TİG Veri Programının Hastanelerde Kurulumu Veri girişi ekranından BbaG sayfasına geçiş yapılabilir. BbaG sayfasına klinik kodlamacı kullanıcı adı ve şifresiyle girilir. Açılan sayfada haftalık ayaktan hasta sayıları (bölümüne göre) girilir ve en son toplam değer verilir ve “KAYDET” butonuna basılarak işlem tamamlanır.
TİG Birimimiz;
Hastanemizin klinik süreçlerine ilişkin verilerinin, TİG sistemine uygun olarak hazırlanması, doğru ve tutarlı kodlanması ve sisteme gönderilmesi görevlerinin hastane bünyesinde gerçekleştirildiği teknik birimdir.
TEŞHİS İLİŞKİLİ GRUPLAR (TİG) NEDİR ? Hastaların klinik ve maliyet verilerinin kullanılarak gruplandırılmasını ve benzer hastalıkların benzer gruplara atanmasını içeren yatan hasta sınıflandırma sistemidir. -Hastaları, benzer şartları oluşturan gruplara ayıran ve başlangıç noktası hastalıklar olan bir sistemdir.
► 1.Teşhis İlişikli Gruplar (TİG) Klinik Kodlayıcı Sertifikalı Eğitimine klinik kodlayıcı ihtiyacı bulunan kamu, üniversite ve özel hastanelerden daha önce klinik kodlama temel eğitimine katılmamış kişiler alınacaktır.
İlgili 31 soru bulundu
Her meslekte ve her alanda sertifika almak mümkündür. Sertifika almak için eğitim veren kurslara ya da kurumlara kayıt olmak ve o eğitimleri başarı ile tamamlamak gerekir. Başarı ile tamamlanan her eğitimden sonra kurum tarafından öğrencilere imzalı bir sertifika belgesi verilir.
Sertifikalar, sahip olduğunuzu söylediğiniz becerilere sahip olduğunuzu potansiyel işverenlere veya mevcut işvereninize kanıtlamanız için bir yol sunar. Sadece bildiklerinizi test etmezler, aynı zamanda görevlerin nasıl gerçekleştirileceğini ve problem çözmeye nasıl yaklaşılacağını da test ederler.
Bir thoriated tungsten elektrot yaygın olarak kullanılan, birlikte bir saf argon koruyucu gaz.
TIG ( Tungsten Inert Gas ) Kaynağı
Tungsten elektrodun ergime derecesi 3379 0C'dir. Tungsten elektrod bir asal gazla çevrilerek (argon,helyum gibi) havadaki oksijenle teması önlenir.Aksi halde tungsten de ark ile eriyip biter.
Kodlanmayan İşlemler
TİG veri girişinde bazı işlemler ise; • Tanı gereği rutin yapılması gereken işlemler, • Birçok hastaya yapılan işlemler, • Bir yatışta birden fazla yapılan işlemler olması sebebiyle sistemde kodlanmazlar[2,3].
Giriş: 2005 yılından itibaren ülkemizde pilot uygulamalarla başlayıp 2011 yılından bu yana ise Sağlık Bakanlığı hastanelerinde uygulanan Teşhisle İlişkili Gruplar (TİG) önemli bir veri havuzunun oluşmasını sağlayacaktır.
Teşhis İlişkili Gruplar (TİG) faaliyetleri, tüm ülke çapında sayıları 900'ü aşan miktarda Sağlık Bakanlığı hastanesinin klinik verilerinin toplanıp incelenmesi, uygun gruplara atanması ve bu temellerde yatan hastalara yönelik geri ödeme oranlarının belirlenmesi çalışmalarının yapılmasını içermektedir.
Yapılacak ödemelerde yatan hastalar için TİG sistemi, ayaktan hastalar için BBaG (Branş Bazlı Ayaktan Gruplama) ve ayaktan gelip günübirlik işlem alan hastalar için ise İBaG (İşlem Bazlı Ayaktan Gruplar) sistemi temelinde ödemeler yapılandırılmış ve gerçekleştirilmiştir.
Başlangıçta değişik amaçlarla planlanan hasta sınıflandırmaları zamanla, ödeme sistemlerinin temelini oluşturmaya başlamıştır. İlk önemli sınıflandırma Teşhis İlişkili Gruplar (TİG)-Diagnosis Related Groups (DRG) şeklinde ortaya çıkmıştır.
Ek tanı ana tanı ile birlikte seyreden, hastanın hastanede bulunduğu sırada ortaya çıkan veya hastaneye başvurusuna sebep olan bir durum veya şikâyet olarak tanımlanır. Ek tanılar, ana tanının nedenini belirtmek, klinik durumu daha iyi ifade etmek için kullanılır.
Klinik kodlayıcı; sağlık alanında eğitim almış, tıbbi terminolojiye yatkınlığı olan hastanede bünyesinde çalışan personellerdir.
Bu elektrot, kaynak işleminde otomatik olarak beslenir ve kaynakçı, kaynak havuzunu kontrol etmek için torcu yönlendirir. TIG kaynak torcu ise, tungsten elektrot kullanarak eriyen doldurma metalin işleme parçasına aktarıldığı bir kaynak yöntemidir.
Gaz Tungsten Ark Kaynağı (GTAW) olarak da bilinen Tungsten İnert Gaz (TIG) kaynağı, sarf malzemesi olmayan bir tungsten elektrotu ile kaynak üreten bir ark kaynağı işlemidir.
TIG kaynağında en sık kullanılan koruyucu gaz argondur (l1). Saflık oranının en az %99,95 olması gerekir. Ancak alüminyum veya bakır gibi çok iyi ısı iletkenliğine sahip metallerde helyum (l2) kullanılır. Koruyucu gaz olarak helyum kullanıldığında ark daha sıcak olur.
HF (yüksek frekanslı ateşleme), operatörün tungsten elektrodu işin yakınına yerleştirmesine ve arkı başlatmak için torç tetiğine basmasına olanak tanır.
Ancak MIG ve TIG kaynağı arasındaki temel fark, tüketilemeyen bir tungsten elektrot ve ayrı bir sarf malzemesi dolgu malzemesi kullanmasıdır. Sarf malzemesi olmayan tungsten elektrot bir ark üretirken, ikinci elinizle kaynak birikintisine bir dolgu malzemesi "çubuğunu" elle beslemeniz gerekir.
MIG kaynağı; sürekli bir katı tel elektrot ve koruyucu gazın, bir kaynak tabancası içerisinden kaynak bölgesini besleyerek iki bağımsız malzemeyi birleştiren bir ark kaynağı işlemidir.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Sertifier Nedir? Sertifier, kullanıcıların dijital ve doğrulanabilir rozetler ve sertifkalar oluşturmasına ve tasarlamasına izin vererek geleneksel rozet ve sertifika doğrulama sürecinde devrim yaratan bir web uygulaması ve entegre edilebilir bir yazılımdır.
Öncelikle sertifika verdiğini iddia eden kurumlardan aldığınız belgenin resmi geçerliliği olması gerekmektedir. Bu da belgenin sertifika statüsünde düzenlenmesini gerektirir. MEB onaylı olmayan belgeler sertifika değeri taşımamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri