Trendyol Pazaryeri satıcısı olmak ve mağaza açmak için anonim, limited veya şahıs şirketi tipinde bir kuruluşunuzun olması gerekmektedir. Şirket bilgileriniz bulunuyorsa aşağıdaki başvuru adımlarını takip ederek Trendyol'da satışa başlayabilirsiniz.
Trendyol'da şirket olmadan satış yapmak istiyor olabilirsiniz ya da Trendyol'da şirket olmadan nasıl satış yapılabilir bunun yollarını arıyor olabilirsiniz ama maalesef bu mümkün değil. Trendyol'da şirket olmadan satış yapmak diye bir şey yok.
Trendyol'a iletmeniz gereken bilgiler;
Şirket bilgileriniz; kayıtlı e-posta adresi, vergi dairesi, şirket türü, şirket ticari ünvanı, mersis no, ticari sicil numarası, fatura türü, vergi kimlik no / TC kimlik no şeklindedir. Ödeme bilgileriniz; banka adı ve IBAN numarasıdır.
Trendyol'da satış yapmak için bir şirkete, bir vergi numarasına ihtiyacınız var. Trendyol'da satış yapmak için Trendyol'un sistemine kayıt olmanız gerekiyor. Trendyol'un sistemine kayıt olmak içinse satıcı paneline girip satıcı sözleşmesinin çıktısını alıp imzalayıp Trendyol ofisine göndermeniz gerekiyor.
İlgili 19 soru bulundu
Trendyol'da satış yapmak için başvuru anınızdan itibaren hiçbir zaman mağaza kira ücreti ya da hizmet bedeli adı altında bir ücret talep edilmez. Sadece online başvuru yaparak ücretsiz olarak Trendyol'da mağazanızı açabilir ve satıcı olabilirsiniz.
Girişimciler, Trendyol mağaza açmak ücretli mi şeklinde soruları sıklıkla araştırırlar. Ancak satıcı hesabı açılışı sırasında Trendyol'da mağaza açma maliyeti diye bir gideriniz olmaz. Trendyol mağaza açma ücreti almadığı gibi kira, banner gösterim bedeli, müşteri hizmetleri, pazarlama bedeli de talep etmez.
Trendyol'da başvuru anınızdan itibaren hiçbir zaman "mağaza kira ücreti", "müşteri hizmetleri ücreti", " pazarlama bedeli", "banner gösterim bedeli" vb. gibi başlıklar altında hiçbir ek ücret tahsil edilmez. Sadece online başvuru yaparak Trendyol satıcısı olabilirsiniz.
Limited şirket kurmanın gereklilikleri asgari olarak 10.000 TL sermaye ve 1 ortaktır. Anonim şirket kurmak için en az 50.000 TL sermaye gerekir. Trendyol'da satış yapmaya başlamak için ilk defa şirket kuracaksanız şahıs şirketi ya da limited şirket sizin için daha uygundur.
İnternet üzerinden satış yapmak gibi bir hedefiniz varsa ve Trendyol'da bir mağaza açmak istiyorsanız Trendyol üzerinden yaptığınız satışların faturasını kesmeniz gerekiyor. Çünkü, Trendyol satıcıları, yaptıkları her satışın faturasını kesmek ve istenirse faturayı Trendyol'a ibraz etmek zorundadır.
Koşullar sağlandığı zaman şirket kurmadan da internet üzerinden satış yapabilir hatta vergi muafiyeti ve indiriminden faydalanabilirsiniz. Şirket sahibi olarak ya da olmadan e-ticaret yapmak istiyorsanız devletten vergi mükellefiyeti ya da vergi muafiyeti belgelerini resmi olarak temin etmeniz gerekir.
Şirket açmadan satış yapmak istediğinizde vergi mükellefi olmamanız sebebiyle fatura kesmeniz mümkün değildir. Diğer yandan herhangi bir vergi ödemek gerekmediği gibi vergi levhanız da olmayacaktır.
Şirket kurmadan satış yapmak, havale ve EFT yöntemleriyle mümkün iken, şirket olmayanlara özellikle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası onaylı ödeme alma firmalarının vermiş olduğu sanal pos ara yüzleri sayesinde ödeme rahatlıkla alınabilmektedir.
Ortalama olarak 2023 yılında şahıs şirketi kurma maliyetleri şu şekildedir: Şahıs İmza Beyannamesi için Noter Onayı: 270-400 TL. Muhasebeci Vekaleti için Noter Onayı: 480-530 TL. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İş Yeri Açılış Ücreti: 500-850 TL.
Trendyol'da KOBİ olabilmek için mağaza açmak gerekmektedir. Ücretsiz mağaza açmak için başvuru yapılması ve Trendyol'un talep ettiği belgelerin sisteme yüklenmesi gerekir. Trendyol ekibi tarafından başvurunuz onaylandıktan sonra KOBİ olabilir, ürünlerinizi yükleyerek satmaya başlayabilirsiniz.
Kimler şahıs şirketi kurabilir? Şahıs şirketi kurabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir. Devlet memurlarının şahıs şirketi kurması yasalarca engellenmiştir ancak belli koşulların sağlanması durumunda ortaklıkta yer alabilirler.
Günümüzde birçok kişi internetten gelir elde etmek için Trendyol'da para kazanma konusuna yönelmektedir. Kişiler Trendyol üzerinden satış yaparak ya da Trendyol ile iş birliği yaparak para kazanabilmektedir.
Başka bir ifadeyle ise Trendyol markasız ürün yüklemeye müsaade etmemektedir. Yani üretimini yaptığınız veya ürettirerek kendi markanız altında satışa sunduğunuz ürünleri Trendyol'da satmak istediğinizde, markanızı tescil ettirmeniz gerekir.
Şirket olmadan Trendyol'da satış yapamazsınız.
Trendyol'un sitesi üzerinde “Satıcı Başvurusu” sayfasına giderek, ”Satışa Başla” butonuna bastığınızda başvuru sayfasına yönleniyorsunuz. Bu sayfa üzerinde gerekli olan bilgilerin girişini yaptıktan sonra talebiniz değerlendirilmeye alınıyor.
Trendyol Kategori Oranları aşağıdaki gibidir;
Elektronik %6 – %25. Ev ve Yaşam %5 – %23. Giyim %17 – %20. Kozmetik ve Kişisel Bakım %5 – %17.
Trendyol'da Kargo Ücretini Kim Öder? Trendyol'da kargo ücretleri mağazalar tarafından ödenir. Kargo ücretleri sipariş bazında hesabınızdan düşer. Düşülen miktar, ay sonunda toplu olarak faturalandırılır.
*Alış,Satış ve Kargo Fiyatlarına KDV dahildir.
Evet, şahıs şirketi kurmak için kendi ev adresinizi kullanabilirsiniz. Bir girişimci olarak yaptığınız işleri yasal prosedürlere uygun biçimde (fatura kesmek, yapılan masrafları vergiden düşebilmek) sürdürebilmek için şahıs şirketi kuruluşunuzu oturduğunuz ev adresi olarak (home ofis) gösterebilirsiniz.
Şahıs şirketi, ortaklık unsurunun ön planda olduğu ve her bir ortağın sınırsız sorumlu olduğu şirket türüdür. Türk Ticaret Kanunu'na göre Kollektif Şirket ve Adi Komandit Şirket olmak üzere iki çeşit şahıs şirketi bulunmaktadır. Kollektif şirket en az 2 gerçek kişi ile kurulabilen şirket türüdür.
Trendyol siparişlerinizin faturasını oluşturmak için satıcı panelindeki Sipariş & Kargo sekmesinde Fatura İşlemleri butonu altında yer alan Fatura Oluştur butonuna tıklamalısınız . Açılan ekranda Hızlı Fatura Oluştur butonuna tıklayarak faturanızı oluşturabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri