Ama Hamsiköy sütlacı yemek için illa Hamsiköy'e gelmeniz gerekmiyor. Trabzon merkeze her gün buradan kalkan araçlar sütlaç götürüyor. Birçok yerde Hamsiköy sütlacı bulabilirsiniz. Ayasofya'ya yakınlarındaki Uğur Usta'nın hem Hamsiköy'de hem de burada şubesi bulunuyor.
3 porsiyon sütlaç 30.-TL.
Hamsiköy sütlacının en büyük özelliği sadece pirinç ile pişirilmesi. İçine nişasta, pirinç unu gibi kıvam vericilerin konmamasıdır. Kısa süreli fırınlanıp, bol fındıkla yenmesidir. Tabii ki her yemeğin yöre yöre değişmesi gibi bu sütlaç da yapılırken yöre yöre değişir.
İlgili 21 soru bulundu
Ama Hamsiköy sütlacı yemek için illa Hamsiköy'e gelmeniz gerekmiyor. Trabzon merkeze her gün buradan kalkan araçlar sütlaç götürüyor. Birçok yerde Hamsiköy sütlacı bulabilirsiniz. Ayasofya'ya yakınlarındaki Uğur Usta'nın hem Hamsiköy'de hem de burada şubesi bulunuyor.
Trabzon'un baştacı yemeklerinden biri olan kuymak, mısır unu, tereyağ ve peynir ile yapılan, hem ana öğün, hem ara öğün; hem kahvaltı, hem de öğle ve akşam yemeği olabilen oldukça lezzetli bir yemek türüdür. Bu yöresel yemek, “Muhlama” veya “Mıhlama” isimleri ile de bilinmektedir.
Trabzon'da yaşayanların yüzde 88'1 Trabzon nüfusuna kayıtlı Trabzon'da en çok Gümüşhaneli ve Giresunlular yaşıyor Trabzon dışındaki Trabzonlular en fazla İstanbul, Kocaeli ve Ankara'da ikamet ediyor.
Trabzonspor'u, hamsisi, ekmeği, tereyağı, fındığı, hurması, kara lahanası, telkarisi diye başlayan uzunca bir sıralama yapabiliriz.
Hamsiköy sütlacı, Trabzon'un Hamsiköy yöresine özgü bir sütlaç türüdür. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen hamsiköy sütlacı, 2017 yılında coğrafi işaret belgesi almıştır.
2017 yılında coğrafi işaret alan hamsiköy sütlacı, yağlı süt, pirinç ve şeker ile hazırlanır. 1924 yılından beri yapılan bu sütlaç, tarçın ve fındık ile tatlandırılır. Hamsiköy sütlacının en önemli özelliği, yapımında yalnızca pirinç kullanılmasıdır.
Kıvamını alan sütlaca vanilini ekleyin ve fırın tepsisine yerleştirdiğiniz fırın kaplarına üstlerinde boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Tepsiye sütlaçlara sıçratmadan su ilave edin. Fırının ızgarasını açın ve sütlaçları fırına verin. Sütlaçların üstü kızarıncaya kadar pişirin.
2, 5 bardak suyla 1 çay bardağı pirinci pişinceye kadar haşlıyoruz. Pirinçler haşlandıktan sonra içerisine sütü ilave ediyoruz. Daha sonra şekerini ekleyip iyice karıştırıyoruz. 2 yemek kaşığı unu ayrı bir kapta içerisine su ekleyip topaklanmayacak biçimde güzelce çırpıyoruz ve karışımımızın içine ilave ediyoruz.
Türk mutfağında yer alan birçok sütlü tatlı içinde en yaygın yapılanlarından ve tanınanlarından biri de sütlaçtır.
Hanımdan Fırın Sütlaç 200 g - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
Trabzon denince hemen akla gelen ve şehrin en sembol yeri belki de Sümela Manastırı. Trabzon Maçka'da yer alan ve Türkiye sınırları içerisindeki en eski yapılardan biri olma özelliğini taşıyan Sümela Manastırı'nın inşa tarihi 365-395 yıllarına kadar uzanıyor.
Trabzon'un Maçka ilçesinde Zigana Dağı eteklerinde bulunan ve doğal güzelliklerinin yanı sıra yaklaşık bir asırdır sütlacıyla ünlü Hamsiköy, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.
Kuymak, turşu kavurması, yumurtalı minzi, kaygana… Trabzon'da hepsi aynı kahvaltı sofrasında bir araya geliyor. Bir de Sürmene pidesi var.
trabzon'daki laz sayısı bilinenin aksine çok ama çok azdır. trabzon'un etnik yapısının çoğunluğunu çepni ve kıpçak türkleri oluşturmaktadır,şive de buna bağlı olarak gelişmiştir trabzon şivesinin rumca ile bağlantısı yoktur.
tüm trabzonlular ortak etnik kimliğe sahip olmayıp rumlar, türkler, lazlar çoğunluğu oluşturur. doğusundakiler gürcü, batının geneli alevi türk ama sünni türklerda baya var.
Trabzon'da yaşam pahalı değildir. Şehirde ev ve yaşam maliyeti diğer şehirlerden daha ucuzdur. Ortalama kira, ulaşım, beslenme ve günlük harcama maliyetleri makul seviyelerdedir. Trabzon'da yaşam maliyeti Türkiye'nin diğer bölgelerinden ve şehirlerinde olduğu gibi orta düzeydedir.
Kara üzüm, Macır üzümü, kokulu üzüm, çilek üzümü, favli olarak da anılır yöre yöre.
Trabzon yöresel yemekleri; kuymak, Laz böreği, turşu kavurma, Akçaabat köfte, Hamsiköy sütlacı, Vakfıkebir ekmeği, hamsili yemekler, hamsi çorbası, karalahana sarması ve çorbası, Karadeniz pidesi, palamut dolması, kefal ekşilisi, Trabzon çayı, Kalkanoğlu pilavı ve çok daha fazlasından oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri