GİB trafik cezası ile beyanla trafik cezası ödemek mümkündür. Anlaşmalı bankaların internet bankacılığı ve PTT şubelerinden de ödenebilen trafik cezalarında cezanın yazıldığı günden itibaren 15 gün içerisinde peşin ödemelerde %25 oranında trafik cezası indirimi sağlayabilmektedir.
Trafik Cezası Erken Ödeme Nereye Yapılır? Trafik cezası erken ödemelerini e-Devlet üzerinden, GİB web adresinden, anlaşmalı bankalardan ve PTT şubelerinden yapabilir, hepsinde erken ödemelerde indirimden yararlanabilirsin.
Cezanın tebliğ edildiği günden 15 gün içinde ödeme yapılırsa % 25 oranında indirimden yararlanabilmek mümkün olur. Araç sürücüsüne tebliğ edilen cezanın tarihinde başlayan on beş günlük süre içinde başvuru yapılması halinde indirimden yararlanılabilir. Ancak on beş gün dolduktan sonra indirim imkanı geçerli olmaz.
Bankaların internet ve cep şubeleri, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesi ve e-Devlet üzerinden online ödeme yapmak mümkün. Ödeme işlemlerini ceza yazıldıktan sonraki 15 gün içinde yapmanız durumunda %25'lik indirimden faydalanabilirsiniz.
Trafik cezasının tebliğ edildiği günden itibaren 15 gün içerisinde peşin ödeme yapman durumunda %25 indirimden faydalanabilirsin.
İlgili 23 soru bulundu
TRAFİK CEZASI E-DEVLETE NE ZAMAN DÜŞER? Trafik cezalarının e-devlete düşme süreci, cezanın veriliş tarihinden itibaren 7 gün içerisinde başlar. Bu süre içinde ceza, ilgili kurum tarafından e-devlet sistemine işlenir ve sürücü tarafından sorgulanabilir hale gelir.
Bu gibi bir durumda trafik cezası yapılandırma fırsatından faydalanılabilmektedir. Trafik cezası yapılandırması interaktif vergi dairesi veya e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir.
Ancak vakit kaybetmek istemeyenler internet üzerinden de farklı şekillere ödemelerini tamamlayabilir. Anlaşmalı bankaların internet bankacılığı uygulamalarından ya da sitelerinden, İnteraktif Vergi Dairesi sitesinden, e-Devlet'ten online olarak trafik cezası ödemesi yapılabilir.
Pek çok kişin tarafından trafik cezası 15 günlük süre ne zaman başlar sorusu sorulmaktadır. Trafik cezası erken ödeme yapmak için cezanın tebliğ edilmesinden 15 gün içerisinde başvuru yapılması gerekmektedir. 15 gün içerisinde başvuru yapılırsa ceza %25 oranında indirimli olabilmektedir.
Trafik cezası ödeme alanına giderek plakadan trafik cezası sorgulayabilir ve hesabınız ya da kredi kartınız ile ödeme yapmanız mümkündür. Bu bankalar sırasıyla Akbank, Garanti BBVA, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası olarak sıralanabilir.
2023 yılında emniyet kemeri takmamanın cezası 436 TL'dir. 436'nin %25'i 109 TL'dir. 436 – 109 = 327 TL olarak ödemenizi yapabilirsiniz. Yani ceza kesilen tarihten itibaren 15 gün içerisinde ödeme yaparsanız 436 TL yerine 327 TL ödersiniz.
Geç ödeme yapan sürücüler de yüzde 5 oranında gecikme zammı ile birlikte öderler. Trafik Cezası Erken Ödeme İndirimi Nedir? Trafik cezası tebliğ edildiği günden 15 gün içerisinde peşin ödenirse yüzde 25 indirim yapılır. Ceza tutarına göre indirim miktarı da değişir. 951 TL'nin yüzde 25 indirimli hali 713,25 TL olur.
İhlali Geçiş Ödemeleri İçin Ziraat Bankası ve Halkbank Şubelerine Başvurabilirsiniz.
Cezamı Erken Ödersem İndirim Alabilir Miyim? Trafik cezası ödeme konusunda eğer ilk 15 gün içerisinde ödeme yaparsanız, cezanıza yüzde 25 indirim yapılmaktadır. Bu da cezaların hemen ödenmesini sağlamaktadır. Ancak tarafınıza ceza kesileli 16 gün olmuşsa, ne yazık ki bu şekilde bir indirimden yararlanamazsınız.
Trafik para cezasının, tebliğ edilmesini beklemeksizin beyan doğrultusunda ödenmesine veya tebliğ edilmesine rağmen, Vergi Dairesi sistemine düşmemiş trafik para cezalarının ödenmesine, BEYANLI TRAFİK PARA CEZASI ÖDEMESİ denir. Beyanlı trafik para cezası ödemesinde, ceza indirimli şekilde ödenebilir.
“Trafik cezası nereye ödenir?” diye merak ediyorsan bu ödemeleri yapabileceğin pek çok kanal bulunuyor. Bu kanallar PTT şubeleri, vergi dairesi, banka şubeleri ve ilgili online platformlar olarak sıralanıyor. Online trafik cezası ödeme yerleri dışında aracı kurumlarda da nakit ödeme işlemleri gerçekleştirebiliyor.
E-devlet resmi tebligat sayılmaz. Elinize fiziki belge ulaşana kadar 15 günlük indirimli ödeme sureniz de başlamış olmaz.
Trafik cezası ödeme yapmak için e-Devlet şifreniz yoksa PTT şubelerine giderek şifre alabilirsiniz. e-Devlet platformu üzerinden “Trafik Para Cezası Sorgulama ve Ödeme” sayfasına girerek sisteme giriş yaptıktan sonra sizden istenen bilgileri girerek ödemenizi yapabilirsiniz.
Trafik cezasının kesildiği günden itibaren 15 gün içerisinde ödeme yaptığınız takdirde %25 indirimden yararlanabilirsiniz. Dolayısıyla trafik cezası indirimi hesaplama işlemini bu oran üzerinden yapabilirsiniz.
gider olarak indirilmesinin kabul olunmayacağı hükmüne yer verilmiştir. Buna göre, şirketiniz adına tahakkuk edip ödenen trafik para cezalarının kurum kazancınızın tespitinde gider olarak dikkate alınması mümkün bulunmamaktadır.
Alacaklardan vadesi 31 Aralık 2022'den önce olmasına karşın 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle ödenmeyen ve tüm tahsil daireleri itibariyle asli ve feri toplamı 2 bin lira ve altında olan borçlar silinecek.
Artış oranıyla birlikte 2022 yılında 427 TL olan kırmızı ışıkta geçme cezası 2023 yılında 951 TL olacak. Hız sınırını yüzde 10 - yüzde 30'a kadar aşmanın cezası da 951 TL oldu.
Yeni uygulamada herhangi bir kuralı ihlal ettiği belgelenen sürücüye aynı anda birden fazla trafik cezası verilebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri