Ruhsat belgesi seri numarası da kasko ve sigorta şirketleri ile araç muayenelerinde yetkili tek kurum olan TÜVTÜRK'ün bu verilere erişmesini sağlayan bir numaradır. Her aracın kendisine ait bir seri numarası vardır ve bu seri numaraları sayesinde araç hakkında ihtiyaç duyulan tüm bilgilere erişilebilir.
Trafik tescil belgesi seri numarası, aracınıza ait ruhsatta kayıtlı bulunan bilgilere Emniyet Genel Müdürlüğü yani EGM aracılığı ile erişilebilmesini sağlamaktadır. Numara ruhsatın kime ait olduğunu gösteren sayfada yani ruhsat sahibinin isim soy isim bilgilerinin bulunduğu sayfanın en sağ alt kısmında yer almaktadır.
Ruhsat belge seri numarası, aracınıza ait ruhsatta kayıtlı bulunan bilgilere EGM aracılığıyla erişilebilmesini sağlar. Numara, ruhsatın kime ait olduğunu gösteren sayfanın en altında yer alır ve 2 harf, 6 rakamdan oluşur.
Ruhsat tescil seri no, trafik işlemlerinin birçoğunda gerekli olduğu için araç sahiplerinin en çok merak ettikleri konulardan biri, “Ruhsat seri no nerede yazar?” sorusunun cevabıdır. Yukarıdaki görselde de göründüğü üzere araç ruhsatının sağ alt köşesinde “Belge Seri No” isimli bir dizi yer alıyor.
Tescil belge kodu ya da ruhsat belge numarası, araç ruhsatında bulunan bilgilerdir. Bu bilgiler EGM veri tabanında kayıtlıdır. EGM yardımı ile tescil belge kodu girerek bilgilere ulaşırsınız. Tescil belge numarası ise ruhsatın kime ait olduğunu gösteren sayfada en altta yer alır.
İlgili 15 soru bulundu
Araç tescil belgesi, aracın resmi anlamda geçerli olup olmadığını bildiren belgedir. Bu belgeye sahip olan araçlar resmiyete göre trafiğe çıkabilirken, araç tescil belgesi olmayan araçların trafiğe çıkması mümkün değildir. Araç Tescil Belgesi Nedir? Araç tescil belgesi, aracın ve sürücünün bilgilerini içeren belgedir.
Herhangi bir şeyi resmi olarak kaydetme ve kütüğe geçirme işlemine tescil denir. Tescil kavramı birçok farklı alanda kullanılır olsa da bu kavram en çok marka tescili, gayrimenkul tapu tescili ve trafik tescili olarak karşımıza çıkar.
Ruhsat belge seri numarası, aracınıza ait ruhsatta kayıtlı bulunan bilgilere EGM aracılığıyla erişilebilmesini sağlar. Numara, ruhsatın kime ait olduğunu gösteren sayfanın en altında yer alır ve 2 harf, 6 rakamdan oluşur.
Araç ruhsat seri no öğrenme, araç ruhsatında yer alan belge seri ve no kısmından veya e-Devlet araçlarım sayfasından “tescil belgesi seri numarası” adıyla yer alan kısımdan yapılır. İlk iki harfi ruhsat seri, kalan rakamalar ise ruhsat numarasını ifade eder.
SN veya seri numarası, ürünün üretim tarihi ve garanti durumu gibi bilgilerini kaydeden benzersiz bir numaradır. Her ürün yalnızca bir seri numarasına sahiptir.
Bir laptop modeline sahipseniz dizüstü bilgisayarın alt tarafında yer alan üretici etiketini inceleyin. Etiketin üzerinde seri numarası dahil çeşitli bilgiler yer alır. Masaüstü bilgisayarınız varsa kasanın üzerinde etiket olup olmadığına bakabilirsiniz.
Yeni kimlik kartınızın ön yüzünde bulunan seri numarasıdır.
Yeni Kimlikte Seri No Kaç Hane
Nüfus cüzdanlarında hemen resmin altında bulunan Seri ve No şeklinde ayrı ayrı yazan iki ayrı kısım yeni kimliklerde "Seri No" olarak tek başına karşımıza çıkar. Yeni kimlerimizde "SERİ NO" 9 hanelidir. Bunun 2 tanesi harf geri kalanı ise rakamlardan oluşur.
Bu belge, hukuki olarak markanın korunmasını sağlar. Marka tescil başvurusu sonrası tescile ait sınıflar içinde markanın hukuki hakları korunuyor olur. Marka ile ilgili isim, simge, amblem gibi emtialarının başkaları tarafından kullanılması engellenir.
Cihazınızın arkasına bakın. 2. IMEI, Seri numarası ve Model numarası cihazın arkasına basılmıştır.
Genel olarak araçların ruhsatları içerisinde aracın tescil tarihi yazmaktadır. Daha doğrusu aracın çıkış tarihi bulunur ve bu da paralel olarak tescil tarihi olarak ifade edilir. Ancak yeni araçlarda ise aracın trafiği çıktığı tarih daha çok tescil tarihi olarak öne çıkar.
İki harf ve altı rakamdan oluşan ruhsat seri numarası ise ruhsatın sağ alt köşesinde bulunmaktadır.
Araç ruhsatı, bir araçta bulunması gereken en önemli belge olarak bilinir. Ruhsat, bir diğer adıyla araç tescil belgesi, aracın kimliğidir. Araç çevirmelerinde klasik olarak sorulan “ehliyet ve ruhsat” sözündeki ruhsat, araç tescil belgesi olarak da adlandırılıyor.
Ticari plakalı taşıtların seri plakaya aktarılması (diğer bir deyişle; ticari plakanın boşa çıkarılması) tescil işlemleri de, araç sahiplerinin herhangi bir noterliğe başvurusu üzerine yapılarak, araç sahiplerine işlem sonuç belgesi verilmektedir.
MADDE 12 – (1) Araç tescil belgesi, araca ve araç sahibine ilişkin bilgileri içeren ve tescile yetkili olanlar tarafından düzenlenen belgedir.
Araç Tescil Belgesi nedir? Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından aracının trafiğe çıkıp çıkmayacağını belirleyen belgedir. Burs veren kurumlar öğrencinin kendi üzerine veya ailesinin üzerine kayıtlı araç olup olmadığını anlamak için bu belgeyi talep ederler.
Araç ruhsat bilgileri ruhsat üzerinden kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Ruhsat seri no öğrenmek için araç sahipleri, araç ruhsatlarının sağ alt köşesinde yer alan “Belge Seri No” isimli diziye bakmaları gerekmektedir. Ruhsat seri no bu kısımda yazılı olan 2 harf ve 6 rakamdan meydana gelen numaradır.
Tescil tarihi bir aracın trafiğe çıktığı tarih olarak bilinmektedir. Aracın üretildikten sonra tüm işlemlerinin tamamlanması ve ardından trafiğe çıktığı tarihi tescil tarihi olarak ifade etmek mümkündür. Aracın trafiğe çıkış tarihi, tescil tarihi olarak ifade edilebilir.
Dolayısıyla tescil işlemi, markaların başkaları tarafından izinsiz kullanımlarını engelleyen yasal bir işlemdir. Bir markanın yükselmesindeki en önemli faktörlerden biridir; yasal açıdan en önemli unsurdur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri