilmektedir.
SINIF YÖNETİMİ MODELLERİ
Dersin amaçlarının öğrenciye kazandırılması için, ders ve derslikle ilgili düzenlemelerin gerçekleştirilmesi, dersin amaçları doğrultusunda iletişim kurularak, öğrenci davranışlarının denetimi ve yönlendirilmesidir.
Ana Tema. Filmde de aslında anlatılmak istenen mesaj bana göre şu: Olumlu duygular kadar olumsuz duyguların varlığını da kabul etmeliyiz. Olumsuz duygulardan kaçmaya çalışarak bir yere varamayız veya daha iyi hissedemeyiz. Hayatta her zaman güzel şeyler olmuyor.
7 yaşından büyük çocuklar için uygun bir animasyon.
Kuantum öğrenme modeli, farklı yaş grubundaki bireyler için etkililiği kanıtlanmış öğretim yöntem ve tekniklerini bir araya getirerek onlara hızlı bir şekilde ve zevkle akademik ve yaşam boyu öğrenme becerileri kazandırdığı iddia edilen bir modeldir.
Basamaklı öğretim programı; öğrencilerin bilgiyi edinme, edinilen bilgileri problemlerin çözümünde kullanma ve veriler ışığında olayları analiz etme, eleştirel düşünme, yeni düşünceler ortaya koyma anlayışıyla öğretimi düzenleme yoludur (Başbay, 2005a, s.239).
5E Öğrenme Modelinde öğrencinin öğrenme sürecinin merkezinde yer aldığı 5 aşama mevcuttur. Bu aşamalar; Dikkat Çekme, Keşfetme, Açıklama, Derinleştirme ve Değerlendirmedir(Özbek, 2012). Bu aşamalar sırayla uygulandığı takdirde öğrenme üzerinde büyük etkisi olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır.
Kısacası ters yüz öğrenme modeli; yeni bir öğrenme modelinden öte kalıpları değiştirme sanatı olarak nitelendirilebilir. Geleneksel öğretim yönteminde öğrenciler konuyu okulda öğrendikten sonra genellikle ev ödevleri ile konuları pekiştirmektedir.
Harmanlanmış öğrenme yaklaşımı; yüz yüze öğretim ile teknoloji aracılığı ile verilen öğretimin birlikte yürütüldüğü öğrenme yaklaşımıdır. Bu öğrenme yaklaşımında geleneksel sınıf ortamı ile dijital öğrenme ortamlarının harmanlanması sonucu, her iki ortamın güçlü yanlarından yararlanılması hedeflenmektedir.
Yüz yüze eğitim ile uzaktan eğitimin bir araya gelmesiyle oluşturulan hibrit eğitim, derslerin 'yüz yüze' ve 'online' karma şeklinde yapılması olarak biliniyor. Harmanlanmış öğrenme olarak da bilinen bu eğitim modelinde, teknolojik materyaller kullanılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri