Toksinler ilk olarak karaciğerden geçerek çeşitli kimyasal reaksiyonlardan geçer ve vücuttan atılmaya hazır hale gelir. Bu toksinler deriden ter, bağırsaklardan dışkı ve böbreklerden de idrar yoluyla atılır.
En basit ve en temel yöntem gün içerisinde bolca su tüketmek olarak söylenebilir. Su, ter ve idrar olarak vücutta biriken toksik maddelerin atılmasını kolay hale getirir. Günlük tüketilen suyun içerisine eklenecek limon, nane gibi sebzeler ise suya lezzet verirken toksinlerin atılmasına da katkı sağlar.
3. Vücuttan Toksin Atıldığını Nasıl Anlarız? Kişi sık tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorsa, sindirim faaliyetleri günlük düzenli bir şekilde işliyorsa, güne daha dinç başlıyorsa ve ağrı problemlerini daha az yaşıyorsa tüm bunlar vücudun toksinleri atabildiğini gösteriyor.
Bedenimizde zaman içinde biriken toksinler vücut yükümüzü oluşturur ve bu yük arttıkça pek çok sağlık sorunu baş gösterir. Günlük hayatımızda maruz kaldığımız toksinler; kronik hastalıklar, otoimün hastalıklar, kanser, doğurganlık ve erken yaştaki ölümler üzerinde etkilidir.
İlgili 35 soru bulundu
Bir bardak deniz tuzu ve karbonatı su dolu bir leğenin içerisinde iyice eritin. Suyun ayağınızı sokabileceğiniz sıcaklıkta olmasına özen gösterin. Karbonat ve deniz tuzunu suda erittikten sonra ayaklarınızı bu suyun içerisinde 45 dk bekletin. Her gün bu karışım ile ayak detoksu yapabilirsiniz.
Avokado, enginar, kırmızı pancar, karnabahar, sarımsak, soğan, yeşil soğan, kabak, rezene, domates, yeşil biber, kereviz sapı, pırasa, lahana, brüksel lahanası, maydanoz, dereotu, yeşil salata, roka, kuşkonmaz, brokoli, hindiba, yeşil fasulye, siyah turp, kereviz, pazı, kara lahana, pırasa, taze bezelye, kuzu kulağı, ...
Toksinler genellikle kaslarda birikir. Kaslarda biriken toksinler ağrı ve krampa neden olur.
Yoğurt üretilirken mayalanma sonucu ortaya çıkan faydalı bakteriler, bağırsak hareketliliğini artırarak bağırsakların çalışmasını hızlandırır ve kalın bağırsakta oluşan toksik maddeleri emerek dışarı atılmasını sağlar.
Detoks; özel ürünler kullanarak, oruç tutarak, saunaya girerek veya belirli bir diyet izleyerek vücudu toksinlerden arındırmayı veya kilo vermeyi amaçlayan uygulamadır. İnsan vücudu karaciğer, böbrekler ve bağırsaklar ile detoks yapma kabiliyetine sahiptir ve bunu düzenli olarak yapar.
Fazla kilolu ve obez olmayan kişilerin bile bağırsaklarında en az 3 kilo kadar toksin bulunduğu söyleniyor. Ancak alternatif tıp uzmanları sağlıklı beslenmenin yanında birazdan vereceğimiz karışımla toksinleri vücuttan 72 saatte atılacağını belirtiyor.
Toksinler karaciğere suda veya yağda çözünür halde gelebilirler. Suda çözünenler kolaylıkla detosifiye edilir ve idrarla atılır. Yağda çözünen toksinler ise yağ hücresinde depolanır ve böylece vūcudun detoksifikasyon sisteminden korunmuş olurlar.
Terleme, vücudunuz için bir dezenfektan görevi görür. Ter içerisinde yer alan bazı maddeler, vücudunuza tutunmuş olan mikropları ve bakterileri temizler. Böylece vücudunuzun içinde bulunan zararlı maddelerin yanı sıra derinizde yer alan maddeler de terle birlikte vücuttan atılır.
Dilerseniz, 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve bir bardak su kullanarak da sterilizasyon yapabilirsiniz. Ağız çalkalama işlemi, dilin yalnızca üstünün temizlendiği sıyırma işleminin tamamlayıcısıdır. Çalkalama sayesinde dilin yanlarında, altında, yanak içlerinde, diş aralarında, damakta kalan plaklar da atılabilir.
Rafine yağlar, kızartılmış, işlenmiş, paketlenmiş besinler vücutta toksinlerin birikmesine neden olmaktadır. Bu besinlerin sık tüketimi ile birlikte karaciğer toksinleri uzaklaştıramadan yenilerine maruz kalmaktadır. İşlem görmüş besinlerden uzak durmak gerekmektedir.
Bakteriler, toksin adı verilen zararlı bir madde üretirler. Bu toksin, boğazın ve solunum yolunun üzerinde gri veya beyaz renkte kalın bir tabaka oluşturur. Bu tabaka, boğazı tıkayarak solunum problemlerine neden olabilir.
Eğer yoğurdun ilk rengiyle şuan ki rengi arasında değişimler varsa, yoğurt bozulmaya başlamış olabilir. Bozuk yoğurdun ilk belirtileri alkollü keskin tat ve renk değişimidir. Daha ileri düzeydeki bozulmalarda ise yoğurdun üzerinde küflenme başlar. Bu küflenme zaman içinde yoğurdun tüm yüzeyini kaplar.
Vücut için zararlı olan bazı maddeler, vücudun doğal çalışma prensibiyle belirli sürelerde atılırlar ancak spor yaparak terlediğinizde toksinler ve üre vücuttan daha hızlı atılır.
Zararlı bakteri ve mikropları öldürücü özelliği bulunur. İshal ve tifo gibi rahatsızlıklarda bağırsakları temizler. Ağız kokusundan dolayı problem yaşayan kişiler, yoğurt bu sorunu büyük oranda azaltıyor. Ayrıca diş taşı oluşumunu da önlüyor.
Detoksifikasyon organizmanın kendisine zararlı olan toksik maddelerden arınması anlamına gelir. Vücudumuz terleme, idrar yapma, dışkılama, solunum ve safra oluşumu ile bedende normal metabolizma süreçleri sonucu oluşan toksinlerden arınmaktadır.
Pestisit, cıva, ağır metal gibi toksinler metabolizmanıza zarar vererek kalori yakmanızı önlüyor; hatta bunlara obezojen deniyor, yani obeziteye yol açıyorlar. Mitokondri sorunları da önemli.
Uykudan uyanır uyanmaz yaşanan halsizlik vücudun gece toksinleri atmadığını gösterir. Gün içerisinde yorgunluğu gidermek için kahve, çay ve çikolata gibi besinlere başvurulur. Ancak bu besinlerin aşırı tüketilmesi toksini artırır. Bu da bağışıklık sisteminde ciddi sorunlarına neden olur.
Birçok hastalığa şifa olan ve vücuttaki zehri atarak iyileşmeyi kolaylaştıran tahinin faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle besin zehirlenmelerine karşı birebir fayda sağlayan tahin, vücutta toksin bırakmıyor.
Vücuda biriken toksinler yer çekiminden dolayı genellikle ayak altında birikmektedir. Knoki Detox Bandı içinde bulunan tuz ve su emici minerallerle ayağınızın altına biriken toksinleri emer ve vücudunuzu temizler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri