Seçenekler: 500 gr135,00 TL/kg. 1 kg76,46 TL/kg.
Çaykur Çay Tirebolu 42 No'lu 500 G - A101.
İsmini Çaykur'un 1959'da Giresun Tirebolu'da kurduğu 42. çay fabrikasından alan Çaykur 42 No'lu Tirebolu Çayı, özel kokusu, rengi ve aroması ile dikkat çeker. Çayseverler tarafından aranan çaylarından biridir.
Doğu Karadeniz Bölgesi' nin batısında farklı iklim özelliğine sahip, yüksek kesimlerdeki kaliteli çay yapraklarından özenle üretilmiş, adını yöreden alan, nefis demi ve aroması ile farklı bir tiryaki kitlesi yaratan bu özel çay 500gr' lık karton kutularda satışa sunulmaktadır.
İlgili 22 soru bulundu
Türkiye'nin en büyük çay markası olan Çaykur, Altınbaş, Tiryaki ve Turist çaylarıyla biliniyor. Altınbaş çayını bitkinin en kaliteli yapraklarından üreten marka Tiryaki çayında ise yüksek dem oranı sunuyor. Turist çayında ise mükemmel bir içim ve oldukça lezzetli bir damak tadı sağlıyor.
Fabrika yetkilileri 1920'de Pontus çetelerine karşı gönüllülerden oluşan Nizamiye Alayı'nı kuran Tirebolu doğumlu Hüseyin Avni Bey komutasındaki 42. Alay'ın hatırasını yaşatmak için '42'nin marka olarak kullanıldığını belirtiyor.
Adını Tirebolu ilçesinde dünyaya gelen Hüseyin Avni Bey'in kurduğu 42. Alay'dan alan Tirebolu 42 Çay, 1992 yılında eşsiz doğal güzelliklere sahip Giresun'un Tirebolu ilçesinde kuruldu.
Seçenekler: 100 gr205,40 TL/kg. 200 gr89,50 TL/kg.
Kilogram başına 1,2 milyon dolara satılmasıyla Da-Hong Pao Çayı dünyanın en pahalı çayıdır.
Tirebolu Çay | Karadenizin En İyisi.
Giresun'a bağlı Tirebolu'da özel olarak üretilen Tirebolu çayı, hoş kokusu ve yumuşak tadı ile tanınır. Hindistan kökenli Seylan çayına benzer bir tada sahip olan çay, çay üretilen diğer bölgelere oranla daha fazla güneş olan yerlerden toplanır. Özel olarak üretilen bu çayın asıl adı “42 Numara Tirebolu Çayı”dır.
Çay yapraklarının şeklinin düz değil bükük, kıvrımlı ve parlak olması gerekiyor. En kaliteli çay yaprakları kıvrımlı olanlardır. Bir peçetenin üzerine çayı döktüğünüz zaman yaprakların rengi koyu boyutları aynı ve kıvrımlı aynı zamanda da renklerinin koyu olması çok önemlidir.
Porselen demliğin içerisine her çay bardağı için iki çay kaşığı kuru çay konur. Diğer bir demlikte kaynattığınız kireçsiz su içerisinde çay bulunan demliğe dökülür ve yaklaşık 10 dakika demlenmesi için bekletilir. Demlenen çay tazeliği bozulmadan ilk otuz dakika içerisinde tüketilmesi tavsiye edilir.
Çayınızı demlemek için kireçsiz su kullanınız. Her bardak için bir çay kaşığı Tirebolu 42 çayı koyunuz. Kaynamış suyu çayın üzerine ekleyip çayın 8-10 dakika demlenmesini bekleyiniz. Lezzetli bir çay için porselen demlik tercih ediniz.
İşte çay dediğimiz şey bu bitkinin yılda üç kere verdiği sürgünlerinden yapılıyor. Sürgünün tümü de değil toplanan. Ucundaki iki buçuk yaprak. İkisi normal birisi küçük olduğu için iki buçuk yaprak deniliyor.
Gerçek çaylar arasında en yüksek antioksidan konsantrasyonu beyaz çayda vardır. Çünkü en az işlenmiş çaydır. Bu standarda göre, hepsinin "en sağlıklı" olduğu düşünülebilir. Antioksidanlar söz konusu olduğunda, beyaz çayın ardından yeşil çay, ardından siyah çay gelir.
Çaykur kalitesi gereği sadece birinci ve ikinci sınıf çaylar üretmektedir. Birinci sınıf çay, hasat zamanı ilk alınan yapraklardan oluşur. İkinci sınıf çay, ilk hasattan sonra kalan yapraklardan elde edilir. Üçüncü sınıf çay ise sona kalan yapraklardan ve çer çöpten elde edilir.
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü veya kısa adıyla Çaykur, Türkiye Cumhuriyeti devletine ait, çay üreten bir Türk firması. Ayrıca Çaykur Rizespor'un forma ve isim sponsorudur. Ayrıca soğuk çay, yeşil çay, beyaz çay,organik çay ve siyah çay üretimi yapılmaktadır. 1983 yılında bir kamu iktisadi kuruluşu olarak kurulmuştur.
Ek Bilgi: Darjeeling çayı, Hindistan'ın Darjeeling bölgesinde yetişmekte olup ismini de buradan almaktadır. Dünyadaki en iyi ve en pahalı çaylar kategorisinde yer alan Darjeeling çayı berrak demi ve açık renginden dolayı çayların şampanyası olarak da adlandırılmaktadır.
Ama iyi çayın asıl vatanı Hindistan ve Çin'dir. Hindistan'ın en önemli çay üretim merkezi Darjeeling'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri