Bu tozlar temelde 4 renkten oluşmaktadır. Bu renkler siyah, kırmızı, mavi ve sarı olmaktadır. Lazer yazıcıların toner kartuşu içerisinde, fotokopi makinelerinde bulunan parçaların çoğu bulunmaktadır.
Kartuş ve toner çeşitleri; kartuş ,toner, muadil toner ve şeritler olarak da bir ayrıma tabi tutulabilirler. Toner çeşitleri; orjinal tonerler, doldurulabilen tonerler ve muadil tonerler olarak sayılabilir. Orjinal tonerler; belli bir baskı sayı kapasitesine sahip olan tonerlerdir.
Renkli toner: Renkli belge, fotoğraf ve grafik baskıları için kullanılır. Yüksek kapasiteli toner: Daha fazla sayfa yazdırmak için tasarlanmış toner kartuşlarıdır. Orijinal toner: Yazıcı üreticisi tarafından üretilen toner kartuşlarıdır.
Toner Kartuşunun Değiştirilmesi
Görüntüleme ekranında "[RENK] Toner Kartuşu Yetersiz" mesajı göründüğünde ("[RENK]"; C (camgöbeği), M (kırmızı), Y (sarı) veya K (siyah) anlamına gelir), yedek bir toner kartuşu hazırlayın.
Tek renkli lazer yazıcılar, yalnızca siyah toner yazdırır. Renkli lazer yazıcılar, baskı üretmek için dört ayrı siyah, camgöbeği, macenta ve sarı toner kartuşu kullanır. Özetle toner ve kartuş farkı bu şekildedir diyebiliriz.
İlgili 24 soru bulundu
Kaliteli toz kullanılsa dahi drum kalitesiz olursa, baskıda istenilen renk tonu elde edilemez. Kullanılan renk tozlarının da özellikleri aynı olmalı. Renkli yazıcılardan siyah-beyaz çıktı dahi alsanız maliyet artacaktır. Eğer renkli baskı yapmayacaksanız renkli yazıcı kullanmamanızda fayda vardır.
Tozun kalitesinin anlaşılması için tanelerinin büyüklüğüne bakılması yeterlidir. Toner tozu içerisinde bulunan tanelerin çaplarının birbirine yakın olması ile ne kadar kaliteli olduğu anlaşılır. Büyük parçalara sahip taneler bulunduğunda geniş yolu engellendiği için baskı sırasında istenilen verim alınamaz.
Palette Toner Soğuk Sarı 150 ml Geçici Saç Boyası, saçlarınızı istediğiniz sarı tona açmak için kullanabileceğiniz yarı kalıcı bir üründür. Kumral ve açık sarı saçları, 8 hafta süren kalıcılıkta açmanız için geliştirilen ürün sayesinde istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz.
Toner tozları yazılara özgü olarak üretilir. Bu nedenle sahip olduğunuz cihazın markası ile uyumlu olabilecek ürünlerden satın almak gerekir. Farklı markalar tarafından üretilen bu ürünlerin içeriğinde farklı kimyevi ürünlere yer verilir.
Muadil toner yazıcı firmalar tarafından üretilmeyen ve kendi ürünleri için garanti kapsamında olmayan malzemeleridir. Piyasada bu işi yapanlarca üretilen bu tonerler bazı markalarda çok fazla fiyat farkı çıkabilir. Bununla birlikte ürünün kalitesi önemlidir ve alacağınız ürünleri dikkatli şekilde seçmelisiniz.
Toner ile kartuş arasındaki en büyük fark, kullanılan mürekkep ve çalışma şeklidir. Tonerlerde mürekkep toz halde bulunurken toner kartuş içerisinde likit yani sıvı mürekkep vardır. Kartuşlar içerisinde bulunan rezistans sayesinde mürekkebi ısıtır, sıvı hali ile nokta püskürtücülere gönderir.
Çeşitli medyalar üzerine tam beyaz baskı sayesinde, koyu renkli arka planlar, koyu renkli kumaşlar ve diğer sert yüzeyler üzerinde canlı bir baskı oluşturmak için transfer kağıdıyla birlikte kullanılabilir. Uygun maliyetli transfer kağıdı üzerine beyaz grafik ve yazı aktarımı sağlar.
(şek. 9). Tüm orijinal HP toner kartuşlarının hem kutusunda hem de kartuşunda, ilk beş karakterin eşleştiği bir kod bulunur (şek. 10).
Orjinal toner (HP,Samsung,Kyocera,Xerox) gibi markaların neredeyse yazıcı fiyatına sattıkları tonerlerdir. Muadil tonerler ise fiyat bakımından daha çok uygundur. Bizim size önerimiz eğer iş için toner alımı yapacaksanız muadil toner almanızı öneririz.
Muadil toner kullanımı tıpkı orijinal tonerde olduğu gibidir. Bazı muadil tonerlerde toner tozu bitiminde muadil toner dolumu yapılabiliyor. Muadil tonerlerde uygun işçilik ve ham maddenin bir araya getirilmesi sayesinde verimli biri çıktı alabilirsiniz.
Eğer elinizdeki bir demo toner ise ortalama 250 sayfalık baskı almanız mümkündür. Baskı sayıları, kağıt üzerindeki mürekkebin yoğunluk durumuna bağlı olarak değişebilir. Ortalama bir kartuş ile 500 sayfalık baskı alabilirsiniz.
Bir kilogram toner tozu ile yaklaşık 10 ya da 12 kez dolum yapılır. Toner tozları sayesinde görüntü ve metin kağıt üzerine aktarılır.
Ortalama olarak 120 gram toner tozu bir dolum işlemi için yeterlidir.
Orjinal Toner
Kutuyu her iki yana döndürerek güvenlik etiketini kontrol edin. Kutu her iki yana döndürüldükçe, etiketin kontrastlı yarıları ve 'Orijinal Toner' yazısı koyu maviden açık maviye dönüşmelidir.
Haftada bir kere kullanacağın mor şampuan ve mor maske, saç rengindeki sıcak yansımaları azaltacak ve saç renginin daha küllü görünmesine yardımcı olacak. Kısaca, ekstra küllü saç boyası ve mor şampuan&maske ikilisini kullandığın sürece, evet turuncu saçı küllü sarıya çevirebilirsin!
Cildi ölü deri ve fazla sebumdan arındıran, pürüzsüzleştiren ve aydınlatan eksfoliye edici tonik. İçeriğinde yer alan karpuz cildinizi nemlendirirken, AHA ve BHA cildin ölü derilerden arınmasına, siyah noktaların giderilmesine ve sivilcelerin iyileşmesine yardımcı olur. Tüm cilt tipleri için uygundur.
Özellikle buğday ve beyaz tene sahip kullanıcılara çok yakışan saç renklerinden biri de küllü sarıdır. Küllü sarı, mat rengi ile beğeni toplarken, saç griye dönük sarı bir tondadır. Açık bir ton olduğu için, açık tenli kullanıcılar gönül rahatlığıyla saçlarını küllü sarı yapabilir.
Delik açıcıyı dikkatlice kartuşa yerleştirerek delikler açmalısınız. Daha sonra, toner tozunu dolum hunisi aracılığıyla kartuşa doldurabilirsiniz. Toner tozunu yavaşça ve eşit bir şekilde dağıtmak için dolum çubuğunu kullanabilirsiniz. Toner kartuşunu doldururken aşırı dolumdan kaçınmak önemlidir.
Eğer seyrek sayıda baskı alıyorsanız mutlaka daha düşük kapasiteli tonerleri tercih etmelisiniz. Tonerler, gıda gibi tüketilebilir bir ürün olmadığı için bu ürünlerin ömrü daha uzundur. Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır.
Atık toner kutusunu yeniden kullanmayın. Atık toner kutusunu ateşe atmayın. Patlayabilir. Toneri dökmemeye dikkat edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri