"hamsiköy ekmeği" olarak da bilinir. hatta hamsiköyün bütün ekmekçileri, şehirlerarası gidip gelen araçlara ekmek temin eder. bıyığı vardır bu ekmeğin, örgüden ve gevrek. (ekmek bıyığı da olur mu demeyin, veletken bu ismi ben takmıştım) pasta niyetine bıyığı yenir bu ekmeğin.
Vakfıkebir Taş Fırın Ekmeği geçmişi, fırını, pişirilmesi, şekli, tadı ve bayatlamayan özelliği ile yalnızca Türkiye'de değil dünyada da eşi olmayan ve dilimle satılan tek ekmektir.
Trabzon Vakfıkebir ekmeği taş fırında, yöreye özgü biçimde odun ateşinde pişer. En büyük özelliği büyük olması ( 4 kişilik bir aileye 1 hafta yetecek şekilde ) ve bayatlamamasıdır.
Beyaz undan yapılan Trabzon Vakfıkebir ekmeği, her geçen gün daha çok tercih edilen ve sofralarda kendine yer bulan klasiklerden biridir.
trabzondangelsin.com, Vakfıkebir'de üretilen taş fırın ekmeğini siparişinizin ardından temin edip hazırlayarak steril bir şekilde size ulaştırıyor. Güvenilir alt yapısı sayesinde Trabzondangelsin.com üzerinden vakfıkebir ekmeği fiyatını öğrenebilir, satın alabilir ve bir çok Trabzon'a özgü ürünü satın alabilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Çavuşlu Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "2018 yılında Görele Belediyesi tarafından başvurusu yapılan Çavuşlu ekmeğimizin, hak ettiği değere kavuşması adına yapılan çalışmalar sonucunda, 16.11.2020 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu'nca 'Çavuşlu ekmeği' coğrafi işaret alarak tescillenmiştir" ifadelerine yer ...
Kutoğlu, içeriğindeki ekşi maya sayesinde ekmeğin uzun süre bayatlamadığına dikkati çekerek, "Ekmeğimiz sadece un, su, ekşi maya ve tuzdan ibarettir. Kışın ve yazın sıcaklık farklarına göre ortalama 6-7 saatlik üretim süreci bulunuyor. İlk olarak ekşi maya, un, tuz yoğurulduktan sonra su ekleniyor.
Afyonkarahisar Patatesli Ekmeği; Afyonkarahisar'a özgü geleneksel tat olan, yapımının her aşamasında özel usuller gerektiren, bayatlama süresi uzun, doyurucu ve besleyici, katkı maddesi kullanılmayan sadece patates ile çeşnilendirilmiş, ekşi mayalı, büyük yuvarlak somun şeklinde ve kendine has kızarmış renginde bir ...
Yarı yarıya Tam Buğday Unu karışımından meydana gelen Trabzon Ekmeği, kolay yapılışı ve Tavada pişirilebilmesi ile günlük olarak yapılabilecek ekmeklerdendir.
Isparta Ekmeği Unu, içerisinde buğday ununun yanı sıra fermente edilmiş ekşi buğday unu bulunduran ve Akdeniz mutfağının, Anadolu'ya yansıması olarak kabul edilen Isparta ekmeğinin yapımını kolaylaştıran hazır undur. Kullanım alanı: Isparta ekmeği ve uzun fermantasyonlu ekmekler.
Gevrek kabuğu, hafif ve bol gözenekli iç yapısı baştan çıkarıcı. Ciabatta İtalyanca bir kelime Türkçe'deki tam karşılığı “terlik”, şekli terliğe benzediği için bu isim verilmiş. Ekmeğin hamuru hafif, oldukça nemli ve akışkan zaten bu sayede iri gözenekli oluyor.
Trabzon'daekmek fiyatlarına beklenen zamyapıldı. Trabzon'da 200 gram ekmek 4 lira, 400 gram ekmek 8 lira, 600 gram ekmek 12 lira, 800 gram ekmek 16 lira, 1 kilo ekmek 20 lira oldu. 1200 gram ekmek 24 TL, 1400 gram ekmek 28 TL ve 1600 gram ekmek ise 32 TL'yi buldu.
Trabzon ekmeği veya Vakfıkebir ekmeği. Buğday ekmeği veya Vakfıkebir ekmeği adı verilen ekşi mayalı hamurdan yapılan kiloluk buğday unu ekmeği Karadenizli fırıncılar sayesinde günümüzde ülke çapında ünlenmiştir. Bu ekmeğin lezzetini de ekşi mayalı hamur kullanılmasının yanısıra özel yapım taş fırınların da payı vardır.
Balep korkun, Tibet
Tibet Platosu'nda binlerce yıl boyunca üretilen arpalarla yapılan bu ekmek, günümüzde genellikle buğday unu kullanılarak üretiliyor. Tibet kimliğinin ayrılmaz bir parçası olan bu ekmeğin bir hashtag'i ve rap şarkılarının sözlerinde yeri var. Dalay Lama da kahvaltıda balep korkun yiyor.
Gobit ne demek? Türkiye'de bazı dönercilerde döner servisi için kullanılan bu ekmeğe gobit denir. Boşnakça'da börek anlamına gelir. Gobit ekmek dönercilerde bulunan bir ekmek çeşididir.
Şuhut ilçesinde yetiştirilen patates “sarı patates” (agire)'dir. Sandıklı ilçesinde yetiştirilen patates ise “beyaz patates” (cipslik)'dir.
Türkçedeki somun ekmek sözü Rumca psomin (=ekmek) sözünden alınmıştır. Rum fırıncılar psomin ekmeğini özellikle Karadeniz Bölgesi'nde özenle pişiriyorlardı. Günümüzde bu somunun Trabzon ekmeği adıyla ifade edildiği görülmektedir. Yunancada psomion, psomi şekliyle biliniyor.
Somun kelimesi Rumcadan gelir ve şu manaları vardır: Somun (ekmek), fırında yapılan ekmeğin şekli. Somun (teknik), cıvata veya saplama ile beraber kullanılan, ana sökülebilir bağlantı elemanlarından biri.
14 bin yıl öncesine ait ekmek tarifi Ürdün'deki "Siyah Çöl"de ortaya çıktı. BBC'nin haberine göre, buğday ve arpa ununu, toz haline getirilmiş bitki kökleriyle karıştırıp su ilave ederek pişirilen ekmeğin tarifi 14 bin yıl öncesine dayanıyor.
Şerbetli bir tatlı olan taş ekmeğinde incecik pişmiş hamurların aralarına şerbet ve dövülmüş ceviz dökülüyor, istenirse kaymak ile servis ediliyor. İftar sofralarınıza farklı bir şerbetli tatlı tarifi yapmak isterseniz bu tarif tam aradığınız lezzet!
Trabzon'da toplu taşıma akıllı kart ücret tarifesi zamlandı. Toplu taşımalarda kullanılan kartları ilk kez alacakların ödeyecekleri kart ücretleri artırıldı. Tam kartın fiyatı 12 TL'den 20 TL' ye çıkarken indirimli kart ücretleri 11'den 18,50 ye çıkartıldı.
Trabzon'da de çeşitli Türk boyları yaşamaktadır. Çepniler Şalpazarı, Beşikdüzü, Düzköy, Vakfıkebir, Akçaabat, Çarşıbaşı, Of ve Sürmene ile Araklı ilçelerinde yaşamakta olup bazı yöreler en eski Türkmen geleneklerini hala sürdürmektedirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri