Toz tarçın ile hazırlanan tarçın çayı için 1 tatlı kaşığı toz tarçın cam ya da porselen bir demlik içine koyulur. Üzerine yaklaşık 2 su bardağı kaynatılmış sıcak su eklenir ve 10 dakika demlenmeye bırakılır. Daha sonra süzülerek tüketilebilir.
Bir su bardağı suyu bir cezveye ya da küçük bir tencereye dökün ve içine tarçını da ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın, bir kenarda ılınmaya bırakın. Ilıdıktan sonra karışımı tüketebilirsiniz. Bu karışımı sabah aç karnına ya da akşam yatmadan önce bir bardak olmak üzere için.
Suyun içerisine toz tarçın veya çubuk tarçın ekleyerek 5 dakika demlenmesi için bekleyin. Hazırladığınız tarçınlı suyu aç karna tüketebilirsiniz. İsteğe göre karanfil, defne yaprağı veya elma dilimleri ile aroma katabilirsiniz.
Günümüzde toz tarçın yerine Kabuk Tarçın daha sık kullanılmaktadır. Çünkü kabuk tarçının ömrü toz tarçına göre çok daha uzundur. Bunun yanında içeriğinde uçucu yağlar da barındırmaktadır. Kabuk tarçınlarının toz haline getirilmesi ile uçucu yağ özelliği de ortadan kalkmış olur.
Tarçın toz olarak tüketilecekse, günde yarım çay kaşığını geçmemelidir. Ayrıca direkt tüketmek yerine yemeklerin içerisinde kullanılmalıdır. Tarçın kek, kurabiye gibi hamur işlerine ve yemeklere eklenerek tüketilebilir.
İlgili 29 soru bulundu
Kan dolaşımını hızlandırır. Sindirim sistemini düzenler. Mide bulantısını kesmeye yardımcı olan tarçın çayı kusmayı önler. Gaz söktürücü özelliğe sahip olan tarçın çayı mide ve bağırsaktaki şişkinlik sorunlarını ortadan kaldırır.
1 bardak suyu cezvede kaynatın. İçine 1 adet çubuk tarçın atıp 5 dk boyunca kısık ateşte kaynatın. Ilıyınca süzüp akşam yemeklerinden 2 saat sonra için.
Kabuk ya da toz tarçın kaynamış sıcak su içerisinde 15-20 dakika kadar bekletilir.
Bu suyu her susadığınızda içebileceğini gibi sabahleyin aç karna ya da gece uykudan önce büyük bir bardak olarak da içebilirsiniz. Bu yöntem en fazla 2 hafta kullanılmalıdır. 2 haftadan sonra bir süre ara verilmesi önerilmektedir.
Enfeksiyonlara Karşı Koruma Sağlar
İçerdiği biyoaktif bileşenler sayesinde tarçın; vücutta bakteriler, virüsler, mantar ve parazitlerden kaynaklı olarak oluşan enfeksiyonlarla mücadele eder. Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun hastalıklara karşı daha güçlü bir şekilde savaşmasına yardımcı olur.
Tarçınlı su ılık bir şekilde içildiğinde boğaz ağrılarına ve öksürüğe de çare olmaktadır. Kilo verdirmesi ile bilinen tarçınlı su ağzı hijyenini de sağlar. Antibakteriyel bir özelliği olan tarçınlı su diş sağlığını korumakta da oldukça etkilidir.
Tarçında bulunan güçlü antioksidanlar ve polifenoller, vücudu zararlı olabilecek serbest radikallerle oksidatif hasardan koruyarak genel sağlığı destekler. Tarçının iltihabı azaltmada etkili olduğu kanıtlanmıştır.
İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN TARÇIN KÜRÜ
Akşam yemeklerden 2 saat sonra bir bardak kaynayan klorsuz suyun içine çubuk tarçını ekleyin. 5 dakika kaynadıktan sonra süzüp ılık olduktan sonra bir bardak için. Bu uygulamayı haftada 4 gün düzenli yapıldığında olumlu sonuçlar alınır.
Tarçın çayı için toz tarçın veya tarçın çubuklarını tercih edebilirsiniz. Toz tarçın ile çayı hazırlamak isterseniz öncelikle sıcak su kaynatmalı ve kaynayan suyu bir bardağa dökmelisiniz. Su kaynadıktan sonra demliğe 1 veya 2 çay kaşığı toz tarçın ekleyerek demlemeye bırakmalısınız.
Limonlu tarçınlı su nasıl hazırlanır? 1 su bardağı suyun içerisine 1 adet çubuk tarçın ve 5 damla limon ekleyin. 3-4 dakika bekledikten sonra tarçını çıkarın ve için. Bu tarifteki malzemeleri ölçülü olark çoğaltarak gün içinde içebileceğiniz miktarda su hazırlayabilirsiniz.
Peki, günde kaç bardak tarçın çayı içilmeli? Tarçın çayı günde en fazla 1-2 fincan içilmelidir.
Su dolu bardağa tarçın koyduğumuz zaman tarçın suyun yüzey gerilimini bozmadığı için, parmağımız ıslanmıyor. Tarçın o kadar küçük ve hafif ki su yüzeyi gerginliğini bozamıyor. Hidrofobik bir yapıya sahip olan sudaki tarçın kaçıyor ve parmağımız ıslanmıyor.
Demlendikten sonra, aç karına 1 su bardağı tarçınlı suyu tüketebilirsiniz. Tarçınlı Su Kaç Gün İçilmelidir? Tarçınlı suyun faydalarından yararlanmak için düzenli tüketilmesi gerekir. 1 su bardağı (200ml) tarçınlı su 10 gün boyunca aç karına tüketilmelidir.
1 su bardağı suyu cezve içerisinde kaynatın. 1 çubuk tarçın ekleyin ve 5 dakika kısık ateşte kaynatın. Hala sıcakken süzün ve akşam yemeğinden 2 saat sonra için. Başvuru süresi haftada 4 gündür.
Tarçın güçlü bir titreşime sahip doğal ve özel bir tütsüdür. Son derece egzotik, mistik ve güçlü kokusuyla rahatlatır ve dinlendirir. Eski dönemlere baktığımız zaman tarçının afrodizyak etkisine sahip olduğundan, cinsel arzuları ortaya çıkarmak için kullanılmıştır.
Sağlıklı bir birey, tarçını aşırı şekilde tüketmeye başlarsa, çeşitli sorunlarla karşılaşabilir. Midesi zarar görebilir veya bağırsaklarda gaz oluşabilir. - Tarçın, önemli bir şeker düşürücüdür. Bu nedenle şekeri düşük olan kişilerin tüketmesi, vücutta bazı tahriplerin oluşmasına neden olabilir.
Tarçının suda çözünen bileşikleri, insülin reseptörlerini düzenleyerek insülin duyarlılığını arttırmaktadır. İnsülin direnci ile savaşanlar için gerek tarçının çubuk formu gerek tarçının toz hali yardımcı olacaktır.
Düşük kan şekeriniz varsa, gün içinde sık sık tarçın almayın. Aşırı tarçın tüketimi kan şekerini düşürür ve ani bayılmalara neden olabilir.
Sıcak bir tarçın çayı yapmanın en kolay yollarından biri 1 bardak sıcak suya bir çay kaşığı toz tarçın ekleyip karıştırmaktır. Ayrıca tarçın çubuğu kaynar su dolu bir fincana koyularak 10–15 demlenmeye bırakılabilir. Bu sırada eşsiz lezzet ve sağlığa yararlı bileşikler içeceğe karışacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri