Hint Mutfağı'nın en bilinen klasiklerinden Tikka Masala yemeği bol sosu ve yoğun baharratı ile oldukça doyurucu bir Kuzey Hindistan yemeğidir. Tikka Masala'nın en önemli özelliklerinden biri garam masala adı verilen hint baharratlarından oluşan karışımdır. Garam masala sıcak baharrat karışımı olarak da adlandırılır.
İçindekiler. Şeker, iyotlu tuz, mısır nişastası, zerdeçal, kurutulmuş öğütülmüş zencefil, köri, kimyon, acı kırmızı biber, aroma vericiler (süt ürünü), kişniş, domates tozu, karabiber, bitkisel hurma yağı, kurutulmuş öğütülmüş tarçın, limon suyu tozu, kekik, yenibahar, maydanoz.
sos için büyük bir tavaya tereyağını (yanmasın diye az miktarda sıvı yağ ekleyerek) koyun ve baharatlarla birlikte soğan, sarmasak, zencefil ve biberi kavurun. üzerine domates püresi, salçası ile küp doğranmış taze domatesi ekleyin. 1 bardak su ekleyin, kısık ateşte pişmeye bırakın.
Hint mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan tikka masala soslu tavuk, oldukça kolay bir şekilde hazırlanır. İsmini garam masala baharatından alan bu yemek, kalabalık sofraların vazgeçilmezidir.
Hafif acılı tadı ve baharatlarıyla Hint mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan tavuk tikka, iri parçalı tavuklarla hazırlanır. Go Meso'da tandoori olarak bilinen bu yemek, tavuk tikka ismiyle de bilinir.
İlgili 17 soru bulundu
Hafif tatlı-ekşi, hafif acı (ben acıyı biraz daha fazla kullanırım her zaman) teriyaki sos, her türlü tavuk yemeğine ve marinesine çok yakışır. İsterseniz mangalda ya da fırında yaptığınız tavuk etlerinin yanında sos olarak kullanın, ister pişirmeden önce lezzet katmak için marine ederken.
Garam masala, genellikle kişniş tohumu, kimyon, tane karabiber, kakule, kişniş, karanfil, tarçın gibi baharat tohumlarından oluşan bir karışım.
Garam masala, Hint mutfağında özellikle et yemeklerinde kullanılan bir çeşit baharat karışımı. Bu baharat karışımı sadece et yemeklerinde değil, çorbalarda, hamur işlerinde, fırında pişirmek istediğiniz sebzelerde ya da tencerede pişen sebze yemeklerinize çeşni niyetine ilave edebilirsiniz.
Bir tencereye tereyağını koyup kızdırın. Unu tereyağı ile kokusu çıkıp, renk değiştirinceye kadar kavurun. Ardından köriyi de ekleyip biraz daha kavurun. Süt, karabiber ve tuzunu da ekledikten sonra kısık ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.
içilemeyecek kadar garip olan marsala şarabının yemeklerde değerlendirilmesidir. et veya tavuk az miktarda pişirildikten sonra üstüne bu şarap, mantar vs konur kaynatılarak koyulaştırılır.
Lezzetli ve acı bir sos. Kimyon aroması baskın.
Hollandez Sos Nedir? Hollandez sos, orijinal adıyla Hollandaise sauce, Avrupa mutfağı genelinde yaygın olarak kullanılıyor. Ancak özellikle Fransız mutfağının baş tacı olarak kabul ediliyor. Karakteristik rengi nedeniyle sarı sos olarak da anılan Hollandez sosu mayoneze benzetebiliriz şefim.
Oldukça kolay malzemelerle, şipşak hazırlanan chimichurri sos, Arjantin'de kırmızı ete özel olarak yapılsa da aslında her türlü yemekle birlikte servis edilebilecek bir sos. İçindeki taze otların sirkeyle bir araya gelerek capcanlı rengini ve keskin tadını ortaya çıkarmasına şahit olacaksınız.
Tukaş Paprika Acı Biber Sosu, özenle seçilmiş malzemelerden üretilmiştir, güvenle ve afiyetle yiyebilirsiniz. Direkt olarak ekmeğe sürerek yiyebileceğiniz gibi farklı malzemelerle birleştirerek lezzetli soslar da elde edebilirsiniz. Tukaş Paprika Acı Sos, acı severler için idealdir.
Limon suyunu, zeytinyağını, taze yeşillikleri, arpacık soğanını, sarımsağı, tuzu ve karabiberi blenderin haznesine koyun. Hız 6 ayarında 30 saniye (veya istediğiniz kıvama gelene kadar) çalıştırın. Kırmızı pul biberle süsleyin.
Biberler yumuşayınca salça, tuz ve karabiberini ilave ederek biraz daha kavuralım. El blendırıyla veya rondoyla sos kıvamına gelinceye kadar çekelim, kavanoza dökelim. İstediğiniz zaman açıp yenebilir. Afiyetler olsun.
Kabuğunu soyduğunuz taze zencefili ve sarımsakları rendeleyin. Chili biberi, küçük parçalar halinde doğrayın. Kaynamakta olan pirinç sirkesine toz şeker, rendelediğiniz zencefil ve sarımsak, doğranmış chili biberi, ketçap ve taze çekilmiş tane karabiberi katın. 5 dakika da kısık ateşte pişirin.
1 su bardağı kaynar su ilave edilip kaynatılır. Biberler yumuşayınca fazlalık suyu süzülür. tekrar ocağa alınır blenderdan geçirilip kekik, nane, kimyon ve tuz eklenip, orta ateşte yarım saat daha kaynatılır. Kaynayan sos kavanozlara alınıp, kapağı kapatılarak ters çevrilerek 1 gece bekletilir.
Köri, "sos" anlamına gelir ve Doğu Hint mutfağında bolca kullanılan, son zamanlarda Türk mutfağında da kullanımı artan birçok baharattan oluşan bir karışımdır. İçinde zerdeçal, kimyon, zencefil, acı kırmızıbiber, demirhindi, kişniş, karanfil, kakule ve sumak gibi baharatlar bulunmaktadır.
6 Yemek kaşığı acılı ketçapı kapaklı bir cam kaseye koyalım ve limon suyu ekleyelim. Ardından acı sosu da katıp bir güzel karıştıralım ve sosumuz hazır. Kapağını kapatarak buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.
Taze Şili biberiyle hazırlanan sos; hafif tarçınlı ve bol acılı. Hem et hem sebze yemeklerine çok yakışacak sosu, süzme yoğurt ya da labne ile karıştırıp nefis bir dip sos hazırlayabilir ve acısını hafifletebilirsiniz.
Orijinalinde jalapeno tozu kullanılan chipotle sos, Meksika mutfağının geleneksel aromalarından biridir. Sirke, ketçap ve mayonez ile hazırlanan bu sos, hazır paketler halinde de sarılır.
Kikkoman doğal fermente soya sosları, ya tuz yerine kullanmak için ya da yemeklere harika dolgun bir tat vermek için her zaman doğru baharat soslarıdır. Doğal fermente soya sosumuz çok yönlü orijinal sosumuzdur.
Hoisin sosu (Çince: 海鮮醬; pinyin: hǎixiānjiàng), Çin mutfağında yaygın olarak kullanılan, et ve patates kızartmasına ilave olarak veya dip sosu olarak kullanılan kalın, kokulu bir sostur. Koyu renkli olup tadı tatlı ve tuzludur.
Et ve tavuk yemeklerine çok yakışan Worcestershire sosu, hem marinelerde hem de yemek soslarında kullanılabilir. Özellikle ağır ağır pişen et yemeklerinde Worcestershire sosu muhteşem bir fark yaratabilir. Ayrıca salata ve sandviç soslarınızda da Worcestershire sosu kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri