Kırkayak kamyonlar, yüksek dingil sayısına rağmen diğer yük taşıma araçlarına kıyasla daha küçük bir yapıdadır. Böylece özellikle dar alanlarda çalışma verimleri oldukça yüksektir. Hareket ve manevra kabiliyetleri diğer birçok kamyon tipine ve özellikle tırlara kıyasla oldukça yüksektir.
İki dingilli kamyon ya da kamyonet: 13.50 m ölçülere sahip olan araç, 11- 20 ton arası yük alabilmektedir. Üç dingilli kamyon: Ölçüsü 15 m olan aracın alacağı yük 21 ila 24 ton arasındadır. Kırkayak: 15 m ölçüye sahip olan araç, 32 ila 38 ton yük alabilmektedir.
'The Human Centipede II' Yasaklandı! 'Human Centipede II', İngiliz Film Sınıflandırma Kurulu'ndan içeriğindeki "cinsel şiddet ve müstehcenlik" nedeniyle geri çevrildi...
Kırk ayak kamyonlar genellikle 32 ton ve 40 ton arasında yük taşımaları için en ideal araç olarak bilinir. Bu araçların yasalar tarafından yük taşıma kapasitesi ise 40 ton olarak belirlenmiş şekilde bulunuyor.
Nakliye sektöründe yerleşik kullanımı “kırkayak” olan kamyonlar, aslında dört dingilli, ön ve orta dingillerinde bir, arka dingillerinde iki lastik bulunan, yük haddi ortalama 20 ton olan yük taşıma araçlarıdır. Kırkayaklar yük taşımacılığında kullanılırken belli özellikleri nakliye sürecine katkı sağlar.
İlgili 34 soru bulundu
Ülkemizde tır ve benzeri ağır tonajlı araçların toplam yük miktarı 24 ton ile 27 ton arasında değişiklik göstermektedir. Bu taşıtların boş ağırlıkları ise 15 ton ile 16 ton olarak belirlenmektedir. Asya ve Avrupa ülkelerinde ise maksimum tonaj sınırı 22 ile 24 ton arasında değişiklik göstermektedir.
1 tır kaç ton yük alır sorusunun yanıtı ile devam edelim. Ülkemizde bir tırın en fazla yük taşıma kapasitesi 24 tondur. Ancak mega tırlarda 26 tona kadar yükleme yapılabilir. Tırlar genellikle açık ve tenteli olarak tanımlanır.
Uzmanlar, böcek sokmalarının öldürücü olabileceği uyarısında bulundu. Veteriner Hekim Ümit Sönmez, "Kırkayağın sokması erken tedavi olmazsa insanlara göre hassasiyet değişebileceği için öldürücü olma ihtimali olabilir. Zehri ilk etapta enjekte ediyor, insana veya hayvana buradan da vücuda dağıtıyor.
Zehirli olan çıyanların aksine kırkayaklar zehirli değillerdir. Ot, bitki ve çürüyen besinlerle beslenirler. Ev, iş yeri, ahır ve barınaklarda görülen türleri genel olarak yüzün üzerinde bacağa sahiptir. Zehirli olmamalarına karşın hastalık taşıyabilirler.
Özellikle inşaat ve madencilik sektörlerinde hafriyat işlerinde tercih edilen güçlü ve yük kapasitesi yüksek olan kırkayak kamyon basar tonaj sınırı da yüksek bir taşıma platformudur. Kırkayak kamyonlar sahip oldukları 4 adet dingil ile 33 ile 39 ton aralığında toplam ağırlıkla trafiğe çıkabilmektedir.
Kırkayaklar ışığı sevmezler ve gece geç saatlerde boru sisteminizde veya duvarlarınızda gece atıştırmalıkları arayarak dolaşırlar.
Eklembacaklılar familyasından çok bacaklılar grubunun en kalabalık nüfusunu oluşturan kırkayak böceği, etobur kuzenleri çıyanların aksine çoğunlukla otobur olur. Bazı alt türler küçük böceklerden ve leşlerden beslense de bu çok bacaklı böceğin ana menüsünü çürümekte olan yapraklar oluşturuyor.
İnsan Kırkayak, yasaklı olmasına rağmen en çok izlenen korku filmleri arasında yer alıyor.
Kamyonların ise kasası sabittir ve istediği zaman hiçbir yere bırakamaz. Yani tırların, kamyonlardan en büyük farkı olarak taşıma kapasiteleri, dorse taşıması ve uluslararası ağır yük taşınmasında kullanılması söylenebilir.
Ağır yükleri taşımaya yardımcı olan bir kara taşıtıdır. Büyük yük otomobili olarak sınıflandırılmaktadır , daha çok inşaat işlerinde yardımcı olmaktadır. Uzun olan kamyon tipine ise tır adı verilmektedir.
Kamyon ve Çekici Ehliyeti
C sınıfı ehliyetle Kamyon kullanabiliyor, ancak Tır kullanamıyorsunuz. Tır kullanabilmek için ise C sınıfı ehliyet aldıktan sonra CE sınıfı ehliyet almanız gerekiyor. C sınıfı ehliyet için Römork takılmamış bir çekici ile eğitim alarak sınava girmeniz gerekiyor.
Rutubetli ortamlarda yaşayan kırkayaklar, evleri pek tercih etmezler. Bahçelerde bulunan yaprak ve taş yığınlarının yarattığı nemli ortamlarda bulunurlar ama evinizde rutubet sorunu varsa onlara davetiye çıkartmış olursunuz. Bodrum katları, kırkayakların çoğalabileceği yerlerin başında gelir.
Kırkayaklar çıyanlarla aynı sınıfta ele alınırlar. Her segmentte ikişer çift bacak bulunur ve bacak sayısı çıyanlarınkinden daha fazladır. Çıyanlar etçil ve zehirliyken, kırkayaklar otçul/çürükçül ve zehirsizdir. Vücutları da çıyanlara göre daha sert ve silindiriktir.
Burda bulunan odun ve çalılar uzun süre orada kalmadan yer değiştirmeli yada kontrol edilip tekrar düzenlenmelidir.Yemeklerde kullanılan acıbiber çıyanların sevmediği bir gıdadır.Kokusundan hoşlanmadıkları gibi kendisindende hoşlanmazlar.Girebilecekleri ya da saklanabilecekleri yerlere toz şeklinde dağıtarak ...
5- Acı Biberle Çıyanları Evinizden Uzak Tutun
Evin hem içine hem de dışına küçük miktarlarda toz acı biber koyabilirsiniz. Duvar dipleri, kapı altları, pervazlar, süpürgelikler, banyo giderinin çevresi acı biberi koymanız için uygun yerler.
Ev çiyanları bir insanı ısırabilir ancak bu nadiren olur.
İri türleri zehirlidir, birçoğu dişleri küçük olduğundan deriyi delemez, Antarktika dışında her yerde yaşarlar. Arılarda olduğu gibi şahdamar, göz gibi organlar sakınılmalıdır, ısırılan yere buz konulmalıdır. Boyları 1 mm ile 30 cm arasında değişir. Akrep, örümcek ve küçük böcekleri yiyerek beslenir.
Kamyon ve Tır Hız Sınırı
Kamyonlar (N2-N3) için hız sınırı yerleşim yeri içinde 50, şehirler arası çift yönlü karayollarında 80, bölünmüş yollar 85 ve otoyollarda 90 km'dir.
Tırın motor hacmine, toplam yük miktarına ve tırın yol boyunca ortalama hızına bağlı olarak yakıt tüketimleri de değişiklik göstermektedir. Ancak 15 ile 20 ton arasında bir ağırlığa sahip olan tırlarda genellikle yakıt tüketimi 100 kilometrede 32 litre civarındadır.
Boşken 100 km de sakin kullanımda 80-90 az rampalı yolda 22-23 lt civarı yakıyor. Aynı yolda 16 tonla 100 km de yaklaşık 28-30 lt civarı yakıyor.18 ton yükle otobanda performanslı kullanımda (130-140 km/h civarı ) 100 km de 38 litreye kadar yakar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri