Toz pudra kullanırken ister fırça ister sünger kullanın. Sünger ile ürünü yaymak ve istediğiniz bölgelere yoğunlaşmak daha kolaydır. Fırça ile uygulamada daha doğal bir görüntü yakalayabilirsiniz. Sıkıştırılmış pudralar ise genellikle fondötensiz kullanım için daha uygundur.
Kompakt, yani sıkıştırılmış pudra, toz pudralara göre daha yoğun bir yapıya sahip. Bu sebeple fondöten kullanmadan bile yüzünde yüksek oranda bir kapatıcılık sağlayabilirsin. Sıkıştırılmış pudralar renkli ürünler olduğu için, her cilt tonuna uygun seçenekler barındırır.
Karma ciltlerde yağlı olan bölgelere transparan pudra uygulaması şart. Sıkıştırılmış pudra ürünleri yerine toz pudralar karma ciltlerin rahatlıkla kullanabileceği ürünler arasında yer alıyor. Yağlı ciltli kişiler ise yoğun pudraları tercih edebilir; onlar için kompakt yani sıkıştırılmış ürünler idealdir.
Pudra, makyaj malzemesi olarak kullanılan bir çeşit kozmetik ürün. Pudra eskiden pirinç unundan yapılırken günümüzde çok daha başka maddelerden yararlanmaktadırlar. Nişasta, talk, kalsiyum karbonat, çinko ya da titan oksitleri gibi maddeler bugün güzellik malzemelerinin içinde yer almaktadır.
Sıkıştırılmış pudra, hem tek başına hem de fondöten üzerine uygulanabilir. Peki bu yüz pudrası ne işe yarar? Tek başına uygulandığında hafif kapatıcılık ve pürüzsüz bir görünüm verirken, makyaj üzerine uygulandığında gözenek ve ince çizgileri gizler, cildin parlamasını engeller.
İlgili 43 soru bulundu
Pudranın toz ve sıkıştırılmış (kompakt) olmak üzere 2 çeşidi vardır. Toz ve kompakt arasındaki tek fark, yapılarıdır. Size hangisi kolay geliyorsa onu tercih edebilirsiniz ama gün içinde makyaj tazelemek gibi pratik uygulamalar için elbette kompakt pudranın kullanımı oldukça kolaydır. Bir de transparan pudralar vardır.
Kullandığın fondötenle aynı renkte pudra kullanmak doğru bir tercih olacaktır. Ya da pudrayı boynunda dene, eğer uyum yakalıyorsa doğru pudra tonunu bulmuşsun demektir. Eğer yalnızca makyaj sabitlemek ve matlaştırmak amacıyla kullanılacaksa transparan pudraları tercih etmeni öneririz.
Transparan pudrayı normal pudradan ayıran özellik, daha ince yapılı ve açık renkli olmasıdır. Yaygın olarak beyaz renkli olan transparan pudralar cilde renk vermez ve yapısı dolayısıyla doğal bir görünüm elde edilmesine yardımcı olur.
Bebek pudrasının ilk kullanım yeri olarak cilt dersek bunun için maskelerle veya teri, yağı gidermesi için yüze direkt uygulanmasıyla kullanılabilir. Bebek pudrası ayakkabılardaki kötü kokudan arındırmak için de kullanılabilir.
2.1. Toz Pudra
Toz pudralar genellikle, emülsiyon ve yağ bazlı fondötenler, krem göz farları ve allıktan sonra kullanılır. Böylece ter ve sebum kontrol altında tutulduğundan mat ve temiz bir renk elde edilir ve makyaj daha uzun süre kalıcı olur.
Buğday ten: Toprak tonlu bronzer'lar uygundur. Çok koyu ve çok ışıltılı bir rengin seçilmemesi gerekir.
Geniş bir pudra fırçasını kapağın içinde gezdir ve fazla pudrayı fırçadan silkele. Fırçayı yüzünde yağlanan ve parlayan bölgelere nazikçe uygula. Toz pudra yerine kullanımı daha kolay olan kompakt transparan pudrayı da istersen süngerle ya da fırçayla normal pudra uygular gibi uygulayabilirsin.
Pudra, mutlaka kapatıcı ve fondöten uygulamasından sonra sürülmeli. Kullanacağınız pudrada fondöten özelliği varsa astarın ardından direkt uygulayabilirsiniz. Pudrayı cildinize bir sünger yardımıyla uygulayın. Yüzün her yerine eşit oranda dağıtmanız çok önemli.
Renksiz bir dokuya sahip olan transparan pudralar, fondöten ve kapatıcı sonrası makyajı sabitlemek ve mat bir bitiş sağlamak amaçlı kullanılıyor. Ten makyajının kalıcılığını uzatan bu ürünler, doğal ve pürüzsüz görünen bir ten makyajı için oldukça etkili bir çözüm sunuyor.
Krem allık uygulanacaksa pudradan önce uygulanmalıdır. Toz allık pudra üzerine uygulanabilir.
Transparan Pudra: Çok ince yapılıdır, tek başına yüze kullanıldığında renk vermez, kapatıcılık sağlamaz. Makyajı yüze sabitlemek için oldukça etkilidir. Yüzünüzde filtre varmışçasına pürüzsüz bir görünüm elde etmek için baking (makyaj pişirme) yönteminde kullanılır.
Transparan pudra, ten makyajında sabitleyici bir göreve sahiptir. Göz altındaki koyu görünümü kapatıcı ile yok ettiğinizde ya da yüzünüze kontür işlemi sağladığınızda transparan pudra kullanarak tüm işlemlerinizi sabitleyebilirsiniz. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz bu ürünü çok seveceksiniz.
Aydınlatıcı pudra, makyajınıza ışıltılı bir bitiş sunar. Cildinde yağlanma problemi olmayan kişiler için uygundur. Özellikle gece makyajında etkili bir görünüm yaratır. Sıkıştırılmış pudra ise yoğun bir yapıya sahiptir.
Toz pudralar açıldıktan sonra yaklaşık 3 yıl, kompakt pudralar ise yaklaşık bir yıl dayanır. Eğer pudranız, taş gibi sertleşip, kokusu ve rengi değiştiyse kullanmayı kesinlikle bırakmalısınız.
Pürüzsüz cilt görünümü için birkaç adımdan oluşan ten makyajında, fondötenden sonraki adım pudra uygulaması oluyor. Ten makyajınızın gün boyu kalıcılığını sağlamak adına bu adımı atlamamalısınız.
Sivilce, yağlı cilt ve uçuk gibi problemlerde yüze pudra sürmek çok yaygın. Sadece yüzde değil, vücutta da terleme ve kaşıntı gibi problemlerde pudra kullanılıyor. Bebek pudrası cildi kurutuyor, bu sebeple ağrılı sivilce, uçuk gibi hızla kuruması istenen cilt problemlerine iyi gelmesi pudra sürme faydaları arasında.
Nemsiz kalan ciltse pişiklerden kurtulmak yerine daha da tahriş olabilir. Ayrıca pudra bebeğin cildinde birikerek çeşitli bakterilere ve iltihaplara da davetiye çıkarabilir. Özellikle kasık, koltuk altı, boyun gibi bölgelerde kullanılan talk pudrası buralarda birikerek yarardan çok zarar verebilir.
Makyajın Kalıcı Olmasını Sağlayan Toz Pudralar
Gün boyu makyajınızın bozulmadan kalması ve fondöteninizin dağılmasını önlemek için toz pudra seçeneklerini kullanmanız gerekir. Kapatıcı, bb krem, cc krem ya da fondöten kullandığınızda ten makyajınız gün içerisinde zarar görebilir.
Eğer çok fazla kapatıcı kullanırsan, gün içerisinde gözünün altındaki çizgilere dolarak kırışık bir görünüm ortaya çıkarabilir. Kapatıcının çizgilenmesini önlemek için, göz altı kapatıcısını transparan pudra ile sabitleyebilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri