Bizim basmış olduğumuz ürünlerin yıkanınca çıkma gibi bir olasılığı yoktur! Önerdiğimiz yıkama sıcaklığı 30 derecedir çünkü 60 derecenin üzerinde yıkanan ürünlerde kumaş deformasyonları dahi oluşabilir ve bu da baskıya etki eder.
30 derecede yıkanan tişörtlerin baskıları kolayca çıkmaz ve baskı kalitesi bozulmaz. Ancak oldukça hassas bir baskıya sahip tişörtleri elde yıkamak tavsiye edilir.
Tişörtleri boyun kısmından asmak, tişörtünüzü esnetebilir. Askıya asarak kurutmayı tercih edecekseniz, kenarlarından kancalı askılar doğru bir seçim olarak tişörtünüzün esnemesine ve baskının zarar görmesine engel olacaktır.
Önce transferi bir bıçakla kazıyarak ya da saç kurutucuyla ısı uygulayarak dökülmeye teşvik etmen lazım. Yapıştırıcı kalıntısını çıkar. Transfer baskı çıktıktan sonra geriye biraz yapıştırıcı kaldığını fark edebilirsin. Bunu ispirtoyla ya da Akfix gibi bir etiket sökücüyle çıkarmayı deneyebilirsin.
Baskılı tişörtleri yıkanmadan önce etikette bulunan yıkama talimatlarında verilen ısıya göre yıkanmalıdır. Bakım etiketinde kumaşı için en uygun olan sıcaklık yazmaktadır. Bunun dışında pamuklu bir tişörte sahipseniz 40 derecede İpek ve narin tişörte sahipseniz 30 derecede veya soğuk suda yıkamanız önerilir.
İlgili 31 soru bulundu
Sıcak ütüyü, çıkarmak istediğin baskının ilk kısmının üstündeki ıslak beze bastır. Isının baskıya ulaşmasını sağlamak için elinle hafifçe bastır. Eğer ütü eski moda ağır ütülerdense sadece baskının üstüne koyman yeterli olur çünkü ütünün ağırlığı kendi başına yetecektir.
Baskılı Tişört Kaç Derecede Yıkanır? Baskılı tişörtler genellikle 30 dereceye kadar yıkanabilirler. Bu sıcaklık, baskının kalitesini korurken kumaşın renginin solmasını ve deformasyonunu önlemek için uygun bir sıcaklıktır.
Plastisol gibi solvent bazlı boyalar kumaşı değil, kumaşın üzerinde ek bir tabaka olarak desen oluştururken, su bazlı boyalar direkt kumaşı boyadığı için çatlama veya sökülmeler yaşanmaz, yıkama sonucu sadece kumaşınızın pamuklanması oranında rengi açılır.
Bizim basmış olduğumuz ürünlerin yıkanınca çıkma gibi bir olasılığı yoktur! Önerdiğimiz yıkama sıcaklığı 30 derecedir çünkü 60 derecenin üzerinde yıkanan ürünlerde kumaş deformasyonları dahi oluşabilir ve bu da baskıya etki eder.
Serigrafi baskı: Dayanıklılığı çok yüksek, her türlü kumaşa uygulanabilen bir baskı çeşididir. En çok tercih edilen ve müşteri memnuniyeti çok yüksek olan bir baskı tekniğidir.
İlk yıkamadan sonra en iyi yıkama devrini seçin
her zaman elde ve soğuk suda yıkanmalıdır. Sentetik malzemeler (naylon, likra, dralon, coolmax elyafı, gore-tex kumaşı vb.), streç malzeme içermedikleri sürece çamaşır makinesinde yıkanabilir ve kurutma makinesinde kurutulabilirler.
Baskılı tişört nasıl ütülenir şeklinde merak eden kullanıcılar için en güvenilir yöntem ise ürünün ters çevrilerek ütülenmesi yanıtı olacaktır. Ütü masasına gergin bir şekilde konulan tişört, ütülenmesi gereken tarafı kat izi olmayacak şekilde gergin ve açık olarak konularak ütüleme yapılır.
Bu yöntemlerden biri kumaşa elle müdahale etmektir. Ele alınan tişört avuç içinde yuvarlak olacak şekilde buruşturulur. Sonrasında eski haline getirilir. Eğer kumaş kaliteli ise buruşma yapmaz ve dayanıklı bir yapıda yine eski halini alır.
Emprime baskıya ahtapot baskıda denmesinin sebebi kalıpların ahtapot denen baskı makinesinde otomatik olarak tişörtlere basılmasıdır. Birçok farklı boya tipi kullanılabilir. Hazır giyim sektöründeki baskılar emprime baskıdır.Yıkama dayanıklılığı oldukça yüksektir.
Serigrafi ve tampon baskı mürekkeplerinin temizlenmesinde kullanılır. temizleyici ile ıslatılarak silinir. Böylece çözülen mürekkebi gazete kâğıdının emmesi sağlanır. ➢ Kalıp kaldırılır ve temizleyici süt ile ıslatılmıĢ yeni bir bezle içten ve dıĢtan silinir.
Tişört üzerinde görülmesi istenen tasarımları doğrudan kumaşa aktarmak için kullanılan, yüksek maliyetli makinelere tişört baskı makinesi denilmektedir. Makine de bulunan modifiye mürekkep püskürtme şeklinde kumaşa desen baskı şeklinde tasarımın işlenmesini sağlamaktadır.
DTF İngilizce'de “direct to film” kelimelerinin baş harflerinden oluşur. Yani Türkçe'si “doğrudan film üzerine” demektir. Transfer baskı sektöründe de DTF baskı transfer yapılacak görselin doğrudan film üzerine basıldığı tekniğe denir. Film üzerine basılan görsel sonradan objenin üzerine aktarılır.
Bir tişörte en fazla ne kadar verirsiniz? Bu Hermès Croc tişörtü gardırobunuza katmak için 165 bin lirayı gözden çıkarmanız gerek.
Bir t shirt kaç gram? Bir tişörtün ağırlığı, malzemesine ve boyutuna göre değişebilir. Tipik olarak pamuktan yapılmış standart bir kısa kollu erkek tişört, 150 ila 200 gram ağırlığındadır.
Sublimasyon ile yalnızca polyester içeren beyaz renk ürünlere baskı yapılabilirken, DTF baskı sisteminde ise pamuk, ipek, suni ipek, polyester ürünler başta olmak üzere dilediğiniz kumaşa baskı yapabilirsiniz. Yani dilediğiniz tekstile renk ayırt etmeksizin baskınızı kolayca yapabilirsiniz.
Yıkama programına 1/2 su bardağı (150 g) tuz ekle.
Giysilerini ve deterjanı çamaşır makinesine koyduktan sonra, tambura yaklaşık 1/2 su bardağı (150 g) tuz dök. Renkleri eski hâline getirmenin yanında, yeni giysilerin solmasını önlemeye de yardımcı olabilir. Eğer istersen her yıkamana tuz ekleyebilirsin.
Tişörtlerimiz polyester ve pamuk karışımıdır. Kalıbı normaldir. Yıkanmaya uygundur.
DTF Baskı İşleminin Avantajları
Hemen hemen tüm kumaş türlerinde kullanılır. Ön işlem gerektirmez. DTF baskı işlemi uygulanan ürünler yıkamaya karşı dayanıklıdır. DTG baskıya göre daha hızlı ve pratik bir işlemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri